SON DAKİKA
SON DEPREMLER

6. Bölge Teşvikleri Uzatıldı.. 'Malatya Kazanacak'

0
Güncellendi - 2021-12-29 14:53:35
6. Bölge Teşvikleri Uzatıldı.. 'Malatya Kazanacak'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 24 ili kapsayan 6. Bölge kapsamındaki teşvik süresinin 1 yıl uzatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. malatyahaber.com Yazarı Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş da, konuyla ilgili ayrıntılar hakkında bilgi verdi.

"Malatya kazanacak"

Tüfenkci, alınan kararla Malatya'nın, bölgenin ve Türkiye'nin kazanacağını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bir yıl uzayan ve aralarında Malatya'mızın da bulunduğu 24 ili kapsayan Cazibe Merkezleri kapsamında desteklenecek OSB ve Endüstri Bölgelerindeki imalat sanayi yatırımlarının asgari yatırım tutarı 2 milyon TL üzerinde olması halinde 31.12. 2022 tarihine kadar 6.Bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Bu özellikle küçük yatırımcının da teşviklerden yararlanmasının ve ilçe OSB'lerinde de yatırım yapmanın önünü açmıştır. Dolayısıyla Malatya ekonomisi ve sanayisi için oldukça önemli bir gelişme" ifadelerine yer verdi.

Cazibe Merkezleri kapsamında enerji ve SSK teşviklerinin uzatılmasının Malatya'nın da içinde bulunduğu bölge illeri için hayati önem taşıdığını belirten Tüfenkci, " Başta Malatyamız olmak üzere bölge illerine de hayırlı olsun. Böylelikle yatırımlar hız kesmeden devam edecek, Malatya kazanacak, bölge kazanacak, Türkiye kazanacak. Vermiş olduğu destek nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

"Malatya'da yapılacak yatırımlar için önemli katkı"

Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş, Malatya'nın da içinde yer aldığı düzenleme ile ilgili şu bilgileri verdi:

"07 Ekim 2020 tarih 31267 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı Cazibe Merkezleri Programı kapsamındaki 24 ilde özel sektör tarafından gerçekleştirilecek “İmalat” sanayi yatırımları için Son müracaat tarihi 31.12.2021 de sona ermekteydi.

29.12.2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 4976 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla listeye Sivas ilinin de eklenmesiyle 25 ilin yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi “31/12/2022” tarihine kadar uzatılmıştır. Bu karar kapsamında desteklenecek imalat sanayi yatırımlarının (US-97 Kodu: 15-37) organize sanayi bölgesi veya endüstri bölgesinde gerçekleştirilmesi ve asgari 2 milyon TL yatırım tutarı şartını sağlaması gerekiyor.

Cazibe merkezi programının uygulamaya başladığı 2018 yılından bugüne kadar geçen sürede Malatya'da yapılacak yatırımlar için önemli katkı sağlanmıştı.

Cazibe merkezi illerde yapılacak yatırımlar için sağlanan destek unsurları

Katma Değer Vergisi istisnası (Makine ve teçhizatlar için)

Gümrük Vergisi muafiyeti

Kredi Faiz desteği

Vergi İndirimi (İndirimli Gelir/Kurumlar Vergisi)

Sigorta Primi İşveren hissesi desteği

Sigorta Primi İşçi hissesi desteği

Gelir vergisi (stopaj) desteği

Enerji desteği

İnşaat-Yapı Harçları Muafiyeti

Emlak Vergisi Muafiyeti

Damga Vergisi Muafiyeti

Yatırım Yeri Tahsisi

Kapsamdaki iller

Adıyaman

Ağrı

Ardahan

Batman

Bayburt

Bingöl

Bitlis

Diyarbakır

Elazığ

Erzincan

Erzurum

Gümüşhane

Hakkâri

Iğdır

Kars

Kilis

Malatya

Mardin

Muş

Siirt

Şanlıurfa

Şırnak

Tunceli

Van

Sivas ili Demirağ Organize sanayi bölgesinde yapılacak yatırımlar."

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Malatya 1. ve 2. OSB'ler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Ben diyim 15 arşivci olam desin 20 sene ömcenin fotosu. Malatya deyimi ile ayıb ayıb.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (2 yıl önce)
    Yahu haber yapıyorsunuz kac yıl öncenin fotoğrafını kullanıyorsunuz . Biraz özen yok
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Son dönemde Elazığ lobisi teşvik avantajını bizden daha iyi kullanıyor, özellikle tekstil yatırımları Elazığ'a kayıyor, ihracat rakamlarında Malatya birkaç yıl önce bölgede fark atıyorken şimdi Elazığ neredeyse bizi yakaladı yakalayacak duruma geldi. Yetkililere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla