SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Emeklimiz 2 Bin 500 Liranın Altında Maaş Almayacak"

0
Güncellendi - 2022-01-03 20:38:22
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, "Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup meslek lisesi veya üniversite mezununu en az 12 ay istihdam taahhüdünde bulunanlara 100 bin lira destek veriyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KOSGEB'in hızlı destek programına ilişkin, şunları kaydetti:

"Amacımız bu programla 75 bin yeni meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi istihdama dahil etmektir."

Kur korumalı Türk lirası mevduatıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kur korumalı Türk lirası mevduatına kısa sürede 78 milyar liralık bir geçişin yaşanması, vatandaşlarımızın ekonomi programımıza olan güveninin işaretidir." diye konuştu.

"Kömür yardımları 'doğal gaz faturası desteği' olarak da verilebilecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kömür yardımlarının, yeni yılla birlikte 'doğal gaz faturası desteği' olarak da verilebileceğini aktardı.

Erdoğan, "2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğal gazda 80 milyar, elektrikte 20 milyar, akaryakıtta 65 milyar liralık kamu adına fedakarlık yaptık." ifadelerini kullandı.

"Enflasyonun en kısa sürede tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirası için Hazine desteği ile Kurumlar Vergisi'nde bir puanlık indirim yapılmasını da içeren kanun teklifini yarın Meclis'e sunacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizde, yüzde 6'lara kadar indirdiğimiz enflasyonun boynunu kırarak en kısa sürede tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız." dedi.

"Hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak"

Emekli maaşlarına ilişkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yeni düzenlemeye göre hiçbir emeklimiz 2 bin 500 liranın altında maaş almayacak. Aylık geliri 1500 liradan başlayan 1 milyon 266 bin emeklimizin maaşlarını 2 bin 500 liraya yükseltmiş oluyoruz."

"Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkarttık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur maaşlarına ilişkin ise, "Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5'e çıkartarak onlara ilave bir sosyal destek sağlamış oluyoruz." dedi.

"Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık." diyen Erdoğan, "Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyecek özel tedbirler aldık." ifadelerini kullandı.

"Yüz yüze eğitime devam edeceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 ile mücadeleye ilişkin, "Tedbirlere daha fazla riayet ederek yüz yüze eğitime devam edeceğiz." diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • ali (2 yıl önce)
    gayet iyi zaten cafeye tatile gitmiyor 30 yıllık şalvarla teze caminin önünde siyaset tartışıyorlar..yeterli
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu millete çok bile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şire pazarinda ki Halaybasi (2 yıl önce)
    Emeklilere verilen rakam gayet makul Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin 2500 TL ile gayet gecinilebilir hem bu zor gunlerde emekli dayılar gerekirse maaş bile almamalıdır 2023 yılında Dünya devleti olmak istiyor isek biraz fedakarlık göstersin sevgili emekli dayilarimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 yıl önce)
    Emekli 2.500 tl.nin altında maaş almayacak. Yani acından ölsün öylemi. Zira daha geçenlerde açıklanan "açlık sınırı" 4.000 tl.nin üzerindeydi. Sandığa az kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    ne güzel dalga geçiyor insanlarla.emeklileri çok önemsiyormuş. o yüzden asgari ücret 4.280 tl ama en düşük emekli maaşı 2500 birde övünüyor.verdiğini de zaten o zamlarla aldı ...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Hakediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    İnsanlığa yakışır bı rakam telafuz edilseydi 2.500 TL . Nedir kardeşim... Emekli değilim ama 2500 TL. Ne vicdana nede insanlığa yakışır bı rakam ...
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Dul ve yetim maaşları da mı böyle olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    İşçilere,memurlara yapılan ek zam sadece emeklilere yapılmadı.Emeklilere yapılan %25.48 lik zamla Tüik in %36 lık enflasyonuna bile yaklaşmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (2 yıl önce)
    Emekli ve memurların maaş artışı bu Ocak için enflasyon farkı yani 22.48+5 puan yani 27.48 idi.devletimize yıllarca hizmeti bulunan memur emeklileri ve çalışan memurlar yine ayrıldı çalışanlara yüzde 2,5 fazla verildi çalışan bir kişi olarak bu duruma üzüldüm,keşke zam oranında ayırım olmasıydı diyorum.
    0
    0
    Yanıtla