SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ'ye Borç Yüzünden Ek Bütçe Kararı

0
Güncellendi - 2021-11-04 02:56:29
TOKİ'ye Borç Yüzünden Ek Bütçe Kararı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Meclisi, Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) Çöşnük-İnderesi bölgesinde alınan bir arsanın parasının tamamının ödenmesi amacıyla talep edilen 20 milyon ek bütçeyi onayladı. Meclise başkanlık eden Başkan Vekili “Taksitlere sürekli zam yapılıyor. Borcumuzun tamamını ödemek amacıyla 20 milyon ek bütçe talep ettik” dedi.

Battalgazi Belediye Meclisi Kasım Ayı çalışmaları başladı. Başkan Vekili Abuzer Altın’ın başkanlığında toplanan 1. Oturumu, İnönü Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3.sınıf öğrencileri de izledi.

TOKİ, belediyeyi de isyan ettirdi

Taksitlere uyguladığı zamlarla vatandaşı canından bezdiren TOKİ sonunda Belediyeyi de bezdirdi. TOKİ’den taksitle arsa alan Battalgazi Belediye yönetimi, taksitlere gelen zamlardan kurtulma amacıyla 2021 yılı bütçesine 20 milyon lira ek ödenek talep etti. Taleple ilgili meclise bilgi veren meclis başkan vekili Altın, “ TOKİ’den Memur-Sen (Çöşnük- İnderesi) Bölgesinin olduğu bölgede bulunan bir taşınmazı satın aldık. Taksitlere sürekli zam yapılıyor. Biz de bu zamlardan kurtulmak ve borcumuzun tamamını ödeme amacıyla 20 milyon lira ek ödenek talebimiz oldu” diyerek ek ödeneğin TOKİ’nin zamlarından kurtulma amacıyla talep edildiğini belirtti.

Oylanarak karara bağlanan maddeler şöyle;

-Bölgenin yetersiz kalan enerji ihtiyacını karşılama amacıyla Saray Mahallesi 45 ada 43 48 nolu parsellerde (Hastane Caddesi güzergahı) trafo alanı tahsis talebi,

-Eskimalatya semtinde bulunan Kervansaray, kaymakamlık eski binası ve meydanı bölgesi için 1.1000’lik koruma amaçlı imar planı onaylama yetkisinin Büyükşehir Belediyesine devredilmesi,

-Mülkiyeti Battalgazi Belediyesine ait Eskimalatya, Hatunsuyu ve Hasırcılar semtlerinde bulunan 3 adet taşınmazın, mülkiyeti hazineye ait olan Hasırcılar Mahallesi (Semti) 148 ada 2 parselle (Feribot İskelesi civarı) takas edilmesi,

-TOKİ’ye olan ve taksitle ödenen borçların tamamının ödenmesi için 2021 yılı bütçesine 20 milyon lira ek ödeneğin konulması.

Maddeleri ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. Bazı maddelerin komisyona havale edilmesi ve 2.Oturumun 5 Kasım Cuma Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra 1.Oturum sona erdi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız