SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Hizmet İçin Seçilenler Kavga Ediyor"

0
Güncellendi - 2021-10-10 03:51:01
A- A+ PAYLAŞ

Raşit Başkan (Alaca)'nın görevden alınmasından sonra, Gelecek Partisi (GP) Malatya İl Başkanlığı'na atanan Ahmet Ercan Uçkan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte medyanın karşısına çıkarak, partisinin yönetim anlayışı ve Malatya'ya yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, Gelecek Partisi'nin Malatya il teşkilatının yeni yöneticileri de tanıtıldı.

Malatya'nın, Türkiye'nin en önemli kenti olduğunu söyleyen GP Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan (fotoğrafta ortadaki), Malatya'nın her dönem iktidar partisine destek vermesine karşın, hak ettiği hizmetleri alamadığını söyledi.

Beton, israf ve yolsuzluk değil, üretim, istihdam ve ihracata dayalı ekonomisi olan bir Türkiye hedeflediklerini vurgulayan Ahmet Ercan Uçkan, halkın artık uygulanan politikalardan bıktığını ve yeni arayışlar içinde olduğunu ve Türkiye'nin artık bir seçim atmosferine doğru ilerlediğini ifade etti.

"İstihdam sorunu her geçen gün büyümektedir"

AKP'nin Malatya'ya yönelik uygulamalarını eleştiren Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan, iktidara gelmeleri halinde Malatya için öngördükleri proje ve hedeflerini anlatırken şunları söyledi:

"Bu iktidar göreve geldiğinde, bu kentin en önemli sorunlarından biri trafik keşmekeşi, bir diğeri ise istihdam sorunuydu. Sizlere soruyorum hangisinde bir düzelme ve memnuniyet söz konusu oldu? 2023’e doğru ilerliyoruz, Çevreyolu olmayan bölgedeki bir  il Malatya. Kuzey ve Güney Çevre yolları tamamlanamamış bir il Malatya. Defalarca söz verildiği halde, Yüksek Hızlı Trene kavuşamamış bir il Malatya. Yıllar önce yapılan otobüs terminaliyle gurur duyulan bu kent,  çevresindeki tüm iller yeni hava limanlarına kavuşmuşken,  sanki lütfedilerek biraz genişletilmiş terminaliyle, sözde havayolu hizmeti almaktadır. Beylerderesi’ne bir viyadük yapılmış ki; evlere şenlik. Resmen utanç viyadüğü… Türkiye’nin hiçbir noktasında böyle bir viyadük göremezsiniz. Her geçişte insanımızın eli yüreğinde “Ya yıkılırsa” diye korkuyor… İlimizde istihdam sorunu her geçen gün büyümekte, asayiş sorunu ise tehlike sinyalleri vermektedir. Ülkeyi yönetenler tasarruftan bahsediyor ama Malatya’yı yönetenler sanki ayrı partilerden seçilmiş gibi absürt projeler yapıyor, diğeri ise gelip onu yıkarak sözde yenisini yapıyor. Yollar ve kaldırımlar anlamsız şekilde defalarca sökülüp yeniden yapılıyor.

"Malatya'ya hizmet için seçilenler birbirleri ile kavga ediyor"

Trafik,  yaz-boz sistemiyle yönetiliyor. Sizlere soruyorum yazık değil mi bu millete.. Milletin parasını, sanki kendi paralarıymış gibi hoyratça ve sorumsuzca harcıyorlar.. Yıllardır Malatya’ya hizmet için seçilenler, güçlü iktidarın hizmetlerini bu kente getirmek yerine her dönem birbirleriyle kavga ederek, hem kentin zamanını çalıyor, hem de hak edilen hizmeti getirememiş oluyorlar. Malatya’mız kültürü, doğası, insanı, yetiştirdiği önemli devlet adamı ve sanatçıları, yeraltı ve yer üstü zenginlikleriyle Türkiye’nin en önemli kentidir. Biz Gelecek Partisi olarak, Malatya’yı  Cazibe Merkezi - Marka Şehir yapmayı hedefliyoruz. Bu kenti iyi tanıyor, bu kentin hedeflerine nasıl kavuşacağını  biliyoruz. Bu kentin en önemli değeri olan kayısıyı, spekülatif gelişmelerin seyrine bırakmayacağız. Tanıtıma önem vereceğiz, yeni pazarlar oluşturacağız ve kayısının dünyada nasıl tüketildiğini araştırıp  ürün çeşitliliğini önemseyeceğiz. Hedef, mutlu üreticisiyle ekonomisi güçlü bir Malatya.. Trafik sorunu bilim adamlarının çalışmalarıyla çözülmeli. Yeni Bir viyadüğün mutlaka ve acilen inşası gerekmektedir. Çevreyolu, Malatya’ya yakışır olmalı, alternatif yollar biran önce bitirilmelidir. Nemrut Dağı’ndan sonra  Arslantepe Höyüğü, Malatya açısından önemli bir turizm değeridir. “Ben yaptım-sen yaptın” kavgalarını bırakıp, bu kentin turizm hedeflerini sağlam temellere oturtacak projeler hayata geçirilmeli. Malatya, bölgenin  Kongre ve fuarlar merkezi olmalı. Teknoloji Üniversitesi kurulmalı, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmalı, Karakaya Baraj Gölü  ve çevresi bölge turizmine kazandırılmalıdır".

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Selami (2 yıl önce)
    Sadece 2 soru soralım: 1)DOKTOR Ahmet Ercan UÇKAN hangi işin insanı? Ticari faaliyet kolu nedir? Mesala geçen sene ne kadar ciro yapmış? Ne kadar vergi ödemiş? 2) Hangi Üniversiteden doktor ünvanı almış? Doktora tezi nedir? Dipçe: Kemal DENİZ'in de maşallahı var. Gezmediği masa kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ONAT KILIÇ (2 yıl önce)
    Hekimhanın Gururu Memleket Sevdalısı Kemal Deniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Dinç (2 yıl önce)ONAT KILIÇ isimli kullanıcı yorumuna
    Ahmet bey cok karekterli bir şahsiyet allah yolunu acik etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadri (2 yıl önce)
    Birşey sormak istiyorum Fotoğraftaki kemal deniz in görevi nedir Bir siyasi parti üyesi mi , gazetece mi Bu kişi hem akp li hem mhp li hem anaplı hem dyp li oldu. Malatyalı bu her partililer den çok çekti
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan öz (2 yıl önce)Kadri isimli kullanıcı yorumuna
    Varolsun. Geçmediği parti kalmadı herhalde :)
    0
    0
    Yanıtla