SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Her Türlü Projeye Öneriye Açığız"

0
Güncellendi - 2022-01-04 04:11:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Kent Konseyinin organizasyonuyla Malatya’da faaliyetlerine devam eden 20’ye yakın genç Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı ve Yönetimiyle bir araya gelip, fikir alış verişinde bulundular.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde gerçekleşen istişare toplantısına katılan genç Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başarı plâketiyle ödüllendirilen Yeşilyurt Belediyesinin gençlik yatırımları başta olmak üzere diğer yatırımları ve projeleri hakkında görsel sunum destekli bilgilendirmede bulunuldu.

Sivil toplum kuruluşlarının fikir ve önerilerine her zaman dikkate aldıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, güçlü ve kalıcı yatırımların yanı sıra birlik ve beraberliği güçlendirecek sosyal, kültürel ve sportif yatırımlarla her geçen yıl daha fazla gelişen Yeşilyurt’u toplumun tüm kesimleriyle birlikte yönettiklerini söyledi.

Yeşilyurt’a hizmet ederken sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerinden çok ciddi aldıklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Sivil Toplum Kuruluşlarımızın her biri kamu yararına çalışan, millete hizmet eden kuruluşlarımızdır. Sivil toplum kuruluşlarımız ne kadar gelişirse, şehrin gelişimine ve dönüşümüne ne kadar katkı sunabilirse şehrimiz de o oranda gelişir. Biz şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmaya, birlikteliğe destek veriyoruz. Bu tür istişare toplantılarıyla hizmetlerimizin en büyük paydaşı olan sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelip, karşılıklı fikir alış verişinde bulunarak ortak akıl anlayışımızı sürekli diri ve canlı tutmaya özen gösteriyoruz. Ortak akıl yaratmak, birliktelik yaratmak ve katılımcılığı sağlamak için buradayız. Biz bu şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla ile birlikte güçlüyüz. Bir şehri ileriye götürecekseniz ortak akıl şarttır. Allah’a şükürler olsun ki bunu Yeşilyurt’ta başardık. Bugün Yeşilyurt her alandaki gelişimiyle Türkiye’de örnek alınan bir ilçe haline gelmiştir. Bugün ki toplantımıza katılım sağlayan temsilcilerimizin istek, talep ve sorunlarını dinleyip notlarımızı aldık. İlimizde faaliyetlerini sürdüren genç stk’larımızla birlikte çok güzel projelerin altına imza atıyoruz. Başarılı yatırımlarımızın altında bu birliktelik ruhumuz vardır, bu tür buluşmalar vesilesiyle bu birlikteliğimizi ve dayanışma ruhumuzu daha da güçlendiriyoruz.” dedi.

Çözüm odaklı ve katılımcı belediyecilik anlayışının tüm gerekliliklerini yerine getirip, Yeşilyurt’u birlik ve beraberlik ruhuyla yönettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çınar, gençlik yatırımlarında büyük mesafeler aldıklarını hatırlatırken şunları söyledi;

“ Gençlerimizin fiziksel ve kişisel gelişimlerini desteklemek, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek, milli ve manevi değerlerle kuşatıp geleceğe hazırlamak için gençlik yatırımlarına büyük bir bütçe ayırdık. Millet Kıraathanelerinden Kültür ve Sanat Merkezlerine, 25 Milyon TL. maliyetindeki dev spor yatırımlarından sosyal sorumluluk projelerine kadar her alanda daha dinamik, daha sağlıklı ve daha enerjik bir gençlik için devasa hizmetler sunuyoruz. Pandemi sürecine rağmen bu hizmetlerimizi aksatmadan sürdürdük, çünkü genç nesli ihmal etme lüksüne sahip değiliz. Gençleri sahiplenen, onlara gereken değeri veren, kucaklayan ve sahip çıkan bir belediye olduğumuzu her alanda ortaya koyduk. Ulusal ve uluslararası bir çok organizasyona başarıyla ev sahipliği yaparak gençlerimizin doğru ve güzel bir hayat yaşamaları için tüm imkanları sunduk. Ufku geniş, idealist, vatanını ve milletini seven, teknolojiyi takip eden, girişimcilik ruhu yüksek bir gençlik için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gençlik yatırımlarında bölgesinde örnek alınan, ülke çapında artık tanınan bir belediye olarak 2021 yılındaki gençlik yatırımlarımızdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanımızdan başarılı plaketi alarak, hayata geçen tüm yatırımlarımızı taçlandırmıştık. Merkez- kırsal ayrımı yapmadan tüm yaşam alanlarımızı farklı branşlarda sportif ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı güçlü ve modern eserlerle donatıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile işbirliği halinde yürüttüğümüz yaklaşık maliyeti 100 Milyon TL.’ye yakın olan gençlik yatırımlarımızın hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Kent Konseyimizin Kadın ve Gençlik Meclislerinin çalışmaları da hizmetlerimize büyük bir güç katmaktadır, onlara da teşekkür ediyorum. Kentimizde faaliyetlerini sürdüren genç sivil toplum kuruluşlarımızdan da bu anlamda çok ciddi katkılar görüyoruz. Hep birlikte kentimize ve ilçemize en güzel hizmetlerin gelmesi noktasında 2022 yılında da hiç durmadan, birlik ve beraberlik ruhuyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her türlü projeye, öneriye ve talebe açığız.” diye konuştu.

İstişare toplantısına ev sahipliği yapan Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt Kent Konseyi ile katılım sağlayan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkürlerini sunan  Milletvekili Öznur Çalık, “ Türkiye gelişip büyürken bu değişim sürecinden Malatya ve Yeşilyurt’ta nasibini alıyor. Milletimizi ve gençlerimizi hizmetlerle buluşturan, gençlere çok ciddi yatırımlarda bulunan Mutlu İnsanların Şehri Yeşilyurt’un genç ve dinamik Belediye Başkanı ile ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt’ta kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız ve dezavantajlı gruplarımız için çok güzel hizmetler yapılıyor. Daha yaşanabilir ve modern bir ilçe inşa edilmesi aşamasında burada çok büyük gayretleri görüyoruz. Sosyal belediyecilik hizmetlerine çok farklı önem veren, bu doğrultudaki yatırım ve desteklerini artıran, istihdama yönelik kurslar açan, ailenin korunması ve güçlenmesine yönelik projeler geliştiren, kadınlara yönelik kooperatifler kurup bu yöndeki eğitim faaliyetlerini sürekli artıran, toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikteki hizmet alanlarını genişleten Yeşilyurt Belediye Başkanımızı ve ekiplerini kutluyorum. " diye konuştu.

Türkiye’nin son 20 yılda yakaladığı büyük dönüşümde gençlerin büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Çalık, “ Türkiye son 20 yıldır büyük bir dönüşüm ve değişim içerisine girdi. Daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için yeni projeler ve yeni yatırımlarımızı milletimizle buluşturuyoruz. Ancak bu hizmetleri yaparken maalesef her gün yeni bir engelleme ile karşı karşıya kalıyoruz. Geçmiş dönemlerde hepiniz bunları canlı canlı yaşadınız ve bedenlerinizi tankların önüne siper ettiniz.15 Temmuz Darbe Kalkışmasını ve e-muhtıraları püskürttünüz, hepiniz bu yolun kahramanlarısınız. Tüm genç kardeşlerime canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunlar ve bütün engellemelere rağmen ülkemizde, kentimizde ve ilçemizde yatırımlar aralıksız devam etti. Özellikle ilçemizde gençlere yönelik yatırımlarından dolayı, genç dostu ve gençlik dostu bir yerel yönetim olarak Yeşilyurt Belediyesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi. Gençlik kolları ve genç MÜSİAD’dan gelmiş bir belediye başkanı olarak Mehmet Çınar Başkanımız Cumhurbaşkanımızın elinden ödülünü alarak bu alanda büyük bir başarının altına imza attı. Alınan ödülle birlikte bu hizmetleri daha fazla artırmak gerekiyor. Yerel yönetimlerimiz bizim elimiz, kolumuzdur. Sivil toplum kuruluşlarımız ile de bu anlamda çok başarılı hizmetler yapıyoruz, hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyorum. “ şeklinde konuştu.

Toplantı sırasında söz alıp talep ve önerilerini paylaşan Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına, Malatya ve Yeşilyurt’ta hayata geçen yatırımlara ve hizmetlere sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür plâketi takdim edildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız