SON DAKİKA
SON DEPREMLER

..Ve Nihayet 5 Hafta Sonra Galibiyet: 0-2

0
Güncellendi - 2021-10-17 21:16:09
..Ve Nihayet 5 Hafta Sonra Galibiyet: 0-2
A- A+ PAYLAŞ

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, İrfan Buz'un yerine göreve getirilen yeni teknik direktörü Marius Sumudica yönetiminde deplasmanda Adana Demirspor ile oynadığı karşılaşmada, 5 haftalık mağlubiyet serisine 2-0'lık galibiyetle son verdi. Yeni Malatyaspor'un gollerini 36. dakikada Tetteh ve 55. dakikada Simon Deli (kendi kalesine) attı. Kalecisi Ertaç Özbir'in çok önemli kurtarışlara imza atıp galibiyette büyük pay sahip olduğu maçtaki galibiyetiyle Yeni Malatyaspor puanını 9'a yükseltti.

STAT: Yeni Adana Stadyumu - Adana

HAKEMLER: Fırat Aydınus (Hakem), Bahtiyar Birinci (1. Yardımcı Hakem), Murat Altan (2. Yardımcı Hakem), Murat Erdoğan (Dördüncü Hakem), Halis Özkahya (VAR), Ali Saygın Ögel (AVAR)

ADANA DEMİRSPOR: 35. Ferhat Kaplan, 5. Samet Akaydin, 91. Sımon Desıre Sylvanus Delı, 22. Jonas Svensson (Dk.84 6. Kaan Kanak), 95. Joher Khadım Rassoul (Dk.84 20. Osman Tarık Çamdal), 77. Matıas Ezequıel Vargas Martın, 67. Bırkır Bjarnason (Dk.46 7. Brıtt Curtıs Assombalonga), 10. Younes Belhanda, 90. Benjamin Fernand Lucıen, Francois Stamboulı (Dk.70 88. Gökhan İnler), 23. Yunus Akgün (Dk.70 15. Okwuchukwu Francıs Ezeh), 9. Marıo Barwuah Balotelli,

YEDEKLER: 49. Arijanet Anan Muric, 6. Kaan Kanak, 15. Okwuchukwu Francıs Ezeh, 20. Osman Tarık Çamdal, 17. Metehan Mimaroğlu, 7. Brıtt Curtıs Assombalonga, 8. Sinan Kurt, 19. Lucas Nahuel Castro, 2. Tayyip Talha Sanuç, 88. Gökhan İnler

TEKNİK SORUMLU: Vıncenzo Montella

ÖZNUR KABLO YENİ MALATYASPOR: 25. Ertaç Özbir, 5. Oussama Hadadı, 8. Aabıd Rayane, 10. Adem Büyük (Dk.88 90. Kubilay Kanatsızkuş), 11. Ibrahim Didier Ndong, 13. Wallace Fortuna Dos Santos, 16. Sadık Çiftpınar, 26. Semih Kaya, 30. Benjamın Tetteh (Dk. 80 20. Walter Bınene Sabwa Bwalya), 44. Mounır Chouıar (Dk.90+2 66. Jospın Nshımırımana), 45. Karım Hafes Ramadan Seıfeldın (Dk.80 7. Mustafa Eskihellaç),

YEDEKLER: 99. Ahmet Eyüp Türkaslan, 3. Phılıp Gamelı Awuku, 6. Rahman Buğra Çağıran, 7. Mustafa Eskihellaç, 19. Haqı Osman, 20. Walter Bınene Sabwa Bwalya, 77. Mert Miraç Altıntaş, 66. Jospın Nshımırımana, 54. Atakan Müjde, 90. Kubilay Kanatsızkuş

TEKNİK SORUMLU: Marıus Nınel Sumudıca

GOLLER: Dk.36 Benjamin Tetteh, Dk.55 Simon Deli (kendi kalesine) (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor),

SARI KARTLAR: Didier Ndong, Sadık Çiftpınar (Öznur Kablo Yeni Malatyaspor), Yunus Akgün, Lucas Castro (Adana Demirspor),

Dakika 2 GOL POZİSYONU: Yeni Malatyaspor, bu dakikada gole çok yaklaştı. Adem Büyük'ün ara pasıyla topla buluşan Tetteh, kaleci ile karşı karşıya iken vurdu, kaleci gol izin vermedi.

Dakika 5: Adana atağında, Stambouli ceza sahası önünden sert bir şut çıkardı. Top üstten aut.

Dakika 7: Sağ kanatta topla buluyan Yunus Akgün, kaleye şutladı. Malatya savunmasında Wallace karşıladı.

Dakika 11 PENALTI BEKLENTİSİ: Yeni Malatya atağında, Adem Büyük sağdan ceza sahasına girerken, rakip oyuncunun müdahalesiyle kendini yerde buldu. Malatyalı oyuncular penaltı beklerken, hakem oyunu devam ettirdi.

Dakika 13 DİREKTEN DÖNDÜ: Adana atağında Rassoul soldan ceza sahasına girdi, Yunus Akgün'e pas çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda top üst direkten döndü.

Dakika 16: Yeni Malatya atağı geriden atılan uzun pasla başlatılmak istenirken, Adana defansında Simon Deli hamle yapan Adem Büyük'ten önce araya girdi, pozisyonu bitirdi.

Dakika 19: Adana atağında Rassoul, soldan ceza sahasına girdi, ortaya çevirdi. Vargas'ın plasesi yandan auta gitti.

Dakika 21: Ndong topu Adem Büyük'e aktardı. Bu futbolcunun pas vermek istediği, ancak zeminle karışık vurduğu top aut.

Dakika 24: Yunus Akgün, Haddadi'den kaptığı topla ceza sahasına girmek üzereyken, bu futbolcunun müdahalesiyle yerde kaldı, hakem serbest vuruşa hükmetti.

Dakika 25: Adana Demirspor adına serbest atışı Vargas kullandı, top auta gitti.

Dakika 26: Malatya atağında Mounir, savunmadan seken topa vurdu, sonuç yok.

Dakika 29: Belhanda'nın pasından gelen topa Bjarnason hamle yaparken, Semih araya girdi.

Dakika 30 GOL POZİSYONU: Adana Demirspor gole yaklaştı. Balotelli sol çaprazdan şutunu attı. Uzak köşeye giden topu Ertaç mükemmel bir hamleyle kornere çeldi.

Dakika 34: Yeni Malatya atağında Adem Büyük'ün pasını alan Tetteh şutunu attı. Top Samet'e çarptı.

Dakika 36 GOL: Yeni Malatyaspor Benjamin Tetteh'le öne geçti. Adem Büyük, ceza sahasına gönderilen topu göğsüyle düzeltti ve vurdu. Savunmadan seken top Tetteh'in önünde kaldı. Bu futbolcu topu ağlara gönderdi:0-1

Dakika 38: Stambouli'nin Malatya ceza sahasına gönderdiği topu Karim Hafes karşıladı, kafayla kaleci Ertaç'a verdi.

Dakika 43: Belhanda'nın ceza sahasına gönderdiği topu Ertaç aldı.

Dakika 45: Yunus Akgün sağdan ceza sahasına ortaladı. İyi yer tutan Wallace topu kafayla uzaklaştırdı.

Hakem oynanmamış süre olarak 2 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Yeni Malatyaspor'un 1-0 üstünlüğüyle kapandı.

Dakika 47: Stambouli ortaladı, Balotelli'yi aşan top aut.

Dakika 53: Balotelli, ceza sahasında Semih Kaya ile topa yükseldi ve yerde kaldı. Kısa bir sakatlık geçirdi.

Dakika 55 GOL: Yeni Malatya atağı kornerle sonuçlandı. Kornerden gelen top Adana kalesini karıştırdı, karambolda Simon Deli topu kendi kalesine gönderdi:0-2

Dakika 57: Vargas'ın soldan ceza sahasına gönderdiği serbest atıştan gelen topa Sadık kafayla müdahale etti.

Dakika 59 GOL POZİSYONU: Adana atağında Yunus Akgün, sağ çaprazda plase vuruşla topu uzak köşeye gönderdi. Ertaç, uzanarak bu pozisyonda topu aldı.

Dakika 61: Malatya kontraatağında Mounir topu ceza sahasında kontrol etti, şutunu attı. Kaleci iki hamlede topu kontrol etti.

Dakika 62 GOL POZİSYONU: Adana yine tehlikeli oldu. Balotelli, ceza yayı içerisinde sert bir şut çıkardı. Ertaç, mükemmel bir refleksle topu çeldi ve golü engelledi.

Dakika 63: Adana'nın kullandığı korner atışından gelen topu çıkaran Malatya defansı kontraatak başlattı. Adem Büyük ve Tetteh, gol fırsatını değerlendiremediler.

Dakika 71: Yeni Malatya kontraatağında Tetteh topu Adem Büyük'e aktarmak istedi, ancak top taça çıktı.

Dakika 73: Aabid'in isabetsiz pasını alan Samet'ten kapan Tetteh, kalecinin önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş yapmak istedi. Kaleci yetişti ve topu alarak golü engelledi.

Dakika 78: Balotelli'nin kullandığı serbest vuruşta top auta gitti.

Dakika 90: Tarık Çamdal'ın pasında Ezeh, ceza sahasında şutunu attı, top üstten auta gitti.

4. Hakem oynanmamış süre olarak 5 dakikayı gösterdi.

Dakika 90+3: Balotelli, ceza sahasına girerken şutunu attı. Savunma araya girdi.

Dakika 90+4: Balotelli'nin kaleye gönderdiği topu Ertaç bir kez daha başarılı bir müdahaleyle kornere çeldi.

Karşılaşmayı Öznur Kablo Yeni Malatyaspor 2-0 kazandı.

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: AA- iha- YMSkulubu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • çakırrr (2 yıl önce)
    elimizde çok güzel malzeme vardı ama kullanma talimatını hiç bir hoca çözemedi.Şimudica bunu çözdü ve kullanmaya başladı.Haftaya altayı farklı yeneceğini umuyorum.tebrikler malatyaspor
    0
    0
    Yanıtla
  • AV. SELAHATTİN SARIOĞLU (2 yıl önce)
    Çok güzel oyun ve çok güzel sonuç. Çok mutluyuz elbette... Mutluluğumuz daim olur inşallah! Çünkü; bu güzel, bu istekli oyunun kaç maç süreceğinden şüpheliyiz. Ne oluyor anlamıyoruz, takım, birdenbire bambaşka bir kimliğe dönüşebiliyor ve yenilgi dizisi başlayabiliyor. Neden böyle oluyor? Anlamak ve çare bulmak lazım. .
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Tebrikler başkan..bize süper ligde bu mutluluğu yaşatıyorsun ya..seni eleştirenler amatörde ki malatyaspora sahip çıksın.helal olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    Maçın Birinci Kahramanı KALECİ ERTAÇ ve tüm Takımı tebrik ediyorum tebrikler Malatyasporum yeni hoca yeni kan inşallah hem iyi Futbolumuz hemde Şansımız yaver gider Ertaç Kardeşim sen Takımın sigortasısın tabiki performansında düşme olacak am Benim korkum her kurtardığın maçlardan sonra düşüşe geçmen umarız artık istikrarlı çizgin devam eder Haydi Büyük Taraftar haftaya Altayı çimlere göelim ellerini boş gönderelim Takımı Bi şahlandıralım
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (2 yıl önce)
    Takım maç kazandıkça oyuncuların kendine olan güveni de artar. Şu anda takımdan iyi oyun beklemeyelim Altay maçını da kazanırsak takım coşar. Mesela çok yetenekli olan Münir şu anda çok sıradan kendine güveni yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battal (2 yıl önce)
    Öncelikle tebrik ediyorum. sumudica nın maç bitimi açıklamaları dikkatimi çekti :"malatyasporun futbolu bilen ve atesleyici bir taraftara sahip olduğunu "söyledi .bu ifadesini; iç saha maçlarina taraftarımızım daveti olarak algiladim .
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Halen Sadık ın sarı kartını anlamış değilim. Kendi kendine düştü.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Sayın yorumcular,galibiyet çok güzel bir hafta boyunca rahat rahat Altay maçını bekleyeceğiz .Ancak, galip gelmemize rağmen Hakem yönetimi hiç iyi değildi.En az 5 posizyon ceaza sahası civarında faul yarattı. Sadık 'in sarı kartı yanlıştı.Takim genelde iyiydi Semih geldiğinden beri en başarılı maçını çıkardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayim (2 yıl önce)
    Çok şükür nihayet saytanin bacağını kırdık adanayi deplasmanda net bir skorla yenmak hrkesin karı deyil tebriklar şanlı Malatya sumunuko buyuktur büyük kunusur
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Galibiyetlerin devamı olursa bu galibiyet anlam kazanır. Mücadele olarak çok çok iyi oynadık. Rakibe fazla alan bırakmadık.henüz ligin başı sayılır bu galibiyeti fazla abartmadan önümüzdeki maçları üstüne koyarak oynamalıyız.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Iste. Malatya spor budur emeginize ayaginiza saglik tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (2 yıl önce)
    Turuncu forma ince mesaj. Tebrikler Malatyam ( :
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer44 (2 yıl önce)
    Teşekkürler Ertaç elline koluna sağlık. Sumudica ile kısa sürede mücadele adına gelişme var, şu bencil oynayanları da düzeltirse iyi olacak. İlk golümüzün asisti ile ikinci golümüz rakipten inşallah bu şansımız sezon sonuna kadar devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (2 yıl önce)
    Tebrikler, daimi başarılar.Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)
    Emeği gecenlere teşekürler ne de güzelmiş 3 puan almak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorgun (2 yıl önce)
    2 hafta önce bu maçın ilk yarısı Adana demirspor 0 Malatya 1 olur ikinci yarıyı izlemedim demiştim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (2 yıl önce)
    Orta sahalar hızlı geçilen şu dakikalarda 1 2 gol bulmamız lazım. Adamlar bjk maçında 3 0 dan döndüler
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (2 yıl önce)
    Takım aynı yine oynayan rakip golü biz bulduk ama ne kadar dayanırız böyle. Galip gelirsek yanıltmasın . Önceki galibiyetlerden farkı olmaz. Ancak hoca yeni geldi sabretmek kazım bir kaç hafta. Ama bu üçlü defans konusu beni düşündürüyor malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Antalya maçı sonrası yaptığım yorumda "Haddadi futbolcu falan değil, getirmeyin Malatya ya orada bırakın, iş bulur orada" demiştim. Antalya da bırakmadınız, bari Adana da bırakın. Kebapçıda falan iş bulur. Takımın net en kötüsü.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 gurbet (2 yıl önce)koray isimli kullanıcı yorumuna
    Bu hocayı bende istemiyorum 2 gool 3 puan bunuda kötülemek insanlık dışı ve insafszlık olur Bütün malatyalılar isterki bütün oyuncular harìka olsun Adem ve tette her gelen topu gole çevirsin Öyle olsalar büyük takımlar devre arası basar parayı alırlar Emeklerine sağlık teşekürler hepsine Sen ne istediğini bilmiyorsun 5 hafta hep yenilgi oldu böylesi bir günde eleştirmek normal bir insan işi değil istersen yine bir düşün hatanı anlıyacaksın yenilseydik hep beraber kızardık
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumu yazdığımda maçın 30 küsürüncü dakikasıydı. Dikkat eder ise takımla ilgili eleştiri yok yorumda. Takımın önceki haftalardan daha dirençli ve istekli olduğu bariz belliydi. Lakin o dakikaya kadar Haddadi takım çıkarken boş pozisyonda 2 önemli top kaptırdı. Yunus Akgün ve A.Demirspor biraz şanslı ve becerikli olsa idi bugün bu sayfada başka şeyler yazılı olurdu. Takımın galip gelmesi 1-2 oyuncunun kötü oyununu iyi hale getirmez. Takım galip geldi çünkü iyi oynayanlar kötülerin açıklarını daha fazla efor göstererek kapattı. Semih, Wallace, Ertaç gibi. Mounir hiç koşmadığı kadar koştu mesela. Geçmişini düşündüğümde hoca ile seninle aynı fikirdeyim. Ama başarı için her yol mübah artık futbolda. Kötüye kötü, hırsıza hırsız,iyiye iyi demek hata değildir. Takım iyiydi Haddadi kötü.
    0
    0
    Yanıtla
  • Shakiri (2 yıl önce)
    Dk. 48.. Şuana kadar çok akıllıca oynuyoruz. İnşallah galip bitiririz. Enkaz halinde iken bu kadar toparlanmış bir takım ummuyordum. Ne oynadığının farkında bir takım izliyorum. Adana uzaktan şut dışında hiç bir şey beceremiyor. Haydi kaplan dayan.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Isallah mac boyle bitter
    0
    0
    Yanıtla
  • Akça (2 yıl önce)
    Adana çok iyi oynuyor bizimkiler ne kadar dayanacak biiyorum ,inşallah korun taşı gibi bir gol atıp alırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Adana demir deplasmanına turuncu beyaz formayla çıkmak da nedir? Demirspor taraftarını çıldırtmak mı istediniz? Şu başka takımlara olan sempatizanlığınıza son verin artık.. Özellikle de trabzonspora!
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka yazacak birşey bulamadnmi lafı köy rafa belki bir gün lazimolur
    0
    0
    Yanıtla