SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Biz Sürekli Sahadayız"

0
Güncellendi - 2021-10-02 02:28:36
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ile birlikte Akpınar Mahallesindeki esnaflarla bir araya geldi.

Esnaflarla ilk olarak kahvaltı yapan Milletvekili Çakır ve Başkan Güder, daha sonra bölgede işyerleri bulunan esnafları tek tek ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Fırsat buldukça esnaflarla bir araya geldiklerini ifade eden Çakır, “Bugün burada esnaflarımızın kahvaltısına eşlik ettik. Esnafların sabah bir araya gelerek yapmış oldukları kahvaltı her zaman önemli bizim yanımızda. Dolayısıyla sabah esnafımızla kadayıfçılar ve peynirciler çarşımızda bir kahvaltı yaptık daha sonra buradaki esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek onları dinledik. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz sürekli sahadayız, ilçe ziyaretlerimiz ve kırsal ziyaretlerimiz ile birlikte esnaf ziyaretlerimizi de sürekli yapıyoruz. Esnafımızın isteği ve talebi varsa bunları dinliyoruz. Haliyle vatandaşın içerisinde olmak, onları anlamak bizim temel bir vazifemiz ve görevimiz. Belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler var bunları da ziyaret ettiğimiz yerlerde bizzat görüyoruz” şeklinde konuştu.

Çakır, gerek pandemi gerekse de 24 Ocak depreminden olumsuz etkilenen esnafların koşullarını iyileştirmek için gayret sarf ettiklerini belirterek, “Esnafın korunması ve ticari faaliyetlerin sekteye uğramaması için hükümetimiz salgın döneminde önemli adımlar attı. Malatya’da yaklaşık 10 bin esnafa tam kapanmadaki zararların telafisi için iki grup halinde 3 ve 5 bin lira olmak üzere yaklaşık 33 milyon TL hibe desteği verildi. Yine 24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrası da esnafımızın yanında olmaya çalıştık. Bu süreçte Malatya’da esnafın hazine destekli olan kredilerinin faizleri ertelendi. Malatya’da 2 bin 300 kişiye 167 milyon TL hazineden destek kredisi verildi. Bugün itibariyle esnaf ve sanatkarlara verilen hazine destekli kredi miktarı 253 milyon 114 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise “Bugün Milletvekilimiz Ahmet Çakır ile birlikte Akpınar Mahallesi esnaflarını ziyaret ettik. Temel intiba şu an vatandaşın durumlarının iyi olduğu yönünde. Tabii alınması gereken tedbirler var mıdır vardır. Merkezi hükümetimiz bu noktada çalışmalar yapıyor. Biz de esnafımızın işlerini kolaylaştırma noktasında tüm ekiplerimizle çalışıyoruz. İnşallah temennimiz salgın döneminin bir an önce sona erip bu sıkıntıların bitmesi ve sonra da ekonominin canlanması. İnşallah ileride daha güzel günleri esnafımıza sağlama noktasında hepimiz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

20 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Bedavacı troller siteye girip dislike atarak milleti ikna edeceğinizi düşünüyorsunuz öylemi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu yaşıma geldim.Böyle bir hayat pahalılığı görmedim.Ne Demirel ne ecevit hepsini solladınız.Sizler sahada gezin.Bizde seçimde sahaya ineceğız.Neymiş enflasyon %19 bilmem kaç.İnandık.Emekli maaşımın alım gücü tam tamına yarı yarıya düşmüş durumda.Ben bunu yaşıyorum.Bu halimizle size bir de oy vereceğiz öylemi?Birde bazıları ortaya çıkıp başka alternatif mi var diyenlere sesleniyorum.Sizlerin dışında diğer tüm partiler artık alternatifimiz. Oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Gülücükler karın doyurmuyor, iş sahibi yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talim (2 yıl önce)
    Tavukçular sokakta taze yumurta ve tavuk sürüsü ile kahvaltı yapsalardı çarşıda iğrenç bir görüntü o tavuklar
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Makarna kalmadı. Gülücükler dağıtıyoruz. yetmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (2 yıl önce)
    Birisi de çıkıp sormuyor, ülkeyi 20 yılda ne hale getirdiniz.Yoksulu daha yoksul,zengini daha zengin ettiniz.Sayenizde işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk arttı.Artık sizlere oy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Evet gerçekci olalım sevgili malatyalılar,ahmet bey insan olarak iyi olabilir sıcak olabilir mütevazi olabilir ancak bu özellikler liyakat ile birleşmezse herşey nafile...Ayrıca bayaa trol istilası olmuş yorumlar hep trollenmiş???
    0
    0
    Yanıtla
  • Sercan (2 yıl önce)
    Vekillerimiz her daim hazır ve nazirlar..daha sırtımız yere gelirmi yaaaaaâ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    SOL YANLARIM.. Maşallah subhanallah barekallah Rabbim esirgesin kıymetli vekilim ve çok kıymetli başkanım yolunuz açık olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    malatyanın yıllardır çevre yolu yok daha konuşuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (2 yıl önce)
    Nerde 3.000 tl 5.000 tl biz niye göremedik.Kredi zaten vermiyorlar büyük işletmelere verdiler küçük esnafa değil. Hikaye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Başaran (2 yıl önce)
    Vay vay boynu bükük bakalım bu dönemde vekil olabilecenmi
    0
    0
    Yanıtla
  • Çakır başkan olsaydı acaba başaranlar, yarenler, aktolgalar ve benzerleri bu kadar ihale alabilirlermiydi meston üzerinden!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (2 yıl önce)
    Ahmet başkan düzgün, dürüst, mütevazi ve çalışkan bir insandı. Belediye başkanlığı döneminde şehrin çehresini değiştirdi. İşi gücü rast gelsin. Çok rahat ulaştığımız bir isim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ben değişmiş bir çehre görmedim..düzgün dürüst çalışkan? Kimden bahsediyorsunuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan bey, sizin bahsettiğiniz kişi ile benim tanıdığım kişi aynı kişi mi acaba Malatyalı olarak hep Malatya dayım ama sizin bahsettiğiniz şeyleri göremedim ve göremiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinan (2 yıl önce)
    Ahmet başkan düzgün, dürüst, mütevazi ve çalışkan bit insandı. Belediye başkanlığı döneminde şehrin çehresini değiştirdi. İşi gücü rast gelsin. Çok rahat ulaştığımız bir isim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Sahada olsanız ne yazar olmasanız ne yazar fatandaşa ne faydamız var Erdoğan'ın adını kullanarak itibarmı kazanacak siniz19 yıldır gençlerin derdine care olmadınız ançak bu zengin kere hizmet edin Fakiler zise oy veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Kendi dükkanı oralarda oraya bakmaya gitmistir garibanlari da göreyim demiştir
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Sahada olsanız ne olur olmasanız ne olur? Insanların sorunlarını biliyorsunuz..bunun için bir çalışmanız var mı?
    0
    0
    Yanıtla