SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Öğretmenlik Emek, Sevgi, Fedakarlık Mesleğidir'

0
Güncellendi - 2021-11-24 13:03:21
'Öğretmenlik Emek, Sevgi, Fedakarlık Mesleğidir'
A- A+ PAYLAŞ

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANIYOR.. YAYINLANAN MESAJLAR.. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’in yıldönümünün, 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” kutlanması kararından sonra başlatılan etkinliklerin bu yılkö bölümünün 'kısa' programı açıklanırken, il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kurum- kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınladılar.

ATATÜRK ANITINDA

Öğretmenler Günü dolayısıyla, 24 Kasım 2021 Çarşamba günü Malatya'da yapılacak törenlerin programı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Kutlama programı şöyle:

"-09.00 Atatük Anıtı Önünde Çelenk Sunma Töreni

-10.00 Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi Salonunda Kutlama Programı

-19.00 Kongre Kültür Merkezinde Öğretmenler Günü Konseri

MESAJLAR

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Eğitim, ülkelerin bugününü ve geleceğini belirleyen en önemli unsurdur. Çünkü, eğitimin hedefi günün gerektirdiği bilgi bakımından donanımlı ve geleceğin teminatı olacak insanlar yetiştirmektir. İlim ve irfan sahibi insan kaynağına sahip olamayan milletler medeniyet yarışında geri kalmaya ve başka milletlerin vesayeti altında yaşamaya mahkûmdur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” veciz sözü Cumhuriyetimizi ilelebet bağımsız yaşatmak ve muasır medeniyetler yarışında ön sıralarda yer almamız için eğitime vermemiz gereken önemi sarih bir biçimde ifade etmektedir.

Ülkelerin medeniyetler yarışındaki yerinin kalıcı olması çağın gerektirdiği ilim, geçmiş ve geleceğin şuuruna sahip nesillerin yetiştirilmesiyle mümkündür. İlimle çocuklarımızın akıllarını, irfanla onların yüreklerini yoğuran öğretmenlerimiz bu anlamda geleceğimizi inşa eden mimarlardır.

Bir toplumun eğitime verdiği değer, aynı zamanda insana ve topluma verilen değeri ifade eder. Ülkelerin ekonomik ve sosyal alanda kalkınmışlıkları eğitime verilen önemle doğrudan ilgilidir. Bu nedenle, ülkemizi her alanda dünyanın en ileri ve müreffeh ülkelerinden biri haline getirmek yolunda öğretmenlerimizin gösterdiği gayret ve fedakârlık çok kıymetlidir.

Büyük bir medeniyet birikimine sahip milletimizin sahip olduğu değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında ve çocuklarımızın değişen dünya koşullarına hazırlanmasında eşsiz bir role sahip olan öğretmenlerimiz dün olduğu gibi gelecekte de ülkemizdeki değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru ilerlemenin baş aktörleri olacaktır.

Türkiye’nin geleceğine olan güvenini ve çalışma azmini hiçbir zaman kaybetmeden, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan sevgi, şefkat ve sabır timsali öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928’de “Başöğretmen” unvanı verildiği bu gün münasebetiyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm öğretmenlerimizin, eğitim camiasının ve emekli öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

Tüfenkci, mesajında kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerin çocuklarımızın hayata hazırlanmalarında önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirtti.

Toplumumuzun vazgeçilemez saygın bir unsuru olan öğretmenlerin özverili gayretlerinin, gelecek adına umut ışığı olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Gelecek, eğitimcilerimizin elinde şekillenecektir. Dünyada ekonomisiyle, teknolojisiyle ve her şeyden önemlisi nitelikli insan gücüyle daha da gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olmak, öğretmenlerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir. Öğretmenlerimizin, taşıdıkları sorumluluklarının bilinci ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hükümetin en çok bütçeyi eğitime ayırdığını vurgulayan Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Eğitim sistemimizde yetişecek kuşaklar, mesleki ve teknik bilgileri sayesinde, gelecek yıllarda ülkemizin lokomotif gücü olacak. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım."

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı

Kahtalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Kahtalı, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayarak, “Genç nesillerimizin millî, manevî değerlerimiz doğrultusunda bilgi ve kültür düzeylerini, böylelikle de hayatlarını şekillendirenler öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerin bizim medeniyetimizde, tarihimizde ve dinimizde çok müstesna bir yeri vardır” dedi.

Kahtalı, mesajında öğretmenlerin kutsal bir görev ifa ettiğini belirterek, “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin millî, manevî değerlerimiz doğrultusunda bilgi ve kültür düzeylerini, böylelikle de hayatlarını şekillendirenler öğretmenlerimizdir. Ülkemizin dört bir yanında, zor koşullarında dahi yeni nesilleri yetiştirme görevini inançla, umutla, azimle ve fedakârca yerine getiren öğretmenlerimizin bu kutsal görevini geleceğe dair inançlarıyla sevgiyle yerine getirdiğine şüphemiz yok. Öğretmenlerin bizim medeniyetimizde, tarihimizde ve dinimizde çok müstesna bir yeri vardır. Peygamber Efendimiz hayatı boyunca ilme ve ilim öğretmeye ne kadar önem verdiğini bizlere her fırsatta göstermiştir. Yine Hz. Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum' demesi belki de günümüz öğretmenlerinin ne kadar saygın olduğunu ve öğretmenlerimizin ne kadar ciddi bir sorumluluk sahibi olduklarını göstermektedir. Medeniyetimizde de öğretmenlik mesleği hep kutsal ve saygın bir meslek olarak görülmüş ve öğretmenlerimize büyük değer verilmiştir. Ülkemizin, öğretmenlerimizin elinde yetişen bilinçli, ülkesini ve milletini seven, sorgulayan ve kendisini her zaman geliştiren gençlere ve nesillere ihtiyacı vardır. Öğretmenlerimizin bu noktada üzerine düşeni yapacağından asla şüphe duymuyoruz. Ben bu vesile ile kıymetli çocuklarımıza eğitim hayatlarında ve onları yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize onurla yürüttükleri görevlerinde başarılar diliyorum. Değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten tebrik ediyor, görevi esnasında şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim ve öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedir.

Yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarla dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, Öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Tüm Öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle; saygıdeğer öğretmenlerimizin bu onur gününü kutlarken; eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle, selam ve saygılar sunuyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba mesajında sürekli değişen eğitim sistemi karşısında öğretmenlerin ve öğrencilerin ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yaptığı açıklamada şunlar yer aldı:

“Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, “Bir toplum ulus olabilmek için mutlaka eğitimcilere, öğretmenlere muhtaçtır. Onlardır ki, toplumu gerçek bir ulus haline getirirler” diyerek öğretmenlerin kutsal ve önemli görevini işaret etmiştir. Ancak görüyoruz ki bu kutsal görevi üstlenen öğretmenlerimiz maalesef toplumda itibarsızlaştırılmaya maruz bırakılmışlardır. 19 yıldır iktidarda olan AKP, eğitim sisteminin sürekli değişmesini, eğitimin temel sorunu haline getirerek hem değerli öğretmenlerimiz hem de öğrencilerimizi mağdur bırakmıştır. Ülkemizde oturmuş bir eğitim sisteminin olmaması, kaynak yetersizliğinin bulunması, okullardaki fiziki eksikliklerin bir türlü giderilememesi öğretmenlerimizin motivasyonunu her geçen gün daha da düşürmektedir.

Mesajında milyonlarca öğretmen adayının atanmayı beklediğini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Atanmak için birilerine mahkûm hale getirilen öğretmen adaylarımız büyük bir adaletsizlikle karşı karşıyadırlar. Eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma yöntemlerinin yaygınlaşması korkutucu bir hal almıştır. Enflasyon karşısında ezilen öğretmenlerimiz ekonomik olarak çökmüş durumdadırlar. Ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından diğer ülkelerle kıyaslandığında meslektaşlarının çok gerisinde kalan öğretmenlerimizin yarısından fazlası kredi borcunu ödeyememektedir. CHP iktidarında öğretmenlerimize verdiğimiz sözü yerine getirip 3600 ek gösterge haklarını almalarını sağlayacağız.

İnsan yetiştirmek en kutsal ve önemli görevlerden biridir. Bu önemli görevi üstlenen tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günün kutluyor başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi saygı ile anıyor ,24 Kasım Öğretmenler Günü'nün, tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum."

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu

"24 Kasım 1928 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmesiyle yıllardır kutlanan bu güzel günde, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için kaliteli bir eğitim-öğretim süreci geçirilmesini diliyorum.

Bir Milletin Milli, Ahlaki ve Kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Öğretmenler, yapıcı ve yaratıcı, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin ve meyvesinin insan olmasıdır. insanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür. Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen zayıf düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir.

Aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde, İnsan yetiştirmek gibi kutsal bir görev olan öğretmenlik mesleğini icra eden tüm öğretmenlerimizi kutluyor, hayatları boyunca yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyorum.

İrfanı ve vicdanı hür milli ve evrensel değerlere vakıf nesiller yetiştirmek gibi ulvi ve idealist bir görev ifa eden; görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk’a yürümüş olan bütün öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, esenlik temenni ediyor, bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü içtenlikle kutluyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

“Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Gelecek nesillerimizi emanet ettiğimiz fedakâr öğretmenlerimizin bu çok anlamlı günlerini en içten dileklerimle kutluyorum. Öğretmenlik mesleğinden gelen biri olarak ‘Öğretmenler Günü’ benim için ayrı bir önem arz etmektedir.

Sevgiyle, şefkatle, sabırla, vatan ve millet sevgisini öğrencilerine nakşeden öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri bulunmaktadır. Ben de bir eğitimci olarak, bu mesleği icra etmenin her daim gururu ve mutluluğunu yaşadım.

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ inancından, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak eldir. Çağdaş, modern ve gelişmiş ülkeler arasında yer almanın temelinde, yetişmiş insan gücü yer almaktadır. Yetişmiş insan gücü de ancak ve ancak eğitim ordusuyla mümkündür.

Karanlığa ışık saçan, yarınlarımıza umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır. Bugün özellikle ülke olarak teknoloji ve silah sanayi alanında geldiğimiz nokta eğitimli insanlarımızın emekleri sayesinde mümkün olmaktadır. Bugün artık dışarıdan bilgi ve teknoloji ithal eden bir ülke değil bunları ihraç eden bir ülke haline geldik. Milletimize ve ülkemize içinde bulunduğumuz bilgi çağında bu değerleri veren öğretmenlerimizin katkıları ise hiçbir şekilde yadsınamaz.

Bu vesileyle, Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim camiamızın Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

DEVA Partisi İl Başkanı Onur Güneş

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Güneş’ın mesajı şöyle:

“Eğitim bir milletin egemenliğinin, bilimde, sanatta ve ilimde ilerleye bilmesinin en önemli unsurlarındandır. Güneş, Millet olarak öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir uygarlığın mirasçıları olarak, kültür ve medeniyetimizde, öğretmenlerimiz anne ve babalarımız kadar değerli ve önemlidir. 24 Kasım Öğretmenler Gününü en kalbi duygularımızla kutluyoruz .''dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Başkan Güder, mesajında öğretmenlik mesleğinin tarihimiz ve kültürümüzdeki anlam ve önemine değinirken, öğretmenlerin geleceğin Türkiye’sini inşa etmek gibi çok büyük bir sorumluluğu da üstlendiğini ifade etti.

Toplumumuzda öğretmenlik mesleğinin çok seçkin ve özel bir önemi bulunduğunu kaydeden Başkan Güder, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimiz, aynı zamanda derin ruh köklerimizden beslenen milli ve manevi değerlerimizin yılmaz bekçileridir. İlk emri 'oku' olan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu öneme paralel olarak öğretmenlerimize hak ettikleri önemin ve değerin verilmesi gerekmektedir. Türk toplumunda, öğretmen hakkı, anababa hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal sayılmıştır. Çünkü öğrencilerini geleceğe hazırlayan öğretmen, öğrencilerinin gözünde ana ve baba kadar değerlidir, kutsaldır. Her yönüyle örnek olan öğretmenlerimizin her bireye doğruyu göstermek ve yönlendirmek gibi özel bir sorumluluğu vardır. Bir öğretmenin 'öğreten' kimliği her zaman devam etmekte, okulda ve özel hayatlarında bu sürmektedir. Öğretmenlerimiz, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bizler “beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi” emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğu bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize büyük değer veriyor, her zaman destek oluyoruz. Bu milli bir sorumluluktur. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde de öğretmenlerin emeklerinin çok önemli payı olacaktır. Özellikle gençlerimiz öğretmenlerinin değerini çok iyi bilmeli, saygı ve sevgi yönünden hiç bir eksik davranış içerisinde bulunmamalıdır. Kıymetli öğretmenlerimizin, geçmişte olduğu gibi günümüzde de geleceğimizin mimarı olacak öğrencilerimizi yetiştirmeye devam edeceklerine olan inancımla; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü, içtenlikle kutluyor, aile bireyleriyle birlikte, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Öğretmenlik, sevgi, şefkat ve fedakârlık isteyen kutsal bir meslektir. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlayan, onların bedensel, ruhsal ve zihinsel gelişiminde yönlendirici rol üstlenen öğretmenlerimiz, geleceğimizin büyük güvencesidir.” dedi.

Kutlama mesajında; öğretmenliğin, fedakârlık, özveri ve sabır gerektiren, dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olduğunun ifade eden Başkan Çınar, “ Memleketimizin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlayacak gençlerimizin başarılarında en büyük pay, hiç şüphe yok ki öğretmenlerimize aittir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, sadece bilginin öğretilmesi için çaba göstermez aynı zamanda istediğimiz davranışların çocukta kalıcı olmasını sağlamak içinde emek ve gayret sarf eden, hepimizin hayatında özel bir yer kaplayan müstesna insanlardır.

Öğretmenlerimiz her devirde yaşadıkları toplumun âkil insanı, yol göstericisi, millî ve manevi değerlerinin taşıyıcısı konumundadır. Şüphesiz ki ülkemiz; sahibi olduğu bu eşsiz eğitim kahramanlarının, ülkemizin her köşesinde sabırla ve fedakârca görev yapan öğretmenlerimizin omuzları üzerinde yükselmiştir.

Anne ve baba şefkatinden sonra öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller ne kadar güçlü olursa yarınlara dair umutlarımız da o kadar güçlü olacaktır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmeleri için fedakârca çalışan öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlar, başarılar ve mutluluklar dilerim.” dedi.

Malatya Barosu Başkanlığı

"Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir.

İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır. İnsan ancak öğretmen sayesinde ahlakı, maneviyatı, bilgiyi beceriyi, medeniyeti öğrenebilir.

Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi;

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır..."

Bu duygu ve düşünceler ile baş öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, ülkemizin geleceğini omuzlarında taşıyan kahraman tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz."

Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

"Eğitim, gelişmenin, değişen koşullara uyum sağlamanın ve çağdaşlaşmanın vazgeçilmez koşuludur. Bu nedenle toplumun geleceğine yön veren, yetiştirdikleri kuşaklarla çağdaşlaşma çabalarına öncülük eden öğretmenlerimiz aydınlığın simgesidir. Bir milletin kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi ancak öğretmenlerin ortaya koyabileceği ilim ve bilgi sayesindedir.

İstikbal, istiklal ve istikrar öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller sayesindedir. Bu nedenle dünyanın en kutsal mesleğini öğretmenler üstlenmiştir.

Toplumumuzun sevgi ve saygıyla yaklaştığı sevgi ve fedakarlık timsali olan öğretmenlerimizin her şeyin en iyisini hak ettiğine inanıyorum.

Binlerce yıl toplumun eğitim, sanat, kültür eğitimini üstlenmiş olan Ahilik Kültürünün temsilcisi olan esnaf camiası olarak; Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü içten duygularla kutluyoruz."

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Özcan mesajında, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı çağın gereksinimlerine uygun, bilgili, donanımlı ve yaşadığı toplumun milli ve manevi değerlerine saygılı bireyler olarak yetişmesini sağlayan öğretmenlerin kutsal bir görevi üstlendiğini belirtti.

Türkiye’nin dört bir yanında görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren tüm öğretmenlerin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayan Özcan, mesajda şu ifadelere yer verdi:

"İnsanlara önce okumayı, sonra ilim irfanı ve hayatı öğreten öğretmenlerimiz her türlü takdiri fazlasıyla hak etmektedir. İyi yetişmiş, donanımlı öğretmenlerin yetiştireceği genç nesillerin, toplumu medeniyet yarışında ileri götürecek en büyük güçtür. Topluma şekil veren, yön verenlerin başında öğretmenlerimiz gelir. Çocuklarımızın başarısında, vasıflı bireyler olarak toplumda yer almasında en büyük pay onlarındır. İnsan yetiştirmek ve hayata kazandırmak gibi yeryüzündeki en zor sanatı başarıyla icra eden öğretmenlerimiz bu nedenle insanlık tarihi boyunca tüm toplumların büyük sevgi ve saygısına mazhar olmuş müstesna bir mesleğin seçkin temsilcileridir. Bir insanı topluma yararlı bir fert olarak kazandırmayı, dünyanın en büyük zenginliği olarak gören öğretmenlerimiz en büyük hürmeti ve saygıyı hak etmektedir. Kısaca, her şeyi şekillendiren temelde öğretmenlerimizin verdiği eğitimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, vatanın her bölgesinde her şartta görevini özveriyle yerine getiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.”

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"Cumhuriyetimizin kurucusu değişmez önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmiştir. 1981 yılından bu yana, 24 Kasım “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik, emek, sevgi ve sabır isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar değerli, sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir.

Toplumda saygın meslekler edinmiş olan kişiler, akademisyenler, sanatçılar, doktorlar, hukukçular, mühendisler, ekonomistler hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir.

Eşsiz liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK; “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” sözüyle, cumhuriyet kuşağı yetiştirecek öğretmenler için ilkeleri belirtmiştir. Bir öğretmenin en büyük mutluluğu başarılı ve ülkesine yararlı öğrencilerini görmektir.

Bir ulusun çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmesi; eğitim, öğretim ve öğrenimin kaliteli, laik ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkündür. Öğretmen doğan güneş gibidir, etrafını aydınlatmayı ve karanlıklara meydan okumayı amaç bilir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, tüm eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Başta Baş Öğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin hayatta olanların o mübarek ellerinden öper öğretmenler gününü kutlar, ahirete irtihal etmiş olanlara da Allah tan rahmet diler, Nur içinde yatsınlar mekanları cennet olsun. SAYGI VE MİNNETLERİMLE
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    "Hakkınız ödenmez" dediler ve ödemediler. Yılda bir gün hatırlamanın hiç bir önemi yok. Siyasetin , adam kayırmanın ve torpilin sınırsız olduğu, liyakatin hiç bir geçerliliği olmadığı bir meslekte olmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bizim itibarımız yerle bir edenlerden elbet hesap sorulacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi (2 yıl önce)
    Gölge etmeyin başka ihsan istemez
    0
    0
    Yanıtla