SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çakır, Restorasyon Çalışmalarını İnceledi

0
Güncellendi - 2021-10-20 18:26:45
Çakır, Restorasyon Çalışmalarını İnceledi
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Vakıflar Bölge Müdürü Adem Baycanlı, AKP Malatya İl Başkan yardımcısı Namık Gören, Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Özhüsrev ile birlikte Yeni Camide devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Camideki çalışmalar hakkında detaylı bilgiler alan Milletvekili Çakır, restorasyon çalışmalarının titiz ve hassas bir şekilde devam ettiğini söyledi.

24 Ocak depremin ardından Malatya’da gerek zarar gören tarihi yapıların ayağa kaldırılması gerekse de konut ihtiyacının karşılanması için önemli çalışmalar yapıldığını belirten Çakır, “24 Ocak depremin ardından Malatya'da can kayıplarımız oldu bunun yanında birçok yapımız zarar gördü. Depremin ardından Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bakanlarımız bölgeye gelerek depremin vermiş olduğu zararlar a'dan z'ye incelendi ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına her türlü çalışma yapıldı. Depremin ardından ilimizde 6 binin üzerinde konutun yapımına başlandı ve bu konutların birçoğunun yapımı tamamlanarak vatandaşlarımıza teslim edildi. İl genelinde depremden dolayı zarar gören tarihi eserlerimizin restorasyon çalışmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Yeni Cami'nin de Malatya’mız için gerçekten sembol bir önemi var. Buranın da depremden çok ciddi bir oranda hasar gördüğünü belirtmek istiyorum. Tabi restorasyon ve güçlendirme kapsamında caminin doğu ve batı cephesine 4 adet yonu taşından payanda yapıldı. Caminin ana kubbe ve kasnağı içte tuğla dışta taş olarak yeniden örüldü. Güçlendirme çalışmalarının yanı sıra önemli yenileme çalışması da yapıldı. Bu tür tarihi eserlerin onarılması sıradan bir inşaat onarılmasına benzemiyor daha titiz ve incelikli bir süreç istiyor. Bu da dikkate alınarak çok ciddi bir noktaya gelinmiş, artık bitirilmek üzere. İnşallah daha güvenlikli ve daha güzel bir hale getirilerek birkaç ay içerisinde ibadete açılmış olacak. Ben başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımıza, vakıflar bölge müdürümüze ve yüklenici firmamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise, depremin ardından Malatya'da birçok tarihi eserin hasar gördüğünü hatırlatarak “Bu tarihi eserlerin yeniden ayağa kaldırılması adına çok önemli çalışmalar yapılıyor. İnşallah Yeni Camimiz de yılsonunda ibadete açılacak. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Adem Baycanlı da, “Caminin yaklaşık 1 yıl öncesinde onarımı başladı bu süre içerisinde yapımızın güçlendirme çalışmaları bitti. Şu an kalem işlerimiz de bitti. Ana kubbede açıklık vardı o da bitti. Binanın içini ve minareleri bu yılın sonuna kadar tamamlamayı hedefledik. Gücümüz oranında daha da erken bitirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ise, “Camimiz tabiri caizse nakış gibi işleniyor. İnşallah yıl sonuna doğru vatandaşların ibadetine açacağız. Cami tamamen elden geçmiş güzel bir mekan olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ESNAF ZİYARETİ

Milletvekili Ahmet Çakır beraberinde Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AKPİl Başkan Yardımcısı Namık Gören, AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Özhüsrev ile birlikte kent merkezinde bulunan esnafları ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledi.

Ziyarette konuşan Çakır, "Sürekli sahada hemşehrilerimiz ve  esnaflarımızla hemhal olup onların talep ve önerilerini dinliyoruz.  Esnaflarımız bizim için çok önemli. AK Parti olarak bugüne kadar esnaflarımızın taleplerine cevap verme ve taleplerini çözme gayretinde olduk. Bu noktada özellikle küçük esnafımızın vergi usul kanununda değişiklik yapılması beklentisi vardı. Hamd olsun vergi kanunlarına ilişkin düzenleme içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu düzenleme ile yaklaşık 860 bin esnafın kazançları gelir vergisinden muaf olacak. Bu düzenlemenin esnaflarımız adına hayırlı olmasını diliyorum. Esnaflarımız için önemli bir düzenleme. Bu teklifin yasalaşmasında başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen bakanlarımıza ve milletvekili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Hakan (2 yıl önce)
    Belediyeyi yônetememis bir şahıs diyorum nasıl millet vekili oldu ama yok bu millet hak etti daha çokkkkk çekeceksiniz tabi bizde bakan nezaman akıl başa gelecek anca ülkede satılacak yer kalmayınca gelir kuzu kuzu bakarız sonra
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Sevgili editör neden yorumumu yayınlamadınız,sizin tarafsizlığınızla alakalı nokta endişem yoktur fakat işi sadece korkuluk olan siyasilerle alakalı duygularimizı birakında yazalim.anayasal hakkımızı kullanıyoruz,küfür hakaret iftira yok,sadece gerçekler var,biraz dhaa insiyatif almanız tavsiyemdir
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Benimde yorumları arada yayınlamıyor. Tarafsız degil malatyahaber
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    9 milyon harcanırmı ne yaptınız yeni camiimi
    0
    0
    Yanıtla