SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güldal Akşit Hayatını Kaybetti

0
Güncellendi - 2021-12-03 21:56:04
Güldal Akşit Hayatını Kaybetti
A- A+ PAYLAŞ

ANAP Malatya eski milletvekillerinden merhum Galip Demirel'in kızı, AKP'nin kurucu üyesi, Turizm ve Devlet eski bakanlarından, AKP Genel Başkan Danışmanı ve Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi, Güldal Akşit, korona virüs tedavisi gördüğü Ankara İbni Sina Hastanesi'nde vefat etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, hayatını kaybeden eski Turizm ve Devlet Bakanı, AKP Genel Başkan Danışmanı Güldal Akşit'in ölümüyle ilgili hastane önünde açıklama yaptı. Prof. Dr. Ünüvar, Akşit'in sabah saat 09.35'te hayatını kaybettiğini belirterek, "8 Kasım'dan beri tedavi görüyordu. Aynı gün yoğun bakıma alındı ve 10 Kasım'da entübe edildi. Çoklu organ yetmezliği ve solunum yetmezliği nedeniyle vefat etti. Yarın (Cumartesi günü) saat 12.00'de Meclis'te düzenlenecek törenin ardından öğle namazına müteakip Kocatepe Camii’nde cenaze namazı sonrası Karşıyaka mezarlığına defnedilecek" dedi.

1960 yılında Malatya'da doğan Akşit, Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest avukat olarak çalışma hayatına başlayan Akşit, 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

22. ve 23. Dönem İstanbul Milletvekili olan Akşit, 58. hükümette Turizm Bakanı, 59. hükümette önce Turizm Bakanı, sonra Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

Akşit, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanvekilliğinin yanı sıra 12 Haziran 2011 tarihine kadar kurucu başkan olarak TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttü.

AKP Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevini 2006'dan itibaren yürüten Güldal Akşit, 8 Temmuz 2011- 14 Ekim 2014 tarihleri arasında AKP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu.

Güldal Akşit, vali, müsteşar ve milletvekilliği görevlerinde bulunan ve 2015 yılında vefat eden Malatyalı Galip Demirel'in kızıydı.

Taziye mesajları

Şentop, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Uzun yıllar birlikte çalıştığımız, siyasi hayatımıza önemli katkılar sunan, önceki dönemlerde AK Parti milletvekilliği, bakanlık görevlerinde bulunan güzel insan Güldal Akşit'i kaybettik, üzgünüz. Kendisine Cenabıhak'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,  AKP Kurucu Üyesi, Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit’in vefatı ile ilgili olarak bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Devlet Eski Bakanı Güldal Akşit’in vefatı nedeniyle üzüntü içinde olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Hemşerimiz AK Parti Kurucu Üyesi, Devlet Eski Bakanı, AK Parti Genel Başkan Danışmanı, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Sayın Güldal Akşit Hanımın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım.

Malatya’mızın önemli bir değeri olan Hemşerimiz Güldal Akşit Hanıma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına, AK Parti Camiasına ve tüm Malatyalılara başsağlığı diliyorum.

Mekânı Cennet, Makamı Âlî olsun” dedi.

İha- AA- malatyahaber.com-t24.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Mustafa Karabulut (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Siyamed (2 yıl önce)
    Saygıdeğer hemsehrimiz emektar siyasetçiydi. Allah rahmet eylesin yakinlarina sabır diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Nişan Şirinyan (2 yıl önce)
    Işıklar içinde uyusun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Nadı AKIN (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesın.Mekanı cennet olsun.Bır degerı kaybetmenın uzuntusu ıcındeyız.Aılesının,sevenlerının ve Malatyalıların bası sagolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel GÜLER (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Sıkı bir Malatyalı, sıkı bir hemşehri idi. En önemlisi iyi bir insandı. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Elif Şireli (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Babası Rahmetli Galip Demirel Malatya sevdalısı iyi bir devlet adamı ve bürokratti, sayın valimizi ve kızına Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun, ailesine başsağlığı diliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin babası rahmetli galip demirel in de kendininde çok yararı oldu memleket e
    0
    0
    Yanıtla