SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Geleceğe Umutla Yürümeye Devam Ediyoruz"

0
Güncellendi - 2021-10-28 15:59:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümü nedeniyle Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk törenine, Vali Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan, adli erkan, emniyet, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, Büyükşehir Belediye Başkan Selahattin Gürkan ‘ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Aydın Baruş,  “Aziz Atatürk, Kahraman Türk milletinin tarihin altın sayfalarına kanlarıyla yazdığı Kurtuluş Destanının zafer tacı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümünde manevi huzurunuzda bir araya gelmenin onurunu yaşıyoruz.

20.yüzyılın başlarında dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yönetmek için dünyayı kana bulamaktan çekinmeyen sömürgeci güçlerin vatanımıza uzanan namert elleri, müstesna liderliğinizle küllerinden yeniden doğarak şahlanan Necip milletimiz tarafından kökünden kırılmıştır.

Onlarca yıl kesintisiz devam eden savaşlar, yokluk ve sefalet nedeniyle yok olmanın eşiğine gelmiş Aziz Milletimiz, açtığınız bağımsızlık sancağı etrafında kenetlenerek, vatanın dört bir yanını saran düşmanları yurdundan kovmuş, hiçbir şart altında boyun eğmeyeceğini ve teslim alınamayacağını tüm cihana bir kez daha ilan etmiştir.

Kurtuluş Savaşında ölümüne verilen amansız mücadelesiyle istiklal ateşini yeniden yakan Aziz Milletimiz, 29 Ekim 1923’te önderliğinizde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile yepyeni ve muasır bir devlete kavuşmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, bitmek bilmeyen savaşlar nedeniyle harap olmuş ülkemiz ve bitap düşmüş milletimize yeni bir ruh kazandırarak liderliğinizde gerçekleştirilen kalkınma seferberliği sayesinde kısa sürede dünyanın seçkin devletleri arasında yer almıştır. Muasır medeniyetler hedefine ulaşma yolunda ilkelerinizi rehber alarak çalışan Aziz Milletimiz, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’inci yıldönümünde Türkiye’yi bölgesinin ve dünyanın sayılı güçlerinden biri yapmayı başarmıştır.

Cumhuriyet Yönetiminde gerçekleştirilen sosyal ve iktisadi reformlar sayesinde Milletimizin şuurunda yükselen egemenlik bilinci demokrasimizin sağlam temellere kavuşmasını ve güçlenmesini sağlamıştır. Cumhuriyet Rejimini halkımızın benliğinde perçinleyen bu bilinç, Milli İradeyi esaret altına almaya çalışanlara karşı Türk Milleti’nin en büyük manevi gücü olmuştur.

Malatya halkı olarak, bizlere miras bıraktığınız ilkelerden ilham alarak, Cumhuriyetimizin 98 yıllık kazanımlarının bizlere verdiği güven ve cesaretle, birlik ve beraberlik halinde geleceğe umutla yürümeye devam ediyoruz.

Zat-ı Alinizin ve bu mukaddes vatanı bize miras bırakmak için canlarını feda eden atalarımızın emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için kararlılıkla ve yılmadan çalışacağımıza söz veriyoruz.

Bu kutlu günde, Cumhuriyeti ve Türk Vatanını bizlere miras bırakarak bu topraklar üzerinde onurlu bir hayat sürmemizi sağlayan sizi ve bağımsızlığımızın bekası için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Kutlama programı kapsamında Cuma günü saat 09:00 da Malatya Valisi Aydın Baruş tarafından tebriklerin kabulü ve saat 09:30’da 15 Temmuz Millet Meydanı valilik önünde resmi geçit töreni yapılacak.

Bülten- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • TÜRKİYE (2 yıl önce)
    Turgut Özal Üniversitesi Rektörü nerede diyenler olmuş? Rektörün bir açıp Instagram hesabına baksınlar. Kendileri şu an plaket dağıtmakla meşgul. Zaten haftanın 6 günü de Ankara'da. Şaşırmamanız lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    MTÜ rektörü neden törenlere gelmiyor, 30 Ağustos'ta da yoktu. Niyet okuyucusu değiliz,. ama rektör nerede eyyyy YÖK?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Turgur Özal üniversite rektörü neden törenlere katılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Prova çelenk tören derken bir haftadır çarşı kapalı
    0
    0
    Yanıtla