SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çok Önemli Bir Seferberlik Başlattık"

0
Güncellendi - 2021-10-15 22:04:41
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında İstanbul'da toplandı.

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin sebeplerinin tüm yönleriyle araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığında İstanbul'da toplandı. 112 Acil Çağrı merkezinde gerçekleştirilen Kadına Yönelik Şiddetle ilgili toplantının ardından  Çalık, yapılan çalışmalarla ilgili basın açıklaması yaptı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelenin kesintisiz olarak devam ettiğini söyleyen Çalık, “Bu mücadele 2007 yılından itibaren Kadına yönelik şiddetli mücadele ulusal eylem planlarıyla düzenli ve kesintisiz olarak devam etmekte. Bu doğrultuda tüm kurum ve kuruluşlarımız bünyesinde kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik çok önemli bir seferberlik başlattık. 2007 yılından itibaren ulusal eylem planlarımız bugün 2021 itibariyle Aile Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla birlikte 4. Ulusal eylem planımızda açıklanmış vaziyette" dedi.

Komisyonun yaptığı çalışmalardan bahseden Çalık, "Araştırma komisyonumuzun 21 Nisan 2021 tarihinde ilk toplantısını yaptık ve 4 Kasım 2021 tarihinde son toplantısını yapacağız. Rapor yazım çalışmalarımız bu esnada devam etmekte. Komisyon çalışmalarımızın sonucunda mevcut sorunları tespit edip çözüm önerilerini belirleyerek hem yasamada hem de yürütmede çalışmalarına destek ve kaynak oluşturacak, referans bir rapor oluşturmak istiyoruz. Komisyonumuz 6.10.2021 tarihi itibariyle 23 komisyon toplantısı gerçekleştirmiş. Bu komisyonlarımızda Aile Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, bakan düzeyinde olmak üzere davetlerimizi sayın bakanımızla yaptık ve komisyonumuza da çok güçlü sunumlar yaptılar. Kamu kurum ve kuruluşlarımızı, diyaneti, YÖK'ü, yüksek yargıyı, sivil toplum örgütlerimizi, medya mensuplarımızı ve akademisyenlerimizi dinledik. Yaklaşık 100 e yakın kişiyi komisyonumuzda misafir ettik. Komisyon çalışmalarımızın kapsamında saha çalışmaları ile yerinde incelemelere devam ediyoruz. Bu kapsamda Ankara'yla başladık. Bu hafta bugün İstanbul'dayız pazartesi Gaziantep salı günü de Diyarbakır illerinde saha çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • berk (2 yıl önce)
    sayın vekil altın dolar uçuyor emeklilerin ve çalısanlarında aylıklarını dolar üzerinden verin battalgazide ünüversite açtın yurt varmı orda yok öğrençi 2 araba değişiyor 182 den randevi alamıyoruz özel hst nelerin önünü açtın nerde malatyada şehir hastanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    19 Yıldır yapamadınız, yeter artık birde başkalarına şans verelim. Yeterince kadrolaştınız, zenginleştiniz. Doymadınız mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Memur (2 yıl önce)
    Kafamıza bomba yiyeceğimize kuru ekmek yemeye raziyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cennet kuşu (2 yıl önce)
    Durmak yok yola 12 bin liralık ayakkabılarla devam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tan (2 yıl önce)
    Allah aşkına bir gidin de kazandıklarınızı yiyip için, gezin eğlenin. Elde ettikleriniz torununuzun torununun torununa yeter. Arada bir poz verip martaval okumayın. Bu milletin sizden çektikleri yeterrr. Allah rızası için hizmet falan da yapmayın, elinize yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kmyc alanya (2 yıl önce)
    Toplam 14 yorum var 13 tanesi AKP karşıtı 1 tanesi AKP taraftarı . Buyrun AKP nin toplumdaki karşılığı.. Millet gerçekleri inşallah görmeye başlayacak, ama biraz daha zaman var. Hayırlısıyla demokrasi ile geldiler öyle de gidecekler. Gittikleri gün şu millet rahat nefes almaya başlayacak. .Allah milletimize basiret versin.. Başımıza dürüst, kul hakkından bilen, Allahtan hakkıyla korkan idarecileri getirsin... İnanın bir eğitimci olarak ülkenin geldiği duruma üzülüyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yavuz (2 yıl önce)
    Evet .. Haftada 3 gün benzin mazota zam seferberliği. Ver mehteri bazılarının tuzu kuru.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (2 yıl önce)
    çok önemli seferberlik başlattınızda o yüzden mi istanbul sözleşmesinden vazgeçtiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Hangi yolll,yandaşı zengin etme yolumu,kendinden baskasına çalışma yolumu,halki fakirliğe mahkum et şükrü öğret ama kendin en güzel dünya nimetleriyle yaşa yolu.ya akıl akıl akıl,birazcık sorgulayin birazcık
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    onun içinmi her gün birkaç kadın dayak yiyor hastenelik oluyor bu tabi haberlerde gördüğümüz ya görülmeyenler sizler bu cezalarla ne yapmaya çalışıyorsunuz adam kadını dövüyor akşam serbest bırakıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (2 yıl önce)
    En büyük Ak parti eylemi sizin artık evinizde oturup Malatya milletvekilliliği yapmamanız olmalıdır. Malatyaya en büyük hayrınız, sizin ve bacınızın artık Malatya gündeminde olmayışınız olacaktır. Mesela oturup torun sevin boşverin sahte gündem yaratmayı.
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    genelkurula hitap ederken şöyle diyordu ö.çalık hanım parmağıyla _sen susacaksın sen konuşmayacaksın seen haddini bileceksin evet hanımefendi akp eski genelbaşkan yardımcısı akp m.vekili akp mkyk üyesi veTbbm kadına şiddet komisyonu başkanıdır kendilerimi Allah'ınıza gurban malatyalılar eski parayla tırliyon harcadılar hızlı tirende k.maraşın narlıda
    0
    0
    Yanıtla
  • ONAT KILIÇ (2 yıl önce)
    Yolumuz 1 Davamız 1 Sizinle Gurur duyuyoruz Sayın Milletvekilim .
    0
    0
    Yanıtla
  • YOL unuzun bir olduğu o kadar belli ki
    0
    0
    Yanıtla
  • O kadar doğru ve güzel bir yoldasınız 85 mil gözüne baka baka yalan söylemek her yiğitin işi değil Almanyada yiyecek yok akaryakıt yok doğru bir yolmu yalanında bir sınırı olmalı o güzel yolda sınırda Yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Saksakciligi bırak.
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akgeyik (2 yıl önce)
    siz seferberlik derken aklımıza neresi hangi yandaşa verilecek diye geliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    kadına şiddetin baş sebepleri ekonomik sıkıntı ve kadının kendisi
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Kendi adına seferberlik başlattığın belli... Sen milletvekili kardeşin Rektör, öz yeğenin Doğanyol belediye başkanı... Ha bu arada Malatya'nın ikinci üniversiteye ihtiyacı yokken kardeşin rektör olsun diye ikinci üniversiteyi kurdurdun... Vallahi ayakta alkışlıyorum helal olsun ne diyeyim ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Sonunda bunu söyleyen biri.. Hay ağzına sağlık be kardeşim. Bu şehrin ikinci üniversiteye ihtiyacı yok. İnönü fazlasıyla yetiyor. Açın YÖK verilerine bakın. Kontenjanı dolan bölüm sayısı sadece 4-5 tane. Tıp - Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği + Yönetim Bilişim Sistemleri. Diğer bölümlerinde öğrenci yok denecek kadar az. Ama bu üniversite hala açık kardeşim. Kapatın bu okulu. Devletin parasına yazık. İnönü tek başına yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    hayir ola cebeyemi gidiliyor bu toplantida Bir sey cikmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Sayın vekil,sayın vekil belki sizin haberiniz yoktur.kadına şiddette en büyük faktörlerden bir tanesi de ekonomik.....gene devalüasyon oldu haberiniz yok...insan lar bir ürünüü 3-5 lira daha ucuza almak için indirimleri takip etmekten kafasını kaldıramıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bizde büyük bir seferberliğe başladık akp den ihale alıp zengin olanları komisyoncuları devletten uzaklaştırma seferberliği .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Puhaaa Öznur abla harbiden gider ayak yine objektifleri patlatmış sin belediye başkanlık cepte görünüyor ama hefeslenme
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Demir 8.5
    0
    0
    Yanıtla
  • Demirlemi maaş alıyon....
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Kadına yönelik şiddetin en büyük sebebi ekonomik sıkıntılardır. Buna çare bulan yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (2 yıl önce)
    IBAN seferberliği mi ? Hangi hesaba gönderiyoruz ?
    0
    0
    Yanıtla