SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TİP'in Malatya Eski Milletvekili Vefat Etti

0
Güncellendi - 2021-09-30 01:40:35
TİP'in Malatya Eski Milletvekili Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 1965 - 1969 yılları arasında Türkiye İşçi Partisi (1. TİP - 1961-1988)'nden Malatya Milletvekili olarak görev yapan Şaban Erik (95)'in vefat ettiği öğrenildi.

Datça'da toprağa verilecek

TİP'in Genel Sekreterliği'ni de yürüten Şaban Erik'in cenazesinin, Salı günü (bugün) İstanbul - Erenköy'deki evinden Datça'ya uğurlanacağı ve 29 Eylül Çarşamba günü, Datça'da toprağa verileceği bildirildi.

1926 yılında Batı Trakya - Yelburgaz'da doğan Şaban Erik, Edirne Erkek Sanat Enstitüsü'nü bitirdikten sonra,  Milli Savunma Bakanlığı bursu ile yatılı okul okudu. Bu burs karşılığında, mecburi hizmetini, 9 yıl makinist astsubay olarak yaptı.

1950 yılında Kore'ye giden Şaban Erik, 1956 yılında mecburi hizmetini tamamladı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nde makine ustası olarak çalışmaya başladı.

Bu yıllarda sendikacılık ve işçi hareketlerinde liderlik pozisyonunda iken Türkiye Karayolları İşçileri Sendikası ve Yol - İş Sendikası'nın kuruluş çalışmalarını yürüttü. Bu sendikaların kurucu kadrosu içinde bulundu.

1.TİP'in kurucusu ve TİP Malatya Milletvekili

TİP'in kurucuları arasında yer alan Şaban Erik, Yol - İş Federasyonu Genel Sekreteri iken, 1965 yılında yapılan milletvekili genel seçimlerinde, Türkiye İşçi Partisi'nden Malatya Milletvekili olarak gösterildi ve seçildi.

"Büyük işçi önderi..."

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Şaban Erik'in vefatı nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "1. TİP'in kurucularından, Türkiye sosyalist hareketinin büyük işçi önderi ve sendikacı Şaban Erik'i yitirmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. "Anısını Sosyalist Türkiye mücadelemizde yaşatacağız" ifadelerine yer verdi.

Şaban Erik evli ve 2 çocuk babasıydı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: (Manşet fotoğrafı) TİP'in mevcut genel başkanı Erkan Baş (soldaki), Şaban Erik ve Tarık Ziya Ekinci

(Küçük fotoğraf): Şaban Erik'in Malatya Milletvekili seçildiği dönemde TBMM arşivinde yer alan fotoğrafı

(Aşağıdaki fotoğraf) 1.TİP'in kurucusu ve Genel Başkanı Behice Boran için düzenlenen anma toplantısında Şaban Erik (sol baştaki) ile Bekir Yenigün ve Nejat Öktem

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Sedat (2 yıl önce)
    Allah Nur içinde yatırsın eski sendikacı vekilimizi onların geçmişte vermiş oldukları gerçek sendikal mücadele sayesinde çalışanlar bir ölçüde rahatlar ,ancak organize sanayilerde durum çok kötü kaçak sigortasız üç kuruşa köle gibi çalıştırılan dünya bir modern günümüz kölesi var ve buna yetkililer göz yumuyorlar ancak göz yumak sülüme ortak olmak olduğunu bilmelidirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    TİP zamanında Malatya'dan vekil mi çıkarmış? Vay be. Malatya çok değişmiş çooook
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin,Cennet mekanı olsun.
    0
    0
    Yanıtla