SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hastanemiz Geçici Kabule Hazır Durumda"

0
Güncellendi - 2022-01-07 17:28:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi İlçesinde bulunan Yeni Devlet Hastanesi inşaat sahasında çalışmaları inceleyerek yetkililerden gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde özellikle Malatya’da Battalgazi bölgesi için yeni bir hastane yapılması gerektiğini vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan girişimler neticesinde inşaat çalışmalarına başlanılan ve hizmete alınma sürecine gelen Battalgazi Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Malatya için önemli bir yatırım olan 363 hasta yatağı kapasiteli, 85 adet poliklinik, 7 adet acil poliklinik ve 12 ameliyat salonu ile çağın teknolojik imkânlarının yer alacağı yeni devlet hastanesindeki çalışmalarda sona gelindi. Ocak ayı içerisinde geçici kabulü için çalışmaların yapılacağı hastanenin Şubat ayı içerisinde hizmete alınması planlanıyor.

Hastane inşaatının son durumuyla ilgili bilgiler veren Şantiye Şefi Çağatay Karaoğlu, “Hastanemiz şu anda geçici kabule hazır durumda. Hareketli mobilyalarımızın montajları devam ediyor. Mekanik testlerimizin çalışmaları, elektrik testlerimizde son aşamaya geldik. Hastanemizin çevre düzenlemesini tamamladık. Bir veya iki hafta içerisinde kalan eksiklerimizi tamamlayarak Ocak ayının 20’si veya 30’u gibi geçici kabul ekibiyle beraber kabule gireceğimizi planlıyoruz. Şubat ayının birinci veya ikinci haftasında kabulümüzün tamamlanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Yeni devlet hastanesinin Malatya için önemli görevler ifa edeceğini belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bölgede yeni bir devlet hastanesi yapılması gerekiyordu. Bu konuda özellikle Battalgazi Belediye Başkanı olduğumuz dönem içerisinde hastanenin yapılması noktasında TOKİ’den tekrar Sağlık Bakanlığına devri noktasında ve devrin gerçekleştirilmesinin ardından proje yapılması noktasında 300 yataklı hastane görünse bile odaların dizaynı itibariyle yatak sayılarının iki yatak haline getirilmesiyle birlikte hastanemizin kapasitesi müşahede, yoğun bakım üniteleri ve diğer odalarıyla birlikte yaklaşık 700’e çıkarılabilecek. Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. İnşallah memleketimize hizmet etme noktasında ve sağlıklı bir toplum oluşturulması noktasında hastanemiz önemli bir görevi ifa edecektir. Hastanemiz bölge açısından, diğer hastanelerimizin yükünü alması noktasında ve içerisinden geçtiğimiz pandemi sürecinde kapasitenin artırılması noktasında Malatya’ya can simidi gibi olacaktır diye düşünüyorum.

Battalgazi ilçemize yapılan hastanemizin son aşamasına gelindi. Geçici kabulüyle ilgili önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanlığımızın yetkilileri Malatya’ya gelerek geçici kabulle ilgili gerekli incelemeleri yapacaklar. İnceleme sonrasında geçici kabulü yapıldıktan sonraki süreç içerisinde kabulü yapılıp hastanemizin hizmete açılışı gerçekleştirilecek. Fiziki anlamda hastanemizin fiziki ihtiyaçları ve bütün ikmal inşaat çalışmaları bitmiş, iç dizayn düzenlemelerine geçilmiş ve son aşamaya gelinmiş. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık Bakanlığımıza, Sağlık Müdürlüğümüze, hastane inşaatında çalışan ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Nurettin Akdağ (2 yıl önce)
    Bizi de alın be kimsemiz yok
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fadime (2 yıl önce)
    Lise mezunuyum yüzde 45 engel durumum var. İki çocuk annesiyim bu işe çok ihtiyacım var. Engel durumum göz önünde bulundurarak yapa bilecegim ne iş olursa yaparım çok ihtiyacım var.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hasret (2 yıl önce)
    Tıbbi sekreterlik belgem var ve açıktan tıbbi sekreterlik bölümü de okuyorum ve bı bölümden işe alınmak istiyorum gerçekten ihtiyacım var inşallah olur
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatyalim01 (2 yıl önce)
    Hastane yapımında emeği tüm çalışanlardan Rabbim Razı Olsun Ben oradaki çalışana teşekkür ederim Ziyarete gidilmiş yerinde incelemede bulunmuş bunların hepside göstermelik sadece belediye başkanı değil tüm Vekiller, STK lar il başkanları da bunlara dahil Vesselam
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Neşe (2 yıl önce)
    2 senedir işsizim ailemle yaşıyorum maddi sıkıntılarım var 3 yaşında oğlum var güvenlik görevlisi olarak başvurmak istiyorum ama kimseden net bir cvp yok bilgisi Olan varsa lütfen cvp versin ne zaman başvuru yapılacak ve nereye yapılacak
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Emek verenlere teşekkür etmek lazım. Ama bu Salahattin Gürkan değil. Kusura bakmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • kerim (2 yıl önce)
    Belediye başkanı bu senin işin değil ne alakan var şow için konuşuyor sun sen şehrin yolu kaldırımını suyunu şehrin ortasında münübüsleri kaldır rezil bir görüntü var
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zübeyde (2 yıl önce)
    Emeği geçen herkesin eline sağlık maşallah çok güzel olmuş personel alınacak mı ve nezaman ise çok itiyacim var
    %50
    %50
    Yanıtla
  • İşkurdan alım olacak takipte kalın orayı.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Hastane açılacak Güzel yanlız ben bu hastaneye Temizlik basvurusunda bulunmak istiyorum. İşkur üzerinden kura ile alınacağı bilgisi verildi. İşkurda böyle bi basvurunun olmadığı kendilerine herhangi birşey gelmediği söyleniyor. Şimdi soruyorum geçici kabule hazır olan hastanenin eleman alımları ne zaman olacak? nerden olacak? Nereye başvuruda bulunulacak? Bu konu hakkında nerden detaylı bilgi alınacak? Yada eleman alınmıycaksa kısaca şöyle diyim Hastaneye herzamankı gibi parti torpillilerimi adamı olan rüşvet verenlermi alındı. Eğer alındıysa yetkililer bi açıklama yapsın çoğu vatandaş oranın basvurusu ne zaman olacak diye beklemekte en zında Yetkili bir kişi çıksın konu hakkından bilgi versin.Malatya lı vatandaşlara bilgi verilsin.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Nurettin Akdağ (2 yıl önce)Hüseyin isimli kullanıcı yorumuna
    Mart ayında başvuru
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Sarı yıl 2022 boş yapma
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ebru (2 yıl önce)
    Personel alımı ne zaman ve başvuru nereye yapılıyor bilgisi olan lütfen
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Misafir (2 yıl önce)Ebru isimli kullanıcı yorumuna
    Çoktn liste hazrfır teşkilattan
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Cidden yokmu cevabi başvuru ne zaman nereye
    %0
    %100
    Yanıtla
  • İşkur üzerinden alım yapılacak işkuru takipte kalın
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Nurettin Akdağ (2 yıl önce)Ebru isimli kullanıcı yorumuna
    Mart ayında başvuru işkur merkezi sistem
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    her odaya 2 tane 2 li ranza koy bir oda da 4 kişi kalır 300 x 4 =1200 yataklı olur
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Halay cekelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan duran (2 yıl önce)
    Gercekten emeği geçenlere teşekkür ederim. Eğer ilgilenen olmasa yok yere apartman dikilecekti. Bu civarda boyle bir hastahaneye çok ihtiyaç vardi. Allah razı olsun kim ilgilendiyse.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bu yüzden biz geri kalırız hep,
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan kurt (2 yıl önce)
    Her zamanki gibi hayırlı işlere yorum yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ATİLLA HANOĞLU (2 yıl önce)Hasan kurt isimli kullanıcı yorumuna
    a a a a a a hastanemi orası , üstünde kocaman ışıklı tabelada inşaat firmasının adı yazıyor , bende firmanın kendi ofisi sanmıştım , baba malı gibi kendi firma adını yazdıklarına göre kendilerinin sandım meğer bizim hastanemizmiş burası bak sen , allah allah . . .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nurettin Akdağ (2 yıl önce)ATİLLA HANOĞLU isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen o yazının kaldırıllıp devlet hastanesi yazılması lazım şirket gibi ne o öyle
    0
    0
    Yanıtla