SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Meşale' Çekiliyor, Yerine İse..

0
Güncellendi - 2021-10-17 23:43:26
'Meşale' Çekiliyor, Yerine İse..
A- A+ PAYLAŞ

ÖNCE MEDYA GRUBUNU TASFİYE ETTİLER, TABELAYI İNDİRDİLER.. AKP'nin iktidara gelmesi ile birlikte; güç kazanan, siyaset, bürokrasi, iş dünyası, İnönü Üniversitesi'nde ve merkez belediyelerinde hızlı bir yükselişe geçerek örgütlenen, özellikle Ahmet Davutoğlu'nun AKP'de etkin olduğu yıllarda, hükümetin Suriye ve Mısır politikalarına yerelde pratik destekler sunan Meşale Derneği ve bu dernek çevresinde bir araya gelen grupların, yeni bir durum değerlendirmesi yaparak, geriye çekilmeye karar verdiği ve Meşale adını unutturacak yeni bir yapılanmaya gideceği öğrenildi.

Meşale tabelası indirildi

AKP Hükümeti'nin Suriye politikasının başarısızlıkla sonuçlanması, şiddetle muhalefet ettiği Mısır'daki Abdulfettah El Sisi yönetimi ile 'barış' görüşmelerine başlayarak Mısır politikasında 180 derecelik dönüş yapması, ayrıca, anketlerde AKP'nin düşüşe geçtiğini ileri süren sonuçların yayınlanması sonrasında, Meşale Derneği yönetiminin, Fuzuli Caddesi Hamikoğlu Sokak'taki derneğin lüks binasına asılı Meşale Derneği tabelasını indirdiği, yerine Boğaziçi Vakfı tabelasını astığı görüldü.

Geri çekilmenin nedenleri konusunda muhtelif rivayetler olsa da, Malatya yerelindeki boyutunun ise, özellikle bürokrasi ve siyasetteki örgütlenme konusunda belirleyici rol oynama çabasının yarattığı olumsuzlukların ve tepkilerin, 'şelale' diye de kodlanan "Meşale" adını çok yıpratması olduğu öne sürülüyor.

Meşale Derneği'nin kurumsal sitesinin tüm içeriği silindi 

Meşale Derneği'nin 'taktik geri çekilme' adımının arka planını ilginç kılan olay ise, Meşale Derneği'nin kurumsal sitesi, mesale.org.tr'de yıllardan bu yana birikmiş çok geniş bir haber, görüntü, fotoğraf, yazı ve duyuru arşivinin, yani sitenin tüm içeriğinin son bir hafta içinde silinmesi olarak kendini gösterdi.

Yeni çatı, "İnsan ve Değer Hareketi"

Meşale Derneği'nin Malatya'da tabela indirmesinin, 'yukarıdan gelen' bir talimatla mı yoksa dernek yöneticilerinin kendi kararı ile mi gerçekleştiği sorusu cevabını ararken, Meşale Derneği'nin 24 Ekim Pazar günü kongre yaptıktan sonra, İstanbul'da oluşturulan "İnsan ve Değer Hareketi" adlı platformun çatısı altında faaliyet göstereceği açıklandı.

Meşale Derneği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, "Yeni dönemde, İnsan ve Değer Hareketi'nin çatısı altında çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ilan ediyoruz" denildi.

"En az 3 parçaya bölündüler" iddiası...

Meşale Derneği'nin yeni bir yapılanmaya gitmek zorunda kalmasının nedenlerinden birinin de Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den ayrılması ve bu durumun dernekte güç parçalanmasına ve örgütsel ayrışmalara yol açması olduğu iddia ediliyor.

Tüm bunların sonucu olarak, derneğin resmi ve gayri resmi yöneticileri arasında tartışmalar yaşandığı, Meşale Grubu'nun; farklı yolları tercih ederek yeni yol ve yöntemler belirlemeyi hedefleyen en az 3 parçaya ayrıldığı ileri sürülüyor.

24 Ekim'de kongre yapacak ama...

Derneğin internet sitesinde de, sitedeki tüm arşiv silinirken, ya da söz konusu arşiv en azından siteye girenlerin erişimine kapatılırken, sadece 24 Ekim'de yapılacak kongrenin ilanı yer alıyor.

Kongrenin usulen yapılacağı ve derneğin tüzel kişiliğinin devam etmekle birlikte, varlığını kağıt üzerinde sürdüreceği, şartların yeniden olgunlaşması durumunda, derneğin yeniden canlandırılacağı ileri sürülüyor.

Meşale Derneği'nin yönetim kurulu başkanlığını uzun süre Tamer Çalhan yürüttü. Yapılacak kongrenin duyurulduğu kongre ilanının altında ise mevcut yönetim kurulu başkanının Mustafa Kayan olduğu görülüyor.

1990'larda faaliyet gösteren İslami Dayanışma Vakfı'nın bünyesinden doğan, 'radikal' olarak değerlendirilebilecek bir çizgisi olan Meşale Derneği bugüne değin tüm seçimlerde AKP'ye destek vermekle ve AKP milletvekilleri ile belediye başkan adaylarını derneğe çağırıp, bağlılığını açıklaması talebinde bulunmakla tanınıyor.

İlk olarak medyadan çekilmişti

Meşale Grubu, bugünlerin işaretini, ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında elinde bulundurduğu medya gücünü tasfiye ederek vermişti.

Radyo yayıncılığında TRT tekelinin kaldırılmasından sonra 1993 yılında kurulan Radyo Selam ile medyaya giren Meşale Grubu, daha sonra uydudan yayın yapan Vuslat TV'yi kurmuş, ardından da Vuslat Gazetesi'ni ve vuslathaber.com'la medyadaki genişlemesini sürdürmüştü.

Meşale Grubu, geçtiğimiz yılın Mart ayında itibaren Vuslat TV, Radyo Selam ve vuslathaber.com'u satmış, Vuslat Gazetesi'ni de kapatmıştı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

64 yorum yapılmış

  • Ali kaya (2 yıl önce)
    Yalan iftira ve cehaletinize birde din düşmanlığınız eklenince böyle saçma bşr haber ortaya çıkmış.....Çamur at tutmasa izi kalır.....Ama bşaramıyacaksınız...Bu iftiralarınızı Umarım hukuk önünde hesap vereceksiniz
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Meşale söndü,Sıra ampul de...!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu tür tüm örgütler ile devletin bağı bir an önce koparılmalıdır. En son Fetö örneğinde olduğu gibi bu örgütler dini kullanarak iktidardan aldıkları güç ile önce devlet kademelerinde kadrolaşma sonra ceplerini doldurmaktalar. Kendilerine yeterince güven geldiğinde devleti ele geçirmek için hiç bir şeyden çekinmiyorlar. Yeter artık aynı hata tekrar tekrar neden yapılıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kirkdort (2 yıl önce)
    Hesap günü yaklaşıyor. İftiralar insan harcamalar haysiyetle oynama dönemlerinin hesabından kurtulmak için parçalanma taktiği. Ama yemezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömer kirteke (2 yıl önce)
    Ahmet Çakır hakan kahtaliya yazık olursa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kapAK (2 yıl önce)
    Ve pandoranın kutusu açılmıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Yasin (2 yıl önce)
    Bir camiayı bilginin kırıntısına dahi sahip olmadan topyekün karalamak, sadece mesnetsiz haberlerle onlara iftira atmak bırakın Müslüman bir şahsiyete insan olan hiç kimseye yakışmaz. Yanlışları olmakla birlikte elli yıla yakın İslâmî mücadele veren bu camiaya atılan her iftiradan bir gün hesaba çekileceğimizi (kıyamet günü) unutmamamız gerekiyor. Binlerce insan üzerinde hakkı ve emeği olan bu kardeşlerimize karşı yürütülen linç kampanyasının ülkemize ve geleceğimize hiçbir katkısı olmayacağı gibi toplumsal barışı da dinamitlediği unutulmamalıdır. Velhasıl bizler söylediğimiz, yazdığımız her bir sözün bizlere bir sorumlukuk yüklediğini bilerek yazmalıyız. Kardeşlerimiz bir yanlışın içinde bile olsa onları bu yanlıştan alıkoymak bize yakışır. Nitekim Efendimiz bir hadisinde: "Zalim de olsa mazlum da olsa kardeşinize yardım edin" buyurunca sahabe soruyor: "Zalim kardeşe nasıl yardım edebiliriz?" Peygamberimiz de , "Onu zulmünden alıkoyarak yardımcı olabilirsiniz!" der. Bize yakışan kardeşlerimizin hukukunu kendi hukukumuzun üstünde tutmaktır, onları karalamak, onlara iftira atmak değil. Vesselam...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ahmet Yasin efendi, bu haberin hangi paragrafı, hangi cümlesi, hangi kelimesi, hangi harfi, hangi noktası, hangi virgülü yanlış? Sen de demek ki bu grubun nemalananları arasındasın? Ya bu haberdeki yanlışı olanı göster, ya da papağan gibi propaganda yapmaya kalkışma...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adalet (2 yıl önce)
    Şu dernek vakıf ne için kurulur sonra da ne iş yapar amacı insanlara hizmet faaliyet bilgi eğitim sosyalleşme yapması gerekirken bilgisiz kişileri kurumların başına amir yapmak için uğraş verir. O verdiğin uğraşı Malatya lı ya hizmet için harca.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kanka44 (2 yıl önce)
    Meşale şelale her ne ise adları kurumlara adam yerleştirme kurumu gibi iş yaparlar devlette liyakat esas olmalı insanı kamil kişiler olmalı kurum amiri idareci her neyse ego lu bilgisiz ayrımcı olmamalı güzel bir söz var ülkemde. SİYASETLE GELEN SIYASETLE GIDER.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Yav iyi de zaten bunların diğer ismi Boğaziçi vakfıydı... ???? Bilgisizliğin bu kadarı ?????
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kendini çok zeki çok akıllı zanneden Yeşilyurtlu, asıl bilgisiz sen olmayasın... TOYOTA'nın 50 tane yan şirketi var. Peki TOYOTA yıllarca yatırım yaparak yarattığı markayı, çok büyük bir skandal olmadan yan şirketlerinden birinin adıyla değiştirir mi? Yıllarca kullandığın markanı resmen hiç kullanmadığın bir isimle bir gecede değiştirip, o markaya ait internet sitesindeki yüzlerce haber, makale, fotoğraf ve arşivini siliyorsan demek ki gizlemek istediğin bir geçmişin, gelecekte hesabını veremeyeceğin işlerin var. Bu suçluluğun psikolojisidir. Meşale'ye dair tek kelime bilen herkes, Boğaziçi'ni elbette bilir. Peki, yıllarca önce kurulmuş bulunan Boğaziçi Vakfı adını kullanma ihtiyacı neden bugün doğdu? Neden Boğaziçi Vakfı kurulduğu gün o tabela indirilmedi de Boğaziçi Vakfı'nın kurulmasından yıllar sonra indirildi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin Polat (2 yıl önce)
    Allah bize yeter. O ne güzel vekildir, demekten başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Fetönün adamlarının gırtleğine basılırken bunları çok duyduk. Taktik aynı. Yerken Allahı unut sıkışınca Allah değil mi.. İlahiyatçı, fetvacı, sözcü, gözcü Hüseyin seni.. Sulama birliğinin parasına da fetva verseydin ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin Polat (2 yıl önce)Cesur adam isimli kullanıcı yorumuna
    Ben bir müslümanım. Yazdığım bu ayetler benim akidemdir. Benim hayatım bunların nuruyla şekillenmiştir. Hayatım ve tüm varlığım bu hakikatlere fedadır. Ben Malatya İmam Hatip Lisesi, Ezher Üniversitesi (lisans), Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yüksek Lisans), Selçuk Üniversitesi (Doktora) mezunuyum. Senin de bildiğin gibi İlahiyat Fakültesinde çalışıyorum. Bu memlekete faydalı olmaya gayret ediyorum. Onur duyduğum bir geçmişimin olduğunu söylemeliyim. Siz de bunu biliyorsunuz. Özellikle 28 Şubat sürecinde uğradığım onca haksızlığa rağmen, memleketim ve memleketimin insanlarına en ufak bir yanlış yapmamaya çalıştım. 20 yılı aşkın bir süredir farklı yerlerde serbest veya memur olarak çalışıyorum. Bu memlekette bir insan benim kendisine haksızlık ettiğimi düşünüyorsa gelip benden hakkını talep eder ve ispatlarsa hakkını iade etmeye hazırım. Ben Ahirete ve Hesap gününe inanıyorum. Ben herkesle yüzleşmeye hazırım. Evet ben aynı zamanda sözcüyüm. Malatya'da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşunun Sözcüdüyüm. Bundan Onur duyuyorum. Çünkü biz gücümüzün yettiği kadar hakkı, hakikati, hakkaniyeti, hayrı, hasenatı, iyiliği dile getirmeye ve gereğini yapmaya çalışıyoruz. Adaletin, memleketimizin, ilerlemenin, kalkınmanın, Ahlakın ve ahlaki değerlerin, İslamın ve Müslümanların yanında, zalimin, zulmün, şirkin, küfrün, fıskın ve fücurun karşısında olduk. Bazılarının yaptığı gibi müstear isimlerin arkasına saklanarak karanlığa kurşun sıkmaya ve müslümanlar arasında fitne ve fesat çıkarmak, müslümanların birbirlerine güvenini zedelemeye çalışmıyoruz. Ben yalan söyleyemem, iftira atamam, arkasında duramayacağım iddialar ortaya atamam. Benim adım, sanım, kimlik ve kişiliğim bellidir. Ve hesabını veremiyeceğim hiçbir şeyim yoktur. Kendimi bildim bileli Hakkın, Adaletin, Hayrın, iyiliğin ve iyilerin yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Bu anlamda İyi bir özgeçmişimin olduğunu düşünüyorum. Benim bilmeyip te sizin bildiğiniz yalnışlarımın olduğunu bilen varsa ve bana gösterirse ben kendisine teşekkür ederim. Benim açık adresimi de biliyorsunuz. Gerekirse yine veririm. Lütfen zan, iftira, yalan, asılsız iddia ve ithamlarla beni ve benim arkadaşlarımı uğraştırmayın. Bizim bir yanlışımızı gören, bilen varsa insanlık namına gelip bize haber versin. Hayır biz size söylemeyiz. Yanınıza gelmek istemiyoruz, diyorsanız, memleketimizin mahkemeleri var ve 24 saat görev yapıyorlar. Geciktirmeden en yakın mahkemeye başvurun. Bizi şikayet edin. Şikayet edenler oldu. Cevaplarını aldılar. Size ve sizin gibi sosyal medyanın kanatlarının arasına saklanarak masum insalara iftira atan ve onlara destek verenlere, neden mahkemelere başvurmuyorsunuz? diye sormak istiyor ve sizi rüşde, insafa ve izana davet ediyorum. Allah'a hamdolsun ki, Ahiret var. Biz Ahirete iman ediyoruz. Siz de inanıyor musunuz? Sakın yanlış anlamayın. İnanmadığınızı söylemiyorum. Sadece soruyorum. Şunun için soruyorum. Yoksa yukarıda karşısında durduğumuzu söylediğim şeylerle bir yakınlığınız mı var? Onun için sordum. Çünkü benim hayatım nelere ve kimlere karşı olduğum, kimlerin yanında durduğum çok açık ve net. Bütün kamuoyu bunu biliyor. Onun için sordum. Hoşçakalın. Hiçbir zaman Allah'ı unutmayın. Size Allah'ı hatırlatanlara kızmayın.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Helal olsun. Malatya'da bunları yazabilecek, alnı açık, hesap vermeye ve hesap sormaya hazır kaç delikanlı adam var ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah razı olsun Hüseyin Hocam biz sizleri müslüman ve davetli olduğunuz için seviyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanırım benden helallik almanız gerekiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Polat (2 yıl önce)
    De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, pusuya çekilen cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine, insanların Melikine, insanların İlahına sığınırım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hüseyin Polat (2 yıl önce)
    De ki, Yarattığı şeylerin şerrinden, karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden, düğümlere üfürüp büyü yapan üfürükçülerin şerrinden ve kıskandığı vaķit, kıskanç kişinin şerrinden sabahın Rabbine sığınırım.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cesur adam (2 yıl önce)
    Önce Darul harp dediler, sonra cuma kılmadılar, sonra kendi camilerini hanımın çiftliğinde yaptılar. Sonra camiyi paralı bir koleje sattılar. Camiyi ha.. Yanlış duymadınız.. Bu camide pardon kolejde öğrenciler eğitildi ama kendi öğretmenleri işe alınmak kaydı ile.. Sonra Orduzu Pınarbaşında yer gazoz parası, belediye iş makinaları, kum, beton belediyeye iş yapan mütahitlerin sırtından bir süper kolej daha yaptılar . Sonra bunu da ulusal bir markaya iyi paraya sattılar. Sonra TV kurdular. Evine haram diye TV sokmayanlar televizyoncu oldular. Kadınların sesini bile duyurmayı günah sayanlar kadınlara program yaptırıp milyonlara izlettiler. Sonra 40 ortak birbirini suçlayıp Allaha havale ettiler. Sonra devletin malı Türk sata epey para taktılar. Sonra çalışanların parasını vermeyip sgk sını yatırmayıp oraya da borç taktılar. Sonra Suriyeye el nusra destekçileri gönderdiler. Sonra Anadolu platformu adı altında dünyaya yön vermeye çalıştılar. Sonra onursal liderlerini hamas Türkiye temsilcisi yaptılar. Sonra heryere adam soktular. Sonra aday adayı belirlediler. Sonra meşale derneğine sinyal kesici cemmer cihazı yerleştirdiler Sonra millet isyan edince durdular. Sonra TV gazete radyoyu sattılar. Sonra alt tabaka ibadete devam ederken atı alanlar Üsküdarı geçtiler. Yediler içtiler doydular şimdi sindirmek için öğlen uykusuna daldılar. Şşşşııııışşşşt.. Ses yapmayın.. Yavaş konuşun. Baba yorgun...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ne güzel ozetlemişsiniz, kaleminize sağlık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya sevdam (2 yıl önce)Cesur adam isimli kullanıcı yorumuna
    Cesur adam çok güzel yazmışsın yalnız bunlar uyumaz insanı uyutur bizim ayık uyanık olmamız lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekten cesur musun (2 yıl önce)Cesur adam isimli kullanıcı yorumuna
    Cesur adam belli ki zamanında içlerindeydin. Detayları da biliyorsun. Ayrılıkçı grubun da en fazla menfaat devşirenler olduğunu da söyleseydin. Şu anda birlikte olduklarının sen gibi menfaatçi olduğunu da söyleseydin. Menfaatin için haksızlıklara ses çıkarmadın. Uyarmadığın kardeşlerinin hata yapmasına göz yumdun, senin de alabileceğin bir payın olabilir diye bekledin ama olmadı. Din de size ağır geldi. Belli ki kültürlüsün. Bu cesaretini şirki ve küfrü haykırmanda da göster. Ama gösteremezsin. Gücünüz, zarar gelmeyeceğini bildiğiniz din kardeşlerinize yeter, birilerinin ilahına da laf edemezsin içeri tıkarlar. Ve belli ki kuyruk acın var. Unutma ahirette de sorgu sual var. İstismar edenler, menfaat devşirenler, iftira edenler ve samimi olanlar... herkes tek başına hesap hesabını verecek. Topluca bir grubu kötülemenin acı karşılığını ahirette bulmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Garip Gezegen (2 yıl önce)Cesur adam isimli kullanıcı yorumuna
    Ticareti iyi bilen, başarılı kapitalist bir şirketi tasvir etmişsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip (2 yıl önce)
    Tarafsız değilsiniz işte
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Bu sorun mu meşale gider şelale gelir onlar için hiç önemi yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Galip (2 yıl önce)
    Hala etkinler. Belediye de daha bitmedi söz sahibi bunlar. Selahattin başkan da uyusun. Gerçek liyakatli elemanlara görev vermesin. Bir kaç kişinin ağzına bakarak çoluk çocuğa yetki verdi. Başkan akıllı olsa özgeçmiş ister inceler ve görev verir. Ama demir atmış fosiller engelliyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Erdinç (2 yıl önce)
    Bir topluluğa olan kininiz sizi adaletsizliğe sevk etmesin. (Kuranı Kerim) Meşale eskiden Boğaziçi veya İDV ne kadar genci fuhuştan, faizden, terörden kurtardı. Malatya’da PKK yoksa, Hizbullah yoksa, DHKP C yoksa bundan eski MTTB ve Akıncilardan oluşan Boğaziçi çevresinin 80 li 90 yılarda gençlik çalışmasının payı yok mu? Bu STK için hırsız, namussuz, madde bağımlısı , katil vb hiç adi suç duymadım. Bende gençliğimde Boğaziçi’ne gittim. Kuran öğrendim. Sohbet dinledim. Malatya’ya binler onbinler gitmiştir. Ve bu STK onbinlerce fakire yardım etmiştir. İçlerinden 3-5 i geçmez hadi olsun 5-10 muhteris siyasette bürokraside yer aldı ve bunları kullandı ise onların suçu. Ne bu ve benzeri STK lara saldıranlar masum, ne bu STK ları kullanan siyasiler masum nede bunların içinden kendini kullandıranlar masum. 28 şubatın ağır bedelini ödeyen Malatya’da şimdi gidin suç oranlarına bakın, şiddet , taciz , uyuşturucu sayılarına bakın sonra karar verin. Yetim başını okşayan, yetime şefkat gösterenlere ahlakı kuranı öğretenlere karşı bu kadar acımasız olmayın. İsim değişikliği hiçte siyasetle alakalı değil. Kendi içlerinde bölünmelerinden kaynaklanıyor. Pireyi kızıp yorgan yakmanın bedelini birlikte ödemeyelim. Adalet ve vicdanı bırakmayalım. Biz bırakırsak yarın bizde adalet ve vicdan görmeyiz. Ve yarın hep yakın oldu. Herkese adalet vicdan dilerim.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Şimdi bu dernek adaletlimi.derneğe üye olmayan.dernekte adamı olmayan belediyeye giremiyordu.masal anlatmışsın.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru söylemişsin halende öyle dernek ve gençlik kollarına üye olanları belediyelere işe alıyorlar Birde bunlar boş konuşuyor İslamda Tasavvuf yoktur dinimizi onlardan mı öğreneceğiz araştırsınlar ispat ederim onlara
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Darısı Ensar in başına... Bu arada hak-hukuktan bahsederken dikkatli olalim lutfen ! Ama çok lutfen !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)Erdinç isimli kullanıcı yorumuna
    sen neyin hikayesini anlatıyorsun bir yere girebilmek için liyakata bakılmıyor meşaleci olduğuna bakılıyor allah ne demiş yanıma kul hakkı ile gelmeyin demiş siz kul hakkı yiyen kesimsiniz neyi anlatıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulvahap (2 yıl önce)
    meşale olmadı isim değişdi başka bir isim geldi farkeden ne olacak kişiler aynı zihniyet aynı bütün kurumların en üst makamlarına liyakatsız haketmeyen kişileride oturtmuşlar vede oturtmayada devam ediyolar çıkıp bir allahın kuluda bunlara dur diyemiyo Reisim ne olur bu halkın sesini duy bunların yüzünden AK Parti çok aşırı tepki alıyo vede çok oy kaybına sebep oluyo ama bu kişiler çok güzel sefasını sürüyolar hiç bir umurlarında değil o makamda kaldığımız sürece vurduğumuzu vurup gidelim diyolar
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Gerçek bu (2 yıl önce)
    Meşale gider başka bir isimle yenileri gelir. Devlet temelden bunları yasaklayacak. AKP yi dolayısıyla Reis i bitirdiler gidiyorlar. Şimdi yeni güçlüye bakacaklar. Bu ülkeden olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Artık herkesin kendi derneği var. Meşale'ye gerek kalmadı. Reis her çocuğuna ayrı dernek kurdurdu. Her vekilin, başkanın, belediyenin kendi dernekleri var. Köprünün altından çok sular aktı. Meşale de siyasetten ve siyasilerden kurtulmuş kendi işine gücüne bakıyor. Kendi kulvarında kalması Malatya için, basın için, eğitim için, siyaset için, din iman için, kısaca hepimiz için daha hayırlı. Ziyaret edip tahrik edip yoldan çıkarmayalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu hareket ta akıncılardan MTTB den geliyor ne reisi hangi akp neden bahsediyorsun söylediklerinizin zerresi doğru değil
    %0
    %100
    Yanıtla
  • bulent (2 yıl önce)
    evet onlarca yanlişlari vardir.. 40 yillik cemaat kimi kandirmiş kimin malına çökmüşler kimi içkiye kumara aliştirmışlar herkesin bir delili var...1997 ümmete çöken tecavuz edenlere hiç gıkınız çıkmıyor bumu adalet...günahlar sizde hiç yokmu
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İnsanı bozmak içki, veya malına çökmek ile mi oluyor. Bu vatandaşlar insanların itikadını bozdu. Yani kuran okuyan ama kendi düşüncesinde olmayan insanları tekfir eden bir grup oldular. Sohbetlerinde ki konuları duvara anlatıyorlar sanki haramı, faizi, zinayı, gençliği bozanları ilgili makamların eliyle oluyor dediğimizde, yav kardeşim oralara gitme önce kendimizi düzeltelim, devlet düzelir diyorlardı. Sanki sınırdan içkileri vatandaş sokuyor, sanki fuhuşhanelerden vergi vatandaş alıyor gibi konuşuyorlardı. Şuan ya Yeşilyurt belediyesindeler, yada belli başlı kolejlerde çalışıyotlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Gayet normal, bu gibi yapılar her zaman iktidar sahiplerinin dolayısıyla güçlünün yanında yer alırlar. Bu gibi yapılar menfaat ve çıkarları için; ki mevcut iktidarın da yaptığı gibi halkın ve/veya toplumun bir takım kutsal değerlerini kullanırlar. Geç de olsa halk uyandı uyanmasına ama yazık oldu boşu boşuna geçen yıllara ve kaybettiğimiz onca şeye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beydağı (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Ali bey çok haklısın değerlerimiz üzerinden çekin elinizi artık bizi değerler üzerinden uyutamazsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M. Öz (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    28 şubat iktidarına da destek vermişler mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Meşale bitti. Bakalım meşaleyi (olumlu - olumsuz) kullanarark bir yerlere gelenler şimdi neyi kullanacak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ADALET (2 yıl önce)
    belediye de tekelleri kırıldı ama hala belediye üst kademesine kadar sızmış beklemedeler…malatyadaki meşale dernegi ADIYAMAN ve BASKİLİKERDEN oluşan bir radikal bri grup..kendi aralarında resmi kurumlarda çalışacak çaycısından genel müdürüne kadar seçim yapılır..başlarında baba diye hitap ettikleri beyaz sakallılardan oluşan üst yönetim şeması vardır..malatyada şuan da ilçe milli egitim müdürü, il müdürlügü ve daire başkanlıgı kadrolarında çalışan adamları mevcut..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cennet Vatanım (2 yıl önce)ADALET isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen katılıyorum,tesadüfen kurumun birinde biriyle tanıştım müdür yardımcımız dediler,inanamadım gülsem mi?ağlasam mı?bilemedim,o da bu gruptanmış ve güçlü bir yapı olduğu için itiraz edemiyorlarmış!!!yazık oldu memleketime
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Çok doğru 'ları yazmışsın Adalet adam daire amiri aynı zamanda dernekçi vakıfçı kimlikle yaşar o vakfı derneği ne işe yarar bilen yok ama çok güzel siyaset yaparlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Meşale Derneği....Siz bu dünyadaki imtihanınızı oldunuz...sizlerin gerçek yüzünü acı bir tecrübeyle öğrendik...Yüce dinimiz İslam'a o kadar zararlar verdiniz ki....hem de çok küçük dünyalık menfaatler uğruna...Adalet ve hakkaniyet konusunda çok kötü bir iz bıraktınız...Bizden olsun da çamurdan olsun , sizin zamanınızda tavan yaptı...Bu milletin vebalini nasıl ödeyeceksiniz......
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zan üzerinden konuşmak,teyit edilememiş onca söylenti haber sitesinin yer yer hedef gösterici yorumları kolay değildir herhalde.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Can (2 yıl önce)
    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz..MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    %50
    %50
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    inançlar üzerinden,devlet yönetimi sadece müslüman toplumlarda etkinliğini bir süre daha devam ettirebilir..uzatmaları oynuyorlar.gelişmiş toplumlar bunu nesiller önce aştı.durumumuz siyasette fırsat görenler yüzünden.akılcılık önünde hiçbir şey duramaz.gelecek nesiller bugünün siyaset konularını anlatıp gülecekler.kazanan zeki ,akılcı,çağdaş normlar üzerinden haraket edenler olacaktır.fırsatcılar (herdaim olanlar) maalesef her zaman yerlerini koruyacak.bugün olduğu gibi dernek,vakıf,cemaat,tarikat vs,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Şemsi (2 yıl önce)
    Birisi yazmış. Aslina dönüyor Boğaziçi çay ocağı hikayesi filan. Ne farkı vardı Meşale ile Boğaziçinin. Meşale dernek Boğaziçi vakıftı. Aynı grup hatta aynı binada aynı yerde faaliyet gösteriyorlardı. Şimdi o binada Meşalenin ışıklı tabelası kaldırılmış oyun yerine Boğaziçi vakfının tabelası konulmuş.Bunu yazan bilmiyormu bunun böyle olduğunu.Biliyor ama Meşaleyi söndürme kararı almışlar ya, şimdi Boğaziçini parlatmaya çalışıyor kendince.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (2 yıl önce)
    Bu örgüt malum yapılanmadan farksız Tabela değişsede zihhniyet nasıl değişecek malatyadaki Üniversitelerde etkin rol oynuyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Bu tarz menfaat grupları Türkiyede bitmez,meşale gider havai fişek gelir.al birini vur ötekine.istismarı en ucuz olan şey Din dir.halkımızda Allah Muhammed isminin zikrini duyunca olay biter.Milyonları kazanip en lüks yasam standartlarında yaşarlar ancak gerçek müslüman halkada Fakirlik ile yasamanin ahiret hayatında mükafatlanmasi ile alakali binlerce telkinde bulunurlar.geldiğimiz nokta bu malesefffff
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Zafer bey çok güzel yazmışsıniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Radikal noktadaki inançları nedeniyle demokrasi şirktir diyen geçmişte oy bile kullanmayan ancak daha sonra AKP kurulunca iktidar hareketine destek veren, bunun tadına varan bir grubun, yaptığı bu son manevra siyasi gelişmelere ve ortama göre vaziyet almadır. Bu arkadaşlar siyaset ve güç mecrası olarak gördükleri AKP'nin iktidar gücünü, AKP'ye oy katkılarının (AKP oylarının ancak yüzde 10-15'ine sahip olmalarına rağmen, AKP oylarının yüzde 100'lük destek gücünü sahiplendiler) fersah fersah ötesinde faydalanma yoluyla kullandılar. Ekonomik olarak güçlendikleri gibi bürokraside 'liyakatsiz' bir kadrolaşma hareketinin tam yürütücüsü oldular. Malatya'yı, belediyelerini yönettiğini zannedenleri yönettiler. Bunlar şimdi AKP'den çok Davutoğlu'nun partisine daha yakınlar, HÜDAPAR da yine bu arkadaşların siyasi çizgilerindedir. Kamuoyu yoklamaları ortada. AKP hızla eriyor. Bu arkadaşlar bunun için kendilerini yeni duruma göre ayarlıyorlar. Yeni hareketler içerisinde Meşale kimliğiyle yer almaları geçmişi hep hatırlatacağı için, yeni bir yola yumuşak bir geçiş yapıyorlar. Olan bu, bana göre.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Sizin hayalleriniz mi acaba Meşalenin çekilmesi, sanmayın meşale çekiliyor, Meşaleyi meşale yapan Boğaziçi çay ocağıdır. Adamlar özüne dönmüş, 40 yıl önceki başlangıçlarının anısına mekanında buluşup organize oldukları çay ocağının hasretini ve ona verdikleri değeri anımsayarak bir nebze olsun Boğaziçini ödüllendirme girişimidir ad değiştirme.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ateşbey (2 yıl önce)Murat isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle kardeşim. Habere bakıyorum haber mi diye... Trollere bakıyorum adam mı diye... Meşale dünkü çocuk, aslına döndü Boğaziçi ve yiyiciler ayıklandı çok şükür.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Çöken meşale değil siyasal islamdir ,dinin ve manevi değerlerin dünyevi bir takım çıkarlar için istismar edilmesidir,Bundan sonra Allah'a ,Hesap gününe imaniım daha da artmıştır,ibadetlerimizi yapıp,nefse uymadan kötülüklerden kaçınmak,iyi ve güzel işleri yapmak temel prensimiz olmalıdır,bu ve buna benzer kuruluşlar yapmadıkları şeyleri insanlara anlatıp duruyorlar esas olan anlatmak değil o güzel değerleri adam gibi yaşamaktır,sizi torpilciler sizi diyorum,
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burhan (2 yıl önce)
    Meşale çekiliyor ama onların Refaransları ile kurumların başına müdür olanlar çekilmiyorlar başta belediyede birçok daire başkanları il müdürleri hala görevdeler nedense onlar çekilmiyorlar hayırlısı onlarıda göreceğiz hiç bir vasıfları olmayanların il müdürlüğüne gelmelerine sebep olanları vesile olanları Allaha havale efiyoruz keder döner sap dönet birgün hesap döner
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ateşbey (2 yıl önce)Burhan isimli kullanıcı yorumuna
    4 tane isim say deseler sayamazsınız. Saçmalıyorsunuz. Selahattin Gürkan da Keskin Şevket le seçim stratejisini meşale yi bitirecem diye yaptı ala ala 4-5 adamı aldı görevden, çünkü o da biliyor ki öyle bişey yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Varsa da yoksa da... Sen hayırdır... Ben sayarım ama burası yayınlamaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • Meşale söndürücü (2 yıl önce)Ateşbey isimli kullanıcı yorumuna
    Birisi gençlik spor müdürü olup sporla en ufak alakası olmayan. 3 senedir gül gibi Sadi beyi görevden alıp yerine getirdiler sırf meşaleye vekillere yalakalık etmedi, devlet imkanlarını vekillere peşkeş çekmedi diye. 10 senedir tıkır tıkır işleyip büyüyen teşkilat son 3 senedir yerinde saymayıp geri geri gidiyor. Sadi bey ile Ebubekir beyi açık oturuma davet etseniz spor yöneticiliği, spor hukuku, sporculuk, kurum bilgisi, kanun yada bilgisi ile sınasanız Sadi beyin bir derya olduğunu anlarsınız. Ama tabii ki bunları yapmak için yetkisi olan insanlar bu kadar bilgi birikimine sahip değl, torpille bir yerlere ulaşmış insanlar. Liyakatsiz bir atamaya örnek, kurumun başına gelen insanda ben neden buradayım, bu konum için yeterli miyim diye bir soru dahi soramayacak kadar konumunun bilincinden uzaklar. Ama meşalenin gücü adına ? ateşbey siz bunun farkında değilseniz sanırım meşale olayını yalnızca internetten takip ediyorsunuzdur, Malatya'nın kamu kurum kuruluşlarında görev alıyor olsaydınız söylediğim bu örneğin devede kulak kalacağından emin olabilirdiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet kesinlikle Sadi bey iyiydi spor yöneticiliği konusunda. Ha bence çok da bir şey yapmadı doğrusu Malatya için. Ayrıca,Ebubekir beye iftira atmayın o kesinlikle hytında bir kez bile meşaleye gitmemiştir. Ayrıca gsb de işlerin yürümemesinin en büyük nedeni tepede ciddi sorunlar olmasından kaynaklı. Senin bir kere ismin ofsayt. Sen zaten körü körüne düşmansın isminden belli. Ama buradaki kirli zihniyetlerin neredeyse hepsinin derdi başka. Dertleri ne meşale ne ensar, ne başkası, onların derdi başka derdi.
    0
    0
    Yanıtla