SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eşinin Öldürdüğü Kadının Ailesine Ziyaret

0
Güncellendi - 2021-10-09 04:12:21
Eşinin Öldürdüğü Kadının Ailesine Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ

"ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANSLA YAKLAŞMALIYIZ" CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, şiddet sarmalından kurtulamayan kadınların her geçen gün geleceğe daha karamsar baktığını söyledi.

Malatya'daki Paşaköşkü Camisi yanında toplanan vatandaşlara otobüsten hitap eden Nazlıaka, Malatya'ya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdiğini ifade etti.

CHP'nin her zaman halkın sorunlarını gündeme getirdiğini ve çözüm önerilerini sunduğunu dile getiren Nazlıaka, kadına şiddetin de bunlardan biri olduğunu dile getirdi.

Bu noktada yapılması gerekenlerin belli olduğunu dile getiren Nazlıaka, şunları kaydetti:

"Şiddet sarmalından kurtulamayan kadınlar her geçen gün geleceğe daha karamsar bakıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Yaşam Hak projemizi hayata geçirdik. Genel merkezimizde 7-24 çalışan bir çağrı merkezi kurduk. Ve tüm şiddet mağdurlarına ücretsiz hukuki, psikolojik destek veriyoruz. Şiddetin de bir aşısı var, o da eşitlik. Siz eşit bir Türkiye yarattığınız zaman şiddetle baş edebilirsiniz."

Programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da vatandaşları selamlayarak, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

KADIN GİRİŞİMCİLERLE TOPLANTI

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, kadın ve erkeğin eşit olduğu bir düzen kurulmadığı sürece şiddet olaylarıyla baş edilemeyeceğini bildirdi.

Nazlıaka, partisinin Malatya İl Başkanlığında kadın girişimcilere yönelik düzenlenen toplantıda, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarında kadını daha çok geleneksel roller içine hapseden, kadınları evde konuşlandıran bir pozisyonla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü. Güçlü ve girişimci kadınlar için de koşulların daha zorlaştığını savunan Nazlıaka, kadın girişimcilere rol model oldukları için teşekkür etti.

Bir basın mensubunun kadın-erkek arasında yaşanan şiddet olaylarına ilişkin sorusu üzerine, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını anlatan Nazlıaka, "İktidara gelmemiz durumunda İstanbul Sözleşmesini yeniden yürürlüğe koyacağız. Bu da yetmez. Ne yapmamız lazım? Şiddete karşı sıfır toleransla yaklaşmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kadını gerçekten güçlendirmek ve kadına yönelik şiddeti önlemek için ona göre politikalar üretilmesi gerektiğini ifade eden Nazlıaka, şunları kaydetti:

"Biz hiç kimsenin şiddet nedeniyle zarar görmemesi için siyaset yapıyoruz. Onun için erkeklerin de hakkını kadınlar kadar savunuyoruz. Tersten okuma yapalım, siz hiç yemeğe çok tuz koydu diye bir erkeğin karısı tarafından şiddete maruz kaldığını gördünüz mü, siz hiç eve geç geldi diye bir erkeğin karısı tarafından öldürüldüğünü gördünüz mü, siz hiçbir kocanın çok kahkaha attı diye karısı tarafından katledildiğini gördünüz mü? İşte o yüzden kadın ve erkeğin eşit olduğu bir düzeni kurmadığımız sürece biz şiddetle gerçek anlamda baş edemeyiz."

EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN KADININ ANNE VE BABASINA ZİYARET..

Nazlıaka, eşi tarafından öldürülen Selma Özen'in Konak Mahallesi'nde yaşayan babası Mehmet ve annesi Saniye Güzel'i de ziyaret etti.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Mahallesi’nde 27 Temmuz'da yaşanılan olayda, iddiaya göre M.Ö. (56) ile eşi Selma Özen (41) arasında telefon yüzünden  çıkan tartışmanın büyümesi üzerine öfkeli koca mutfaktan aldığı bıçakla karısını bıçaklamış, 3 çocuk annesi kadın ölmüştü. M.Ö. olaydan sonra yakalanmış ve tutuklanmıştı.

AA- malatyahaber.com

Nazlıaka ve CHP'li bir grup, Temmuz ayında eşi tarafından katledilen Selma Özen'in (en alttaki fotoda) anne ve babasını ziyaret etti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız