SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Herkesin Takdir Ettiği Bir Ülke Konumundayız"

0
Güncellendi - 2022-01-11 22:17:30
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, 2021 yılında büyük afetler yaşandığını hatırlatarak Türkiye'nin gerek afete müdahale gerekse de afet sonrası çalışmalarda dünyanın en başarılı ülkelerinden biri olduğunu söyledi.

Milletvekili Ahmet Çakır beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AKP İl Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekel ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ile birlikte AFAD il Müdürü Mustafa Türker'i ziyaret etti.

AFAD İl Müdürü Mustafa Türker ziyarette AFAD'ın çalışmaları hakkında Çakır ve beraberindekilere bilgiler verdi.

Ziyarette konuşan Milletvekili Çakır, 2021 yılında çok büyük afetler yaşandığını hatırlatarak, "Belkide son 15 yılın toplamı kadar deprem, yangın ve sel felaketi yaşandı. Bu afetler sonrası şunu gördük ki Türkiye bu noktada dünyada en başarılı ve en kabiliyetli ülkelerden biri. Afet anında ve afet sonrasında yaraların sarılması konusunda çok iyi bir noktadayız ve içeriden ve dışarıdan herkesin takdir ettiği bir ülke konumundayız. Bundan dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanımıza ve AFAD başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu başarının arkasındaki en büyük pay elbette AFAD'a ait. Her an afet olacakmış gibi çalışıyorlar ve hazırlık yapıyorlar. AFAD ekiplerimize ve diğer arama kurtarma ekiplerimize çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Çakır, 24 Ocak depreminin ardından Malatya'da 6 binin üzerinde konut yapıldığını hatırlatarak, "24 Ocak depreminden sonra Malatya'da binlerce konutumuz hasar gördü. İlimizde depremzedelerimiz için 6 binin üzerinde konut yapıldı. Birçoğu teslim edildi ve diğerleri de teslim edilmeye devam ediyor. Bu noktada hakikaten gerek Elazığ'da gerek ilimizde gerekse de İzmir'de devletimiz çok önemli çalışmalar yaptı ve vatandaşlarımızın yaralarını kısa sürede sardı. Bugün deprem olan illerimizde neredeyse depremlerin izi kalmadı. Bu noktada emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • eskimalatyalı (2 yıl önce)
    başka bir ülke vatandaşı bindolarla gelir üç gün yer içer alışverişini yapıp ülkesine genee bin dolarla dönüyor ise takdir milletimizin
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    herkez takdir ediyor sizi dolar 18 tl idi mazot. benzin 9.50krş dolar 13.50 tl mazot benzin 13,50 bunu herkez yapamaz takdir ediyorum sizi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Efendiler 1999 depreminde devlet yoktu devlet şimdi hamd olsun dk lar içinde tüm ekiplerimiz Sahada ama sizlerin gözleri var görmez kulakları var duymazsınız ama kınadığınız şey başınıza gelmeden ölmezsiniz o zaman anlarsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal bey hamd diye diye yalana yanlışa başımıza taş yağacak. Evet 1999 da ki depremin hinterlandı ile verdiği zararı büyüklüğü bilmedigin için bol keseden atarsin.öğren doğruyu sonra savunmanı yap...ha cennet vatanın her köşesi bizim,bunda sorun yok,sorun olan aile çiftligine dönüşen yerelde de geneldede ülke yönetimi.....
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Vatandaş ile dalga geçmeyin. Alay konusu olduk dünyada.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziyaaaaa (2 yıl önce)
    Mesela hangi ulkenin ornek verecek olursak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (2 yıl önce)
    Herkesin takdir ettiği bir ulkeymişiz. Olur da bu kadar olmaz. Bu nasıl bir gaflet bu nasıl bir patavatsizlik. Allah sizi bildiği gibi etsin. Sizden iyi afet mi var? Milletin halı ortada
    0
    0
    Yanıtla