SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Zirve Yayınevi Kumpası Davasında Karar

0
Güncellendi - 2022-01-08 01:08:44
Zirve Yayınevi Kumpası Davasında Karar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 18 Nisan 2007 tarihinde 1’i Alman 3 misyonerin öldürüldüğü ve kamuoyunda Zirve Yayınevi cinayetleri olarak bilinen olaya mensubu oldukları Fetullahçı Silahlı Terör Örgütünün nihai amacı ve hedefi doğrultusunda faaliyet yürüterek olayla ilgisi olmayan büyük çoğunluğu jandarma personeli olan 13 kişiyi sahte ihbar mektupları ile katarak yargılanmalarına ve 4 yıl cezaevinde kalmalarına neden olan 10 sanıklı dosyada karar çıktı.

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Malatya eski İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Ülger, Malatya eski İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Haydar Yeşil, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ruhi Abat, astsubay ve Uzman çavuş olmak üzere toplam 13 mağdurun yer aldığı 10 sanıklı dosyanın yargılaması 4 sanık bakımından Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde sona erdi, bu sanıklara ceza verildi.

Duruşmada mahrem imam eski öğretmen Özgür Birdal hazır bulunurken, tutuklu sanık ve örgütün gizli tanık olarak kullandığı İlker Çınar Aydın Cezaevinde, başka bir FETÖ davasında tutuklu bulunan mahrem imam ve eski öğretmen Nihat Keskin Silivri Cezaevinden, eski uzman çavuş Adnan Dinçer Denizli Adliyesinden, mahrem imam ve eski öğretmen Mehmet Ali Badak ise Eskişehir Adliyesinden SEGBİS üzerinden katıldı.

Dosyada sanık olan ve haklarında yakalama kararı bulunan FETÖ TSK imamı ve örgütün yayın organı Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Hamdullah Bayram Öztürk, sözde teknik işlerden sorumlu yardımcısı “Metin” kod isimli Rıdvan Akovalı, sözde Jandarma Genel Komutanlığı sorumlusu “Atilla” kod adlı Suat Yiğit, Deniz Civelek ve Nihat Özçelik yurtdışında firarda bulunuyor.

Mahkeme de tutuklu sanık İlker Çınar ile tutuksuz sanıklar eski uzman çavuş Adnan Dinçer, örgütün mahrem imamları Özgür Birsel, Mehmet Ali Badak ve Nihat Keskin haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraat kararı verilmesini talep ettiler.

Mahkeme heyeti sanık ve avukatlarının son sözlerini aldıktan sonra duruşmaya ara verildi.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi, örgütün Zirve Yayınevi cinayetleri davasında gizli tanık olarak kullandığı sanık İlker Çınar'ı, iftira suçundan 3 yıl 4 ay, hürriyeti yoksun kılma suçundan 6 yıl 8 ay ve FETÖ örgütü adına suç ileme suçundan da 8 yıl 4 ay olmak üzere toplam 18 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti.

Örgütün jandarma mahrem imamları ve eski öğretmenler Özgür Birsel, Mehmet Ali Badak ve Örgüt mensubu eski uzman çavuş Adnan Dinçer’e iftira suçundan 2’şer yıl 9’ar ay, 10’ar gün, Hürriyeti yoksun kılma suçundan da 6’şar yıl 8’er ay olmak üzere toplam 11’er yıl 5’er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti, halen hakkında FETÖ suçundan yargılaması devam eden örgütün eski Nihat Keskin’in dosyasını ise ayırdı.

Mahkeme heyeti hüküm ile birlikte sanık İlker Çınar’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız