SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fenerbahçe'de Teknik Direktörlüğe Kartal Getirildi

0
Güncellendi - 2022-01-12 23:13:49
Fenerbahçe'de Teknik Direktörlüğe Kartal Getirildi
A- A+ PAYLAŞ

Fenerbahçe, Vitor Pereira’nın ardından boşalan teknik direktör koltuğuna eski hocası İsmail Kartal’ı getirdi. İsmail Kartal, 2006- 2007 sezonunda, şimdi amatör ligde mücadele eden Malatyaspor'u çalıştırmıştı.

2014-2015 sezonunda sarı-lacivertli ekiple 74 puan toplayarak ligi ikinci sırada bitiren Kartal, bu sezon sonuna kadar Fenerbahçe’nin başında kalacak. Vitor Pereira 2015 yılında İsmail Kartal'ın yerine göreve gelirken, Kartal bu kez Portekizli çalıştırıcının ardından takımın başına geldi.

Fenerbahçe’de teknik adam belirsizliği sona erdi. 2014-2015 sezonunda sarı-lacivertli takımın teknik direktörlüğünü yapan ve 34 maçta topladığı 74 puanla ligi ikinci sırada tamamlayan Kartal’la yollar ayrılmış ve yerine Vitor Pereira getirilmişti. İsmail Kartal bu kez Pereira’nın ardından göreve gelirken, sezon sonuna kadar Fenerbahçe’nin başında kalacak.

2014-2015 sezonunda 27. haftaya lider giren Fenerbahçe, daha sonra zirveyi rakiplerine kaptırdı. 28 ve 29. haftalarda Beşiktaş’ın liderliğiyle geçilen sezonda, 30. haftada zirveye oturan Galatasaray, kalan haftalarda hata yapmayınca Hamza Hamzaoğlu yönetiminde sezonu şampiyon olarak tamamlamıştı. İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si ise 3 puan geride kalarak ligi ikinci sırada bitirdi. Türkiye Kupası’nda da yarı finale kadar giren sarı-lacivertliler, yarı finalde Bursaspor’a elenmişti. 2010-2014 arasında Fenerbahçe’de yardımcı antrenörlük yapan ve 2014-2015 sezonuyla birlikte Fenerbahçe’nin başına geçerek teknik direktörlük kariyerine adım atan İsmail Kartal, daha sonra Eskişehirspor, Gaziantepspor, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor’u çalıştırmıştı. Geçtiğimiz sezon ligin ikinci yarısında BB Erzurumspor ile anlaşmaya varan Kartal, göreve geldikten 5 gün sonra istifa etmişti.

Kartal ayrıca son 10 yılda 2.17 puan ortalamasıyla Fenerbahçe'nin başında en yüksek puan ortalaması yakalayan ikinci teknik adam oldu.

ANTRENMANA ÇIKTI..

Fenerbahçe'de teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal, sarı-lacivertli takımın içinde bulunduğu durumun farkında olduğunu ve bu durumu tersine çevirebilecek oyuncu grubuna sahip olduklarını söyledi.

Can Bartu Tesisleri'nde oyuncularla tanışma toplantısında bir araya gelen İsmail Kartal, "11-12 sene bu takımda aralıksız futbol oynadım. Türk futbol tarihinin en büyük şampiyonluklarını kazandık. Dünyanın en büyük teknik direktörlerinden birkaç tanesiyle çalışmak bana nasip oldu. Son 7-8 senedir de teknik direktörlük yapıyorum. 2014-2015 yılında da bu takımın teknik direktörü bendim. Takım otobüsünün kurşunladığı sene. Ben büyük bir Fenerbahçe taraftarıyım. Hayatım bu şehirde, bu kulübün içinde geçti." ifadelerini kullandı.

"Şu anki durumu hiçbir Fenerbahçeli kabul etmiyor. Ama burada her şeyi tam tersine çevirebilecek bir oyuncu grubumuz var. Ben bunu biliyorum ve görebiliyorum." sözlerini kullanan Kartal, şöyle konuştu:

"Şunu söyleyebilirim ki ben futbolun basit oynanması taraftarı olan bir teknik adamım. Basit futbol mantalitesini oynamaya, oynattırmaya çalışan bir teknik direktörüm. Bunu da antrenmanlarda göreceksiniz, bunu hissedeceksiniz. Bu benim işim. Sonuçta izlediğim maçlarda eksik olan bazı şeyler var. Ben futbolcularıyla iyi diyalog kuran, güven ilişkisine dayalı adımlar atan bir teknik adamım. Beni tanıdıkça nasıl bir insan olduğumu da anlayacaksınız. Kapımız herkese açık. Oynayan oynamayan, herkes benimle istediği zaman görüşebilir. Arkadaş gibi, bir büyük gibi, antrenör ve teknik direktör olarak da. Bir şeyleri doğru yapmak için, başarmak için önce birbirinize saygılı olacaksınız, sonra birbirimize saygılı olacağız. Ve devamında birbirimiz inanarak, güvenerek, severek çok çalışmalıyız. Fenerbahçe ruhunu, birlikteliğini ve gücümüzü, kendimize olan yüksek özgüvenimizi her maç rakibe hissettirmeliyiz. Bu coşkuyu, bu enerjiyi ve birlikteliğimizi, maç kazanma açlığımızı rakibe hissettirmeliyiz. Bunu sağladığımızda istediğimiz sonuçlar kendiliğinden gelecektir."

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Mesut Özil ise, "Sizin de dediğiniz gibi her birimiz sevgi ve saygıyla hep beraber çalışarak bu süreci atlatabiliriz. Biz her sorumluluğu almaya hazırız." şeklinde konuşurken, Luiz Gustavo da "Hiç şüphe yok ki bu durumdan çıkmak ve sizin ne istediğinizi anlamak için elimizden geleni yapacağız ve takım olarak hepimiz en iyimizi vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal, sarı-lacivertli takımın başında ilk antrenmana çıktı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 15 Ocak Cumartesi günü Fraport TAV Antalyaspor'a konuk olacak Fenerbahçe, Can Bartu Tesisleri'nde İsmail Kartal yönetimindeki antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.

İdman salonda yapılan ısınma çalışmalarıyla başladı. Daha sonra sahaya geçen futbolcular, çabukluk çalışmalarının ardından koordinasyon ve pas çalışmaları gerçekleştirdi. Çift kale maçla devam eden antrenman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla sona erdi.

Altay Bayındır, bireysel çalışmalarını sürdürdü.

İstanbul, AA- iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Fenerbahçe mesut Özil i Galatasaray arda turan i transfer ettiler iki kulübün iki yılı gitti , İsmail Kartal yanlış yapmış Avrupa'yı gez 17 puan geriye düşmüş bir çok oyuncu birbirine benzer üst düzey oyuncusu olmayan bir takıma hoca bulamadığın anda hazirana kadar gel İsmail Kartal de,aynı yanlışı Emre'ye yaptılar inanın emre bu sene olsaydı son haftaya kadar şampiyonluk yarışında olan bir Fenerbahçe olurdu.
    0
    0
    Yanıtla