SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Merkez Bankası Malatya Ekibiyle Müdahale Etti'!.

0
Güncellendi - 2022-01-01 00:44:56
'Merkez Bankası Malatya Ekibiyle Müdahale Etti'!.
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA'DAKİ 'DOLAR DÜŞTÜ HALAYI' ZAYTUNG'LUK OLDU!..Güncel olayları, mizah yönü ağır basan, “uyduruk” ama ironik haberleriyle kaleme alan Zaytung sitesi “Malatya Dolar Halayını” manşetine taşıdı.

Yoğun bir izleyici kitlesine sahip, kendi deyimiyle “dürüst, tarafsız, ahlaksız haberler” veren Zaytung, geçen hafta Amerikan dolarında yaşanan düşüşün Malatya’da davul-zurna ve halayla kutlanmasından esinlenerek, Merkez Bankasının doların ateşini düşürmek için Malatya’dan halay ekibi getirttiğini yazdı.

“Doların Yeniden 13 TL Seviyelerine Çıkması Üzerine Merkez Bankası Piyasalara Malatya Halay Ekibiyle Müdahale Etti” başlığıyla verilen habere Merkez Bankası önünde halay çeken bir halkoyunları ekibi görseli de montajlandı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Geçtiğimiz haftaki sert düşüşün ardından son 2 gündür toparlanarak tekrar 13 TL'yi geçen ABD dolarına Merkez Bankası'ndan müdahale gecikmedi. Bu öğleden sonra piyasaya ilk etapta 1'i halay başı olmak üzere 10 kişilik Malatya halay ekibini sürerek Dolar'ın ateşini düşürmeye çalışan Merkez Bankası, rezervlerinde başka yörelerden de yeterli sayıda halay ekibi bulunduğunu açıklayarak piyasalara güven verdi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yapılan açıklamada, yapılan incelemeler sonucu geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşün Merkez Bankası'nın 7 milyar dolarlık döviz satışından değil sabah saatlerinde devreye giren Malatya halay ekibinden kaynaklandığının anlaşıldığı belirtilerek, ekonomide moral faktörünün önemine dikkat çekildi.

"Halay sebep, döviz kuru sonuçtur"

"Tabii bizim kamu bankaları üzerinden yaptığımız 7 milyar dolarlık satışının da ufak bir etkisi olmuştur ama esas olayı bitiren halaydı. Halaymış yani biz de yeni fark ettik. Zaten önceden bilsek boşuna borç olarak aldığımız dolarları yakmazdık. Neyse geç olsun güç olmasın" denilen açıklamada, dolar düştüğü için halay çekildiğini iddia eden klasik ekonomi teorilerinin tam aksine, halay çekildiği için doların düştüğü ifade edildi.

"Halay sebep, döviz kuru sonuçtur" olarak özetlenebilecek yeni ekonomik modele göre piyasalara yön vermeyi sürdüreceklerini belirten Kavcıoğlu, "Bu kez acil bir durum olduğu için Malatya Valiliği'mizden ilk etapta 10'ar kişilik 5 adet halay ekibiyle birlikte 3'er tane de davulcu ve zurnacı talebinde bulunduk. Kendileri de sağolsunlar bizi kırmayıp hemen yolladılar. Ancak ilerleyen süreçte kendi yetiştirdiğimiz halay ekipleriyle bu konuda Merkez Bankamızı güçlendirmeyi sürdüreceğiz" diyen Kavcıoğlu, 2022 yılında öncelikli hedeflerinin tüm personeli halay kursuna yollamak olduğunun da bilgisini paylaştı.”

Zaytung’un haberine şu linkten ulaşılabiliyor:

https://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=400432

zaytung.com- malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Dolar kurunun düşmesi üzerine Şire Pazarı'nda bir grup davul zurna eşliğinde halay çekmişlerdi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • cafanalı (2 yıl önce)
    can sıkıntısından biraz neşelenmesinmi insanlar ne yaptılar vatana ihanetmi ettiler helal olsun esnafımıza
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    100 tane aymazın yaptigi bizi rezil etti ne adamsınız yav
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Tüm Türkiye bunlar yüzünden Malatya ile dalga geçiyorlar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Berlin (2 yıl önce)
    Beyni uyuşmuş bi grup süper zeka insanların yaptığı dalga konusu oldu. Şehri tüm dünyaya rezil ettiler, kendilerine benzettiler
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Malatya nın seviyesini bu kadar düşürdüler. Malatya şimdiğe kadar yetiştirdiği devlet adamları, kültür insanları, siyasetçileri ile belirli bir seviyesi vardı. Bu halay ile birlikte tüm ülkede alay konusu olduk. İnanın eskiden soranlara gururla Malatya lı olduğumuzu söylerdik. Şimdi nerelisin diyenlere Malatyalı olduğumuzu söylemeye çekiniyoruz.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    döviz yükseliyor elektiriğe. petrol fiyatlarına LPG.ye temel gıdaya inanılmaz zamlar yapıldı..bizi türkiyeye rezil edenlere soruyorumm eeeeee herşey yine yükseldi planınız ne ?
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Her yer düzelir bizim bu Malatya hayatta ne akıllanır ne düzelir...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yahu gerçekten bu halay ekibini halk mı sanıyorsunuz? Bu ucuz skeçlere karnımız tok, karnımızın aç olduğu konu zaten herkese malum. Demem o ki bu boş beleş halayı hiç duymamış gibi davranmak ruh ve sinir sağlığımızı bozmayalım...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Yıllarca ateistlere bunu açıklayın dedik. Sıra halay ekibimizde; “Halay çekenler hadi bunu(zamları) da açıklayın.”
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Suat Usta (2 yıl önce)
    Bu avaneler doların 8 tl den 12 tl ye çıktığının farkında değiller ( 18 den 12 ye düştüğüne sevinmişler) 2 ayda % 50 artmış farkında değiller.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hasan öz (2 yıl önce)
    Alemim zammı geldi neredesiniz halaycilar. Allahım halayci zihniyete hidayet et gözlerini açtır
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Malatya oyun havalarini 2022 yilinda kaldirin Dovuz dustu zamlar zamlar diye halay cekin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • serkan aslanoglu (2 yıl önce)
    malatya yı dünyaya rezil ettiler tek hücreliler
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Nazım Ünsal (2 yıl önce)
    Motorinde 1 lira 29 kuruş.. Benzine 61 kuruş zam.. LPG’ye 78 kuruş zam... Elektriğe %50 zam.. Doğal gaza %25 zam.. Avrasya ve köprü geçişlerine zam.. Nerede bu halay ekibi? Bu halaycılar nasıl insan içine çıkabiliyor hayret, acayip bir şey
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıları rezil eden bu halaycılar yeni zamlar karşısında kafalarını devekuşu gibi kuma gömdüler.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sofi ÖMER (2 yıl önce)
    Tek rakibim MALATYA HALK OYUNLARI ekibi.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Oksijen ısrafı insanlarla yasamak zulümm veriyor....ağlanacak hatta delirecek hale gülen avanelerrrrr
    %0
    %100
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Yukarıdaki resimde en iyi kişi davulcu görülüyor.Öyle iştahlı çalıyor ki helal olsun.DavulcununTLF numarası lazım.Ben de çaldıracam. . Kapalı çarsının üstünde.Bütün vatandaşlar davetlidir.Parayı veren davulu çalar
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kallavi Zam (2 yıl önce)
    elektriğe, doğal gaza yapılan yılın ilk gününde zam içinde halay çeksenize Malatya olarak işiniz gücünüz dikkat çekmek
    %0
    %100
    Yanıtla