SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya- Arapgir Karayolu Unutuldu"

0
Güncellendi - 2021-09-29 23:09:07
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya- Arapgir Karayolu’nun tamamen balık sırtı şeklinde büyük oranda uçurumlarla dolu olduğunu, bu yolun, vatandaşların can ve mal emniyeti bakımından, standartların çok altında kaldığını bildirerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talebimiz; Malatya-Arapgir Karayolu’nun yapımına 2022 yılı başından itibaren başlanılmasıdır.” dedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın Arguvan ve Arapgir ilçeleri ile bölgedeki Elazığ, Erzincan ve Sivas illeri arasında ulaşımın sağlandığı şehirlerarası güzergah olan Malatya-Arapgir Karayolu’nu gündeme taşıyarak, duble yol olarak yapılması gerektiğini söyledi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin’in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde;

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’de karayolu yapımı, standartların üzerine çıkarılmıştır. Cumhuriyet döneminin duble yol konusunda ülkemizin her bölgesinde ciddi yatırımlar yapıldığı gibi, Malatya’mızda da önemli projeler gerçekleştirilmiştir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan şehirlerarası yol özelliğini taşıyan Malatya-Arapgir Karayolunun da duble yol olarak yapılmasını talep ediyoruz.

Malatya-Arapgir Karayolu bir kuşak ya da bağlantı yolu değil, şehirlerarası karayoludur. Malatya’nın Karadeniz Bölgesine açılan kapısı, Erzincan, Sivas ve Elazığ illeri arasında önemli bir şehirlerarası yoldur. Bu yol tamamen balık sırtı şeklinde ve büyük oranda uçurumlarla doludur. Bu yol, vatandaşımızın can ve mal emniyeti açısından standartların çok çok altındadır. Bölgemizdeki bütün yollar yapılmış, bu yol unutulmuştur. Türkiye’de ‘Yapılamaz denilen’ yollar yapılmış, ‘Geçilemez’ denen dağlar geçilmiş, ancak Malatya-Arapgir Karayolu vatandaşımızın hizmetine sunulamamıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talebimiz; Malatya-Arapgir Karayolunun yapımına 2022 yılı başından itibaren başlanılmasıdır. Bu talep bütün Malatya’nın arzusudur.”

Geçtiğimiz hafta sonunda Arapgir ilçesine gitmekte olan Keskin ve beraberindekiler, tek gidiş- geliş olan yolda, 5 kişinin yaralandığı trafik kazasına denk gelmiş, yaralıların tahliyesine yardımcı olmuşlardı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Değerli başkana helal olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yusuf (2 yıl önce)
    Sayın Başkanıma Arapgir yolunu gündeme getirdiği için teşekkür ediyorum. Gerçekten büyük bir ihtiyaç. Karayolları Bölge Müdürlüğü Elazığda olduğundan bu yolun yarısı kadar işlevselliği olmayan Keban yolu bölünmüş yol ama Arapgir Malatya yolu patika gibi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Karayolları Elazığ Bölge Müdürlüğü olduğu sürece Malatya ya yol yatırımı beklemeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Yıllardır o yollardan gider gelirim, uçurum nedir iyi bilirim, Pütürge-Doğanyol yollarını da çok kullandım, lakin Pütürgeli 10 yaşındaki bir çocuk Arapgir yolunu görse *Dalga mı geçiyorsunuz ne uçurumu* der durur. Bu nasıl bir dolduruş, nasıl bir palavra, nasıl bir provakatif lakırdı anlamadım...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Evet Arapgir karayolu Malatyanın iki ilçesini şehre bağlayan önemli bir yoldur. Aynı Zamanda Kemaliye Divrği gibi Malatyayı kuzeydoğuya bağlayan bir güzergahtır. Bu yol aslında Hekimhan Kuruçay ayrımından Morhamama inmeden direkt gitmiş olsa 20 km kısalmaktadır. Daha önce Arapgir ve Arguvan belediye başkanları bu konuyu yetkililere anlatmış ancak kabul etmemişlerdi. Bu konu tekrar gündeme alınmalı. Hem yol kısaltılmalı, hem de kalitesi artırılmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa beye katılıyorum daha önce gündeme alınmıştı fakat kabul görmedi bana göre de mantıklı olan bu. Eğer yol duble olacak ise mevcut yol değilde yeni ve en kısa mesafeli olanı tercih etmek en mantıklısı.
    %100
    %0
    Yanıtla