SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bizi Yaşatacak Olan Mahalle Kültürüdür"

0
Güncellendi - 2022-01-10 01:23:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tecde Mahallesinde Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Tecde Mahallesinde gerçekleştirilen ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemal Koyunoğlu, Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Eserçelik, Malatya Belediyesi eski özel kalem müdürlerinden Yılmaz Bozdağ ve mahalle sakinleri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda açılış konuşmalarını yapan Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Eserçelik, “Mahallelik ve komşuluk kültürü adına bir araya geldik. Dernek olarak komşuluk ve mahallelik kültürü adına faaliyetlerimizi yürütüyoruz. 2020 yılında başkanımız derneğimizi ziyaret ettiğinde derneğimiz için yerimizin olmadığını kendilerine iletmiştik. Başkanımız bizlere şu an kullandığımız derneğimizin ofisini bizlere tahsis etti. Başkanımıza derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit ise, “ Selahattin Başkanımızın güzel bir sözü var; büyük binalar yaptık modernleştik, yollar yaptık ancak bizi yaşatacak olan mahalle kültürüdür. Çünkü mahallesiz bir şehir düşünülemez. Medeniyetler şehirlerde kurulur ama mahallede hayat bulur. Mahallede hayat bulan medeniyet, şehri yaşanılır kılar. Bizi biz yapan değerlerin ilk adımıdır mahalle. Çünkü mahalle mekteptir. Mahalle aynı zamanda çevre bilincinin, saygının, sevginin, komşuluk kültürünün zirve yaptığı yerlerdir. Başkanımız en büyük projem mahalle kültürü dediyse dijital materyallerin arttığı, teknolojik hayatın insanları bireyselleştirmeye getirmesinden dolayı insanlar bireyselleşmiştir. Komşuluk kültürünün kalktığı yerde insanlar yalnızlığa sevk edilir. Mahalle kültürüne önem verdiği için başkanımıza teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Tecde Mahalle sakinlerinden olan ve Malatya Büyükşehir Belediyesi eski özel kalem müdürlerinden Yılmaz Bozdağ, “ Malatya Belediye Başkanlığının ilk özel kalem müdürü olarak 25 yıl görev yaptım. Geçmişte birçok başkanla çalıştım. Sayın Selahattin Gürkan Başkanımızın çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Memleketimizin çehresi değişti. Başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Danışmanı Cemal Koyunoğlu da, “Tecde mahallemiz Malatya’nın en eski mahallelerinden bir tanesi. Biz dernek olarak özellikle mahalle kültürünün yaşatılması, kardeşlik duygularının geliştirilmesi, yardımlaşma ve dayanışmanın artırılması amacıyla derneğimizi kurduk. Bizlere her türlü desteği veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen programa katılan Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar, “Kur’an-ı Kerim’e ve birçok hadise bakıldığı zaman birlik olun, dağılmayın, birbirinizi sevin iman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçek manada iman etmiş olmazsınız diyor Peygamberimiz. Dolayısıyla bizleri bir araya getiren başta sayın başkanımıza ve Tecde Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hangi düşüncede, inançta, görüşte ve kültürde olursa olsun insanın çok önemli olduğunu vurgulayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Şehirler kurulurken büyük binalar ve gökdelenler yapabilirsiniz ama o binaların içerisine ruhu üflemezseniz bir anlam ifade etmez. Allah, insanı yaratırken balçık çamurundan yarattığını ifade ediyor. Balçık çamurundan yarattığı insana ruhumdan üfledim diyor. Dolayısıyla insan cenabı Allah’ın ruhundan üflediği ve hayat kazandırdığı bir varlıktır. Bu anlamda insan çok önemlidir. Hangi düşüncede, inançta, görüşte ve kültürde olursa olsun insan çok önemlidir.

Bizlerin ferdi ve münferit yaşama şansı yoktur. İnsanı gerçek anlamda tekâmül ettirmek istiyorsak biyolojik ihtiyaçlarını temin ettiğimiz gibi insanın sosyal ihtiyaçlarını da temin etmek durumundayız. İnsanın bir şeyleri öğrenmesi ve gelecek kuşaklara aktarması lazım. Aksi takdirde insan olma vasfını kaybettiririz. Gelişen ve hızlı değişen dünyamızda insanlar yalnızlaşmaya doğru hızla itiliyor. Bilgisayar ve telefonla insanlar kendi kendilerine yeteceklerini düşünüyorlar. Oysa insan etten ve kemikten yaratılmıştır, ruhu vardır. Ruha hitap edebilecek güzel ifadeler, güzel davranışlar ve güzel ortamların olması lazım. Aksi takdirde toplumumuzun geleceğini karanlık görürüz, yok olmaya kendimizi hızlı bir şekilde hazırlamış oluruz.

Biz seçim döneminde en büyük projemizin insanların kaynaşması, birleşmesi yani sosyal entegrasyon projesi. Dünyanın gelecekteki çizgisi budur. Türkiye’nin de beş yıl sonraki çizgisi de budur. Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle her toplantıda hakka, hukuka, komşuya, komşu hakkına, komşunun ihtiyaçlarının giderilmesindeki hassasiyete azami titizliğin gösterilmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız her toplantıda ifade etmektedir. Şehrimizin huzuru için hepimize önemli görevler düşüyor. Biz eğer ruhen ve bedenen huzurlu olmak istiyorsak sevgiyi herkese taşımamız lazım. Biz Malatya’mızı mazisine layık istikbale taşıyacağız. Çünkü bizden önce yaşayan büyüklerimiz medeniyet destanları yazmışlar. Battalgaziler, Hüseyingaziler, Hasangaziler kahramanlık destanları yazmışlar. Anadolu’ya ilim irfan saçan Mevlanalar, Sadrettin Koneviler, İbn-ül Arabiler ilim irfan destanları yazmışlar. Bizde şehrimizin şu andaki emanetçisi, büyüklerimizin mirasçısı olarak memleketimizde hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız hep birlikte Tecde olacağız, hep birlikte Yeşilyurt olacağız, hep birlikte Malatya olacağız ve hep birlikte Türkiye olacağız” açıklamasında bulundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Rezidans mahalle kültürümü hangisi ?!...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Mahalle mi kaldı kültür mü kaldı? Nereye baksan Suriyeli, Afganistanlı. Artık onlar kültürünü yaşatacak. Zamanla biz azınlık durumuna düşmezsek iyidir.
    0
    0
    Yanıtla