SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Uyuşturucu İşinin İçinde Kimler Var?!"

0
Güncellendi - 2021-11-18 16:00:11
A- A+ PAYLAŞ

"YA YAPMA ŞUNU CAHİT, YAPMA ŞUNU YA!.."  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde makam şoförü olarak çalıştırılan şahısın evinde, üstünde ve İl Müdürlüğü'ndeki 'zula'sında çok sayıda uyuşturucu hap ele geçirilmesi olayını TBMM kürsüsünde dile getirdi ve yeni iddialarda bulundu. Ağbaba'nın "Maalesef bugün anlatacağım olay büyük bir skandal, büyük bir ayıp, büyük bir rezilliktir." diye başladığı konuşması sırasında, AKP'li bazı milletvekilleri laf atınca tartışmalar yaşanırken, Ağbaba, devletin resmi bir kurumunun 'uyuşturucunun lojistik merkezi' durumuna getirildiğini, söz konusu müdürlüğe ait makam aracının da uyuşturucu sevkiyatında kullanıldığı iddialarını dile getirdi.

SKANDAL OLAY!.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, 30 Ekim'de gerçekleştirilen bir operasyonda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde müdürün makam şoförü olarak görev yapan F.D. adlı şahıs 4 adet yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hapla yakalanmıştı. Şahsın evinde yapılan aramada 4 bin 648 adet, müdürlük binasının bodrum katında oluşturduğu 'zula'da ise yine 4 bin 648 adet olmak üzere toplam 9 bin 300 adet hap ele geçirilmişti.

F.D., 31 Ekim'de gönderildiği mahkemece tutuklanırken, İl Müdürlüğü'nden olayın basında yeralması üzerine 10 Kasım'da yapılan açıklamada şahsın iş akdinin feshedildiği, 4 Kasım'da da hakkında idari inceleme başlatıldığı duyurulmuştu.

"Skandal"ın basın aracılığıyla kamuoyuna yansımasından sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla tepkisini göstermiş, geçtiğimiz Salı günü de TBMM başkanlığına, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede 8 soru yöneltmiş, kurum müdürü hakkında işlem yapılmamasına da tepki göstermişti.

"BÜYÜK BİR SKANDAL, BÜYÜK BİR REZİLLİK!.."

Ağbaba, skandalı TBMM'nin Çarşamba günkü oturumunda söz alarak kürsüden de dile getirdi.

Ağbaba'nın konuşması ve sataşmalar, tartışmalar TBMM'nin tutanağında şöyle yeraldı:

"VELİ AĞBABA (Malatya) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Türkiye’de her gün yeni bir yerde ya da yeni bir kurumda bu kadar da olmaz dediğimiz olaylar yaşanıyor. Maalesef bugün anlatacağım olay büyük bir skandal, büyük bir ayıp, büyük bir rezilliktir. Olay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde yaşanıyor. 31 Ekimde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün şoförüyle ilgili polis bir operasyon yapıyor. Evinde 4.300 adet, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde 5 bin adet uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Yanlış duymadınız değerli milletvekilleri, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün binasında tam tamına 5 bin adet uyuşturucu hap ele geçiriliyor. Hatta daha büyük bir skandalı söyleyeyim: Polis kontrolünde yakalanmasın diye sevkiyat da devletin resmî plakalı aracıyla yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, âdeta, uyuşturucunun lojistik merkezi olmuş durumda. Uyuşturucu haplar devletin kurumunda saklanıyor ve sevk ediliyor.

EYLÜL AYINDA BU ARAÇ BİR HAFTA BOYUNCA MALATYA'DA KAYBOLUYOR!.

Değerli milletvekilleri, başka iddialar da var. Lütfen elinizi vicdanınıza koyarak bu iddiaları bir dinleyin. 30 Ekimde operasyon yapılıyor. Bu işin önceden yapıldığı iddiası var. 30 Ekimde yakalanıyor ama bunun yıllara göre daha da yapıldığı söyleniyor. Tekrar söylüyorum: Uyuşturucu haplar devletin kurumunda zulalanıyor ve satılıyor. 30 Ekim tarihinden önce poşetler içerisinde devletin kurumundan mallar çıkarılıyor. Bu kadar da değil; Eylül ayında bu araç bir hafta boyunca Malatya’da kayboluyor, Sağlık İl Müdürlüğüne görevlendirildiği söyleniyor, bunun da naylon olduğu, Sağlık İl Müdürlüğünde gözükmediği gözüküyor. Burada sorulması gereken bazı sorular var: Bu uyuşturucu işi ne zamandan beri devam ediyor, bu uyuşturucu kime satılıyor, kimler tarafından satılıyor ve bu uyuşturucu işinin içerisinde hangi bürokratlar, kimler var? Bunun cevaplandırılması gerekiyor. 30 Ekimde ortaya çıkıyor bu olay. Bu olay ortaya çıktıktan sonra personel çalışmaya devam ediyor, bir hafta sonra açığa alınıyor. Bugün biz gündeme getirmesek kamuoyunun bilgisi olmayacak.

Değerli arkadaşlar, bu Bakanlığın görevi ne? Bakın, kanundan okuyorum, kanunda madde 7’de deniliyor ki: “İldeki çocuk ve gençleri uçucu ve uyuşturucu madde gibi zararlı alışkanlıklara maruz kalmasını önlemek” Yani burada tuz kokmuş tuz. (CHP sıralarından alkışlar)

NORMAL BİR ÜLKEDE YERİN YERİNDEN OYNAMASI LAZIM

Değerli arkadaşlar, Yavrularımızı korumakla, onlara sahip çıkmakla görevli il müdürlüğünde uyuşturucu ticareti yapılıyor. Yanlış duymadınız. Çocuklarımızı korumakla görevli, yetim öksüz çocuklarımıza sahip çıkması gereken kurumda maalesef uyuşturucu ticareti yapılıyor. Normal bir ülkede olsa yerin yerinden oynaması lazım.

İBRAHİM YURDUNUSEVEN (Afyonkarahisar) – Teröristlerle…

VELİ AĞBABA (Devamla) – Sen daha utanmadan Terörist… Allah teröristlerin de belasını versin, teröristle suçlayanın da Allah belasını versin.

İBRAHİM YURDUNUSEVEN (Afyonkarahisar) – Versin mi?

VELİ AĞBABA (Devamla) – Utanmaz adam! Utanmaz Adam! Uyuşturucudan utanmıyorsun da laf atıyorsun utanmadan.(CHP sıralarından alkışlar)

İBRAHİM YURDUNUSEVEN (Afyonkarahisar) – Teröristler…

VELİ AĞBABA (Devamla) – Yüzünde kızarmıyor senin! Utanmaz adam!

Diyorum ki, Aile Bakanlığında çocukların bulunduğu yerde uyuşturucu satılıyor, “Terörist.” diyor. Allah teröristin de belasını versin, suçlayanların da belasını versin! Sana söylüyorum.

Değerli arkadaşlar, normal bir ülke olsa yer yerinden oynar, Bakanı istifa eder, insan utanır.

TURAN AYDOĞAN (İstanbul) – Uyuşturucu baronlarının…

SİZ BİR TROLÜ BAKAN YAPMIŞSINIZ!.

VELİ AĞBABA (Devamla) – Maalesef, bırakın istifa etmeyi bu ülkede arı ve utanma duygusunu yok ettiniz. Diyorum ki: Aile Bakanlığında uyuşturucu satılıyor, laf atıyorsun bana utanmadan. Ne oluyor tıs çıkmıyor. Bakın, suçüstü yapılıyor tıs çıkmıyor arkadaşlar. Ne yapılması lazım? Bakanın hesap vermesi lazım, kurumun hesap vermesi lazım. Ne zaman ortaya çıkıyor? Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi konuşunca ortaya çıkıyor değerli arkadaşlar. Bakan ne yapıyor? Bakın, Bakan ne yapıyor? Diyor ki: bir “tweet” atıyor, “Skandal kapatılmasın diyen CHP’li vekiller ise bizi de kendileri gibi bilmesinler. Skandal kapatmak bizim değil onların uzmanlık alanıdır.” Ya utanmaz… Size söylüyorum değerli AK PARTİ milletvekilleri siz bir trolü Bakan yapmışsınız trolü, trolü. Bir trolü Bakan yapmışsınız. (CHP sıralarından alkışlar)

Değerli arkadaşlar, bakın, Genel Merkez de pudracıyı unuttu, onu ben mi kapattım? Benim Genel Merkezimde mi pudracı çıktı ortaya? Değerli arkadaşlar, bunun mutlaka ortaya çıkması lazım.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Buyurunuz Sayın Ağbaba.

VELİ AĞBABA (Devamla) – Görevi çocuklarımızı korumakla yükümlü bir Bakanlıkta böyle bir skandal varsa derhâl Bakanın istifa etmesi lazım; İl Müdürüyle ilgili işlem yapılması lazım ama tıs çıkmıyor. Bu olayın peşini bırakmayacağız değerli arkadaşlar. AKP’li milletvekillerine sesleniyorum: Vicdan varsa, birazcık çocuk sevgisi varsa bu olayı lütfen araştırın. Ayrıca, bu Malatya’daki olayın Kastamonu’yla da ilgisi, bağı olduğu iddia ediliyor, yarın onu da Hasan Baltacı konuşacak.

Şimdi, değerli arkadaşlar, skandal çok, bir şeyi daha anlatarak sözlerime son vermek istiyorum. Malatya’da yeni bir Şire pazarının kurulmasıyla ilgili ulusal medyaya reklam verildi ancak bu kurulacak, villalarda kurulacak dükkânların anormal bir şekilde pahalı olduğu ortaya çıktı. Şire pazarı ve buğday pazarındaki dükkânların fiyatları âdeta pes dedirtti. Şimdi, bütün herkes o projeden çekiliyor. Bizim burada söyleyeceğimiz şey şu: Bu, bir rant projesi olmamalı, hem Buğday pazarı hem de Şire pazarındaki esnafın barınabileceği, işlerini görebileceği bir projeye dönüştürülmesi lazım.

Ben tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum ama Aile Bakanlığındaki bu kepazeliğin, bu rezilliğin, bu iğrençliğin ortaya çıkarılmasını, ucu kime donuyorsa dokunsun hesap vermesini yüce Meclisin takdirlerine arz ediyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Sayın Başkan…

BAŞKAN – Sayın Özkan, buyurun.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Kayıtlara geçmesi için ifade ediyorum. Sayın Başkan, tabii sizlerin görevi Parlamentonun İç Tüzük’üne uygun bir şekilde, hatibi, kürsüden Meclisin mehabetine uygun bir dil kullanmaya davet etmek göreviniz var. Elbette her türlü eleştiri yapılabilir, her türlü tartışma Meclis kürsüsünden dile getirilebilir ancak zaten yargı makamlarının harekete geçtiği, zaten devletin kendi mekanizması içerisinde suç ve suçluyla mücadele bağlamında…

SERPİL KEMALBAY PEKGÖZEGÜ (İzmir) – Kimi kime şikâyet edelim.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - …devletin suça karışanları tespit ettiği ve yargı makamlarının karşısına çıkardığı bir ortamda, zaten bunu yargımız tespit etmişken…

ORHAN SÜMER (Adana) – “Yargımız” diyor.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - …idari makamlar üzerlerine düşeni yapmış…

VELİ AĞBABA (Malatya) – Ne yapmış? Ne yapmış? Hiçbir şey yapmamış.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - …ve suçluyla mücadelede üzerine düşeni yapmışken burada Meclisin mehabetine uygun olmayan bir dille…

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

YAPMA ŞUNU CAHİT, YAPMA ŞUNU YA!

BAŞKAN – Buyurunuz efendim.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – …grubumuza dönük bu üslubu kabul etmediğimizi ifade ediyorum.

Aynı zamanda, evet, uyuşturucuyla mücadele bağlamında bugün birilerinin rahatsızlığının sebebini biliyoruz.

TURAN AYDOĞAN (İstanbul) – Baronları savunuyorsun, baronları… Bakırköy Adliyesine bak.

VELİ AĞBABA (Malatya) – Ya yapma şunu Cahit! Yapma şunu ya!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - Hamdolsun, geçmişle kıyas kabul edilemeyecek şekilde Türkiye’de uyuşturucu madde girişleri ve geçişleri artık sonlandırılmış ve özellikle doğu kapılarından giren, İran çevresinden giren uyuşturucu maddeler kaynağında tespit edilmiştir ve bu anlamda, AK PARTİ’nin terörle mücadelede, uyuşturucuyla mücadelede, hamdolsun, elde ettiğimiz başarılar nedeniyledir ki birileri rahatsızlık duyuyor.

Bakınız, Sayın Başkan, son söz olarak ifade etmek istiyorum. Bakınız, barikayıhakikat müsademeyi efkardan tezahür eder.

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

BAŞKAN – Tamamlayalım efendim.

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Fikirlerin çatışmasından…

SERPİL KEMALBAY PEKGÖZEGÜ (İzmir) – Çok ayıp ya!

MURAT ÇEPNİ (İzmir) – Bence zorlama daha!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) - …hakikat güneşi ortaya çıkar. Bu anlamda eleştirilerden rahatsız olmuyoruz.

TURAN AYDOĞAN (İstanbul) – Uyuşturucuyla ilgili bir iki kelime et, uyuşturucuyla ilgili bir iki kelime konuş!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Yahu, yirmi yıldan beri bu ülkede ortaya koyduğumuz başarılar, milletimizin teveccühüne maruz kalmamız ve milletimizin desteğiyle hizmet kervanının yürüyor olması kolay bir iş değil.

MAHMUT TOĞRUL (Gaziantep) – Yahu, somut bir şeyden bahsediliyor; onunla ilgili ne diyorsun?

ALİ HAYDAR HAKVERDİ (Ankara) – Olay yargıya intikal etmiş, tarafsız olup bir şey yapın, bir şey!

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Bu, başarıyla olur; terörle mücadeleyle olur; uyuşturucuyla mücadeleyle olur; milletimizin eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ortaya koyduğu başarılarla olur. Evet, biz bu anlamda Cumhur İttifakı olarak 2023’te yüzde 75’e koşacağız. (Gürültüler)

Sayın Başkan, bunun da altını çizelim: Düşünsenize, yüzde 23 oy alanın yüzde 51’le seçimleri kazanacağına inanmamızı bekliyorsunuz da yüzde 53 oy alan Cumhur İttifakı’nın yüzde 75’e ulaşamayacağını mı düşünüyorsunuz? Bunu başaracağız, göreceksiniz. [AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar; CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından gürültüler, alkışlar(!)]

(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)

CAHİT ÖZKAN (Denizli) – Siz de o sıralarda tekrar bu koltuklara dahi gelemeyeceksiniz. Evet, şimdiden 2023 seçimlerimiz kutlu olsun, milletimize hayırlı uğurlu olsun. [AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar; CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından gürültüler, alkışlar(!)]

Sağ olun, var olun; kalın sağlıcakla. [AK PARTİ ve MHP sıralarından alkışlar; CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarından gürültüler, alkışlar(!)]"

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Adalet Halkın Sopasıdır (2 yıl önce)
    '' erken seçim istiyoruz. halk hak edene hakkını verecektir. yanlız başa geldiğinizde tüm yolsuzluk dosyalarını açmayı ve gereklileri yargılamayı unutmayınız! yoksa halk sizleride affetmez sn ağbaba''
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın Ağbaba kime neyi anlatacaksın. Bunların hepsi harami olmuş. Nereleri doğru ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Memleket ne hale geldi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet KUTLU (2 yıl önce)
    İl müdürü hala koltugunda oturuyor mu cidden derhal görevden alınmalı İl müdürü bence büyük bir skandal devletin adını lekelemeye kimsenin hakkı yok il müdürü de kimin korumasında ki hala orda oturuyor şaşırıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • İl müdürü ne yapsın. Suçların şahitliği diye bir ilke vardır hukukta. Her devlet memuru suç işlediği de amiri istifa mı ediyor? Bu ne yersiz bir yorum böyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet hemşeri pek alışık değiliz bunlara doğru. Müdür oraya niçin atanıyor? Devletin ilgili kurumunun idaresi dahil her şeyinden sorumludur. Eğer o kurumda yasa dışı işler yapılıyorsa, müdürün de sorumluluğu vardır. Soruşturmanın selameti için ilk önce müdür görevden alınır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet KUTLU (2 yıl önce)Hemşeri isimli kullanıcı yorumuna
    Beyefendi ellbette sucların şahitliği ilkesi olabilir sucu işleyen amiri istifa etmesi gerekmez ama Veli Agbaba nın söyledikleri dogru ise dedim haberi okumamışsınız sanırım.Müdürün makam aracı ile uyusturucu tasınmış demiş adam daha vahimleri de varmış demiş adam bende ona istinaden dedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Hemşeri isimli kullanıcı yorumuna
    Baskillisin sanırım hemşeri yazdığına göre ??
    0
    0
    Yanıtla
  • özmençimen (2 yıl önce)Hemşeri isimli kullanıcı yorumuna
    İstifa edecek tabi.bu kadar büyük bir olaydan sonra kurumun amiride istifa etmeli.Asıl sizinki yersiz ve yanlı bir yorum olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın hemşehrim suçlar şahsidir. Geçen yıl uyuşturucuyla mücadelede ödül alan polisin bu yıl arabasında uyuşturucu bulundu gözaltına alındı. Ne yani emniyet müdürü ya da içişleri bakanı istifa mı etsin? Bu nasıl bir yaklaşımdır. Sizinki üzüm yemek değil bağcı dövmek. Elbette suçu olan en ağır biçimde ceza alsın ama yaşı kutuyu suçluyu ya da masumu ayırmazsanız adalet duygusu yerle bir olur.
    0
    0
    Yanıtla