SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ Rektörü, Bu 'Sicili Bozuk'u Özellikle mi Seçti?!

0
Güncellendi - 2022-01-17 01:48:25
MTÜ Rektörü, Bu 'Sicili Bozuk'u Özellikle mi Seçti?!
A- A+ PAYLAŞ

'MAL VARLIĞINDAKİ ARTIŞI İZAH EDEMEDİĞİ İÇİN' CEZA ALDI, REKTÖRÜN YILDIZI OLDU!. BAZI AKP'LİLERİN MTÜ'YE ANİDEN ARTAN 'KORUYUCU' İLGİSİ..  Aysun Bay Karabulut'un rektörlük görevine atandıktan sonra edindiği mal varlığının kaynağını bir türlü izah edememesi ve çeşitli mecralarda birbirinden farklı savunmalar yapmasıyla gündeme gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'nde geçtiğimiz aylarda Genel sekreterlik görevine atanan Ömer Akkuş'un da daha önce çalıştığı kurumda 'mal beyanında bulunmadığı- mal varlığındaki artışı izah edemediği' için ceza aldığı ortaya çıktı. Bu arada, son günlerde AKP'nin ilçe yöneticilerinin gruplar halinde rektör ve genel seketere yönelik yaptıkları ve destek görüntüsü verdikleri ziyaretlerin, rektörün AKP Malatya Milletvekili olan ablası Öznur Çalık'la ilgisine ilişkin iddialar konuşulmaya başlandı.

Rektör Aysun Bay Karabulut’un 3 yıllık görev süresi içinde istifa eden ya da görevden alınan 3 genel sekreterden sonra 4. Genel sekreter olarak atadığı Ömer Akkuş'un, üniversiteye geçmeden önce çalıştığı kurumda ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası aldığı, bu nedenle üst düzey görevlere yönetici olarak atanmasının yasal olarak mümkün olmadığı, yasal engele rağmen Aysun Bay Karabulut tarafından genel sekreterlik gibi üniversitenin üst düzey görevine getirilmesinin, ‘yasa dışı’ olduğu belirtiliyor.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)’nun duyarsızlığı ve denetimsizliği nedeniyle Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ndeki bu tür ‘yasa dışı’ atamalarla somutlaşan yasa ve yönetmeliklere aykırı keyfi yönetimin sürdüğü ifade ediliyor.

Bu arada, MTÜ’ye geçmeden önceki görevinde, ‘Mal varlığının kaynağını izah edememesi’ nedeniyle ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası alan Aysun Bay Karabulut’un Genel Sekreteri Ömer Akkuş’un, üniversiteye geçtikten sonra da mal varlığında izah edilemeyecek yeni gelişmelerin de olduğu ileri sürülüyor.

REKTÖRÜN GENEL SEKRETERİ  CEZA ALMIŞ AMA..

Daha önce Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)'nda şube müdür vekilliği görevinde de bulunan Ömer Akkuş, burada hakkındaki bazı iddialar nedeniyle soruşturmaya uğradı.

Edindiği mal varlığı ile kazancı arasında dengesizlik olan, mal varlığı beyanında bulunmayan ve mal varlığındaki artışın sebebini izah edemeyen Ömer Akkuş'a, Süleyman Kamçı’nın Malatya Valiliği döneminde Malatya Valiliği İl İdare Kurulu tarafından, 13 Mart 2016 tarihinde kademe ilerleme cezası verildi.

Mal varlığındaki artışın kaynağını izah edemediği için ceza alan Ömer Akkuş, bir süre sonra YİKOB'dan yeni kurulan ve rektörlüğüne Aysun Bay Karabulut'un getirildiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne geçiş yaptı

Aysun Bay Karabulut, Ömer Akkuş’u önce, yeni bir üniversite olması nedeniyle birçok inşaat projesinin ihale ve yapım sürecini yöneten Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına vekaleten, daha sonra ise asaleten atandı.

KANUN, “BÖYLE BİR ATAMA YAPILAMAZ” DİYOR..

Üniversitenin, çok tartışılan ve bazılarının zenginleşmesine yol açan yolsuzluğun kaynağı olduğu iddialarıyla gündeme gelen davetiye usulü ihalelerinin başına getirilen 'bozuk sicilli' Akkuş'un, bu göreve getirilmesi yasadışı olmasına rağmen, Rektör Aysun Bay Karabulut YÖK ve diğer ilgili kurumların denetim görevlerini yapmaması nedeniyle bu atamayı yapmaktan imtina etmedi.

İlgili yasada, "Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ile cezalandırılanlar 10 yıl boyunca daire başkanı kadrolarına, daire başkanı kadrosunun dengi ve daha üstü kadrolara, bölge ve il teşkilatlarının en üst yönetici kadrolarına, düzenleyici ve denetleyici kurumların başkanlık ve üyeliklerine, vali ve büyükelçi kadrolarına atanamazlar" hükmüne rağmen rektör tarafından daire başkanı yapılan Ömer Akkuş, kural tanımayan üniversite rektörü tarafından bir kez daha terfi ettirilerek, daire başkanlığı görevi de uhdesinde kalmak koşuluyla üniversitenin genel sekreterliği görevine getirildi.

REKTÖR VE KOCASININ VAZÇEÇİLMEZİ!.

Genel Sekreterlik görevine getirildikten sonra, yasa dışı olduğu belirtilen isteklerini yerine getirmeyen birçok kişiyi keyfi bir şekilde görevden aldığı ya da görevi bırakmalarına neden olduğu ileri sürülen Ömer Akkuş’un, üniversiteye geçtiği tarihten itibaren Rektör Aysun Bay Karabulut ile üniversite yönetimine 'hiçbir yetkisi olmamasına rağmen sürekli müdahale eden’ kocası Ercan Karabulut'la çok yakın diyalog kurduğu belirtiliyor.

Bu diyalog sayesinde, Ömer Akkuş’un, yasa ve yönetmeliklere uygun olmayan iş ve işlemleri rahatça yapabilme potansiyeli nedeniyle rektörün ve kocasının vazgeçilmez elemanı haline geldi.

YASA DIŞI ATAMANIN İLK DEFA HABER KONUSU OLMASINDAN SONRA GAZETECİ SALDIRIYA UĞRADI

Akkuş'un, Malatya Valiliği YİKOB'daki cezasına rağmen yasa dışı bir şekilde MTÜ'de daire başkanı ve genel sekreter yapıldığına ilişkin haberler, Gazeteci Burhan Karaduman'ın malatyayenises.com adlı internet sitesi ile malatyahaber.com'da yayınlanınca, Malatya'da ilginç olaylar tetiklenmişti.

Gazeteci Karaduman ve haberi yayınlayan yayın organları, Rektör Karabulut ve Akkuş yanlıları tarafından direkt ve en direkt olarak taciz ve 'üstü kapalı' tehditlere muhatap olmaya başlarken, rektör ve kocasının da çok rahatsız olduğu Gazeteci Burhan Karaduman bir süre sonra saldırıya uğrayarak dövüldü. Gazeteci Karaduman, poliste verdiği ifadede saldırının azmettirecileri arasında olduğu iddiasıyla Rektörün kocası Ercan Karabulut’un adını da vermişti.

Üniversite rektörü ve kocasının, kendileri gibi olmayan ya da kendilerine uyum sağlamayan üniversite personeline yönelik baskı, taciz ve yasal olmayan bazı usullerle yıldırılması, mobbinge uğratılması işlemlerinde 'baş eleman' olarak kullanmaya başladığı Genel Sekreter Akkuş, üstlendiği bu misyonu halen tüm hızıyla devam ettiriyor.

Akkuş, bunu yaparken, kendilerine 'milliyetçi' süsü veren, ancak esas işleri ‘iş takibi’ olan kişilerin de koruma ve desteklerine sığındı.

BAZI AKP’Lİ BAŞKANLARIN ART ARDA ZİYARETLERİ VE..

Bu arada, MTÜ’deki yasa dışı iş ve işlemler ile mal varlıkları hakkındaki iddialar sonrasında zor günler geçiren Rektör Aysun Bay Karabulut ve Genel sekreter Ömer Akkuş’a destek olmak üzere AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya ve AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahve’nin MTÜ’ye ard arda ziyarette bulunduğu gözlendi.

Rektör Aysun Bay Karabulut’un ablası AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık tarafından talimatlandırıldığı ve yönlendirildiği ileri sürülen AKP’li yöneticilerin MTÜ’ye yaptığı ziyaretlerin, MTÜ’deki yasa dışı iş ve işlemleri meşrulaştırma, sarsılan imajı düzeltme amaçlı olduğu belirtiliyor.

Adı geçen AKP ilçe başkanlarının da yaklaşan seçimlerde Öznur Çalık’ın desteğini kazanmak için, MTÜ’deki yasa dışı iş ve işlem iddialarının soruşturulmasını istemek yerine, iddiaların üzerinin örtülmesine hizmet etmeleri dikkat çekiyor.

Yine bazı ilçe belediye başkanlıklarına AKP'den aday olmaya niyetlenen birilerinin, yakın oldukları kurum ve kuruluşları kullanarak, Çalık'ın etrafında gözükme ve desteğini alma adına, AKP milletvekilinin rektör olan kız kardeşini kamuoyu önünde parlatmak için bazı atraksiyonlara destek verdikleri, bunun içerisinde Aysun Bay Karabulut'u daha önce 'Yılın Rektörü' seçen bilinmeyen tanınmayan bir kuruluşun yaptığı benzeri bir organizasyonun bu arada gündeme gelebileceği öne sürülüyor. Söz konusu organizasyonda, hakkındaki iddialarla gündemde olan rektöre bir ödül verilirken, bazı kurum ve kuruluşların da, ödüllendirmenin bir hesap üzerine yapıldığı görüntüsünün gizlenmesi ve 'ödül tartışması' yaşanmaması için 'gölgeleme' ödülüne 'layık' görülebilecekleri iddiaları da konuşuluyor.

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci (sağdaki), MTÜ'nün  rektörü Aysun Bay Karabulut'u ziyaret ederken,  aldığı sicil cezası nedeniyle atanamayacağı bir göreve yasa dışı olarak getirilip üniversiteye genel sekreter yapılan Ömer Akkuş da (soldaki) ziyarete katıldı.

ALTTAKİ FOTOĞRAFLAR: (İlk fotoğraf) Yasadışı ve keyfi uygulamaları nedeniyle tartışılan, rektörlüğe atandıktan sonra mal varlığındaki artış nedeniyle de gündeme gelen MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut'u, hafta içerisinde ilk olarak AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Avukat Muhammed Yalçınkaya ve yönetimi ziyaret ederken, bu ziyarette de genel sekreter Ömer Akkuş hazır bulundu. (İkinci fotoğraf) AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Yalçınkaya, ayrıca yasadışı olarak genel sekreter yapılan Ömer Akkuş'u da, bir partiliyle birlikte makamında ziyaret etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

46 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Allah yukarıda gürüyur rahat olun elbet bir gün bunun hesabını soracak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Adil bu dunya duruslerin Allah korkusu olanlarin yerler makamlar layik gorulmez
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adil (2 yıl önce)
    Bu ülke hiç böyle rezil bir dönem görmedi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öz kayısı şehirli (2 yıl önce)
    Bizim burda söz vardır Hacı hacıyı Mekkede Hoca hocayı tekkede Deli deliyi dakikada tanırmış. Bilmem anlatabildim mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • N.44 (2 yıl önce)
    Bunlara oy verenler düşünecek sayın editör. Yanlış anlamayın ama Malatya’nın yüzde 65’i halaycı :)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Engin çakır (2 yıl önce)
    hiç bukadar 4 gözle şu secimi beklememiştim vallahi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    yazık bu ilçe başkanına otururken bile düğmesi ilikli :)) bu ne saygı gözlerim yaşardı ...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Ezgi budak temizlik kadrosundan, memurluga, memurluktan öğretim görevlisi yapılarak hoca oldu. Şimdi soruyorum. Ezgi budak ile ilgi neden EBYS sistemindeki tüm yazışmalar silindi? Neden sağlık kültür daire başkanlığından ezgi budakın kuaför biriminde çalıştığına dair sahte evrak düzenlendi? Sağlık kültür daire başkanlığında böyle bir bölüm var mı? Ezgi budakın sigorta girişin de kuaför ile ilgili çalışmış mı? Ömer akkuşu söylemiyorum bile. 10 yıl üst makama yükseltilemez cesası varken sonuç ortada. Helbet akp gideçek bir gün. Hepsinin hesabını vereceksiniz. Faizi ile maaşları geri iade edeceksiniz. Az sabır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mümtaz (2 yıl önce)
    burda yorum yapıp öznur ve bacısını eleştirenlerin çoğu ilk seçimde yine bunlara oy verecek ve sonrada biz reise verdik, onun haberi bunlardan yoktur diyecekler..:))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Ben yazmayacaktım amanyazmaya karar verdim .dikkatimi cekti rektoe hanim hergelen misarfilere ve her gittigininyere büyük kayisi paketleri yaptiriyorki almaya kalksan her biri 400 liradan aşagi degil bu paralar kimin parasi ? kendi paralari 1 tl olsa harcayacaklarini sanmam .... bu para kimin parasi açiklasinlar faturalariyla
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çilesiz li (2 yıl önce)Serkan isimli kullanıcı yorumuna
    Oooo çok basit kalıyor. Hediye lik kayısı. Yav bunlar bişeymi. Hanımefendi haftanın 3 günü sabah uçağı ile Malatya ya akşam uçağı ile Ankara ya gidip geliyor. Daha bunlar bişeymi. Bu devle iyi ayakta duruyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    Malatyahaber de yazılanlara göre yorum yapıyoruz, karşı tarafı hiç dinlemedik ama, buradaki haberleri okuyunca da şöyle bir izlenim çıkıyor. sicili temiz olan, dürüst insanlar zaten bu tip kişilerle çalışmaz. Yolsuzluklarını örtmek için kendileri gibi insanlarla çalışmak zorundalar. Dürüst, namuslu, Allahtan korkan insan niye bunlarla çalışıp da ahiretini yaksın ki. adını niye lekesin. Sonuçta o koltuklar onların mülkü değil, belki bir gün dürüst birisi otur da hesap sorar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Zaten hep öyle tipler orada yuvarlandı.
    0
    0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    basri kahveci varsa hıç bişey olmaz.basri kahvecinin desteklediği kişiye top değse bişey olmaz merak etmeyin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Fahri hoca (2 yıl önce)
    eyyy Öznur Çalık, 20 yıl oy verdik, hepiniz bizim sayemizde mal mülk ve itibar sahibi oldunuz. Bu rezilliklere dur demiyorsunuz ya bir daha ne ben ne ailem size oy verirsek elimiz kopsun! Sizin gibileri o makamlara getirdik ya bize de yazıklar olsun, her kuruşu yetim hakkı olan o paraların hesabı sizden çıkmazsa çocuklarınızdan, torunlarınızdan çıkar. Allah herşeyi gören ve işitendir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aliy (2 yıl önce)
    onun doneminde yikob mutahhitlerini biraz sorun mal varlığı ortaya cikar
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Hayat ebedi sana senin gibilerine o saltanatı sunmayacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Necdet (2 yıl önce)
    Herşeyin irtifa kaybettiği bir dönemde malatyahaberin duruşunu takdirle takip ediyoruz. Keyfi ve hukuk dışı,sorunlu bir yönetime ziyaret yapan ekip de zaten keyfi ve kayıt dışı siyaset yapan AKP grubu. Toplumsal hiç bir karşılığı olmayan körler,sağırları ziyaret etmiş.Büyük ihtimal iradelerini kiraya vermiş bu sözde siyasetçiler teşvik,beklenti ve talimatla çay içmeye gidip görüntü vermeye gitmişler. Ya Adalet?Ya hukuk?Ya vicdan? Onları zaten inkar ettikleri muhakkak. Malatyahaber!bırakmayın.sizi kutluyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Peker44 (2 yıl önce)
    Düştükleri duruma bakın tamamen rezillik..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Engin Gözükara, Malatya'nın başına en sonunda rektör olarak gelen bu eserinle gurur duy. Bıraksaydın ilaç pazarlasaydı.
    0
    0
    Yanıtla
  • OSMAN (2 yıl önce)
    Olaylar kartopu gibi büyüyor inanın bu patlama çoook büyük olacak millet çoook pis hesap soracak. Bu işin ahiretini zaten hiç söylemiyorum vay sizin halinize , o kadar çok yolsuzluk , adam kayırma , liyakatsız işe alma falan filan okuduk ki bu zat lar hakkında hele bakak 85 milyonun hakkını nasıl verecekler. Devlet işletmeyi açmış ellerine vermiş vur patlasın çal oynasın diye konuşuyor herkes. Devletimiz nasıl buna dur demiyor ben bir türlü anlamıyorum .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ADNAN (2 yıl önce)
    Sorsan bu olayın Ak parti ile ne işi var derler. Aysun hanımı oraya atayan bizim köyün muhtarı değil herhalde. Gerek üniversite ile ilgili gerek Aysun hanım ile ilgili onlarca haber yapıldı .Peki bu haberlere mahkeme aracılığı düzeltme geldi mİ HAYIR. Bakanın dan rektörüne rektörden bürokrata bu kadar yanlış işe imza atmış atmaya devam edenler ile ilgili görevden alınan savcı karşısına çıkan varmı HAYIR. Kimse kusura bakmasın yönetim bizde olduğu sürece bizden olana her şey serbest hesap sorulmaz ifade alınmaz bak ilçe başkanları bürokratlar yöneticiler nasıl sahipleniyorlar. Çünkü partide üst taraflara gelmek için ablanın desteğine ihtiyaç var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Sevgili malatya haber artik bu insanlari haber yapmayin ..kimse bisey yapamaz bunlara arkalari saglam ..gariban olsa 3 kere topun agzina koyarlardi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taktik (2 yıl önce)
    Eş rektör iyi araştırmış. Konunun uzmanı, tam aradıkları kişi. Sistemi çok iyi ayarlar hak yemez?. Ayyuka çıkar yakında bu zatın icraatları.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    Nasrettin Hoca bir gün, çağrıldığı ziyafete, eski elbisesi ile gider. Hiç kimse Hoca’ya ilgi göstermez, buyur etmez. Bu duruma canı sıkılan Hoca, nedenin kıyafeti olduğunu düşünerek, evine gidip yeni aldığı kürkünü giyer, tekrar ziyafet verilen eve gelir. Hoca’yı kürküyle görenler, onu kapıda karşılayıp baş köşeye alırlar. Sıra yemeğe gelince, Hoca kürkünün ucunu sofraya uzatarak, “Ye kürküm ye,“ demeye başlar. Bundan bir şey anlamayanlar, ’’Hayır ola Hoca, ne oluyor?“ deyince, Hoca da, “İtibar bana değil, kürke olunca, bu yemekleri yemek elbette onun hakkıdır!“ der. Bu haberdeki kişilerde de itibar birbirinin şahsına değil kürk'üne. Yani makam mevki menfaat beklentilerine... Onun içindir ki ahlaklı, dürüst, işini yapan, devletini milletini düşünen, haram yemeyen kişiler önemli makamlara gelemezler çünkü oraya gelebilmeleri için o koltuklarda oturan yalancı, rantçı, menfaatçi, ülke ve millet düşmanı,benci kişilere yalakalık yapması lazım. Ahlaklı şerefli namuslu insan ise yalakalık, yancılık yapmaz yapamaz. Onun için bir makam mevkiye gelemez gelse bile önünde arkasında sağında solunda ki şeref haysiyet yoksunları iş yapmasına engel olurlar. Bu devran hep onların üzerinde dönmez ve birgün seçme işi bize düşünce bizde o gün cevap vereceğiz bu kürk'çülere... Vesselam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt lu (2 yıl önce)
    Bundan iyisini Türkiye de arasa bulamazdı.Bu adam o konularda uzman. Hatta doktorasını yanlış üzerine yapmış bir zat. Tam rektör ve eşine layık bir dost. Devam edin az kaldı. Yakında bomba patlayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haberci (2 yıl önce)
    Çok kötü kokular geliyor. Bu zat rektör, eşi bir kaç kişi daha. Bunların yaptıkları Ankara kulislerinde bugünlerde çok konuşulan konuların başında. Öznur Hanım engelliyor. Her an her şey patlayabilir. Yaptıkları yanlarına kalmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Ömer akkuş 657 sayılı kanuna göre değil, 2547 sayılı yüksek öğretim kanuna göre ataması yapılmıştır. Bu zat hoca değil. Bu kanuna göre atamasının yapılmasının izahı yok. Ezgi budak hoca oldu. Geçmişe dönük sigorta kayıtlarıne bakılsın, istenilen yerde çalışmış mı? Sigorta kaydı var mı? Öznur çalığın yeğeni cem gökçe üniversiye daire başkanı olarak atanmış. Bu adam 2 yıldan fazladır ankarada. Kadrosu burda. Bu kadar uzun görevlendir me kanunda var mı? Yazık bu millete 58 kpss ile memur yapıyor istediğini. Uyu malatya uyu. Daha çok şeyi hak ediyoruzzzz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bu kul hakkıdır ama Ak partiliden kul hakkı da sorulmaz. Kanun üstüler doğa üstü güçleri de var. Mesela Sinop da olmayan bir gaz bulundu. Sayıştay raporuna göre hesaplamada %95 hata yapıldığı ortada olan hava limanını açan Binali Yıldırıma soran yok senin oğlun 5 liralık gemiyi 55 liraya alsa kabul eder misin imzalar mısın diye Bence de çok şeyi hak ediyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selami (2 yıl önce)
    Sahi şimdinin terör örgütü FETÖ'nün geçmişte güçlü olduğu, AKP ile çok iyi geçindiği dönemde Malatya yapısıyla çok iyi geçinen, kanka olan, okullarında derneklerinde düzenledikleri çiğ köfte partilerinin baş konuğu olan, yurt dışı gezilerine katılan gazeteci geçinen 'solcu- sağcı' tipler vardı. Paraya ve güce taparlar, başka hiçbir değer tanımazlardı. Şimdi nerede onlar, kimlerle iş tutuyorlar? Şimdi kimi cilalamaya, parlatmaya çalışıyorlar? Ben biliyorum da, Malatyalıların bildiğini pek sanmıyorum. Bugünlerde bedeli karşılığı yeni bir parlatma çabasıyla ortaya çıkacaklar diye duyuyorum. Şimdi hangi 'enkazı' ayağa kaldırmanın peşindeler? Geçmişte görev aldıkları bir kuruluşta yaptıklarını bugün yapanlarla dokusu uyuştuğu için nasıl dayanışıyorlar görmemize az kaldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • demokrat (2 yıl önce)
    nerden nasıl geldiğimiz anlayın fotoğrafları anladık kimin nereye kimi atadığını
    0
    0
    Yanıtla
  • Soruşturma Açmak için neyi bekliyorsunuz (2 yıl önce)
    Mülki İdare, daha kendi emri altında Valilik (YİKOB' taki) yolsuzluğa müdahale etmiyor, bırakın diğer kurumlara baksın, kendi imzası, kendi yetkisinde olan bir alanda bile, kör, sağır, dilsiz... Peki Malatya... Oda aynı... Hayatımız Fim... Vaziyetimiz Vahim... Meşru birini ehliyet ve liyakat sahibi birini yüceltmezler, Devletin ceza verdiği, atanamaz dediği bu şahsı ziyaret ederler, (Bu algı operasyonlarınızı Millet yemiyor artık!) Gücü sadece makamda, para da, pulda bulanlar, peşinize takılan adam sayısını sayanlar, bunlara kıymet veren Malatyalılar, asıl kıymet ahlakla olur, inançla olur, kişilikle olur... kıymet verdikleriniz, hayatınız olur, Geçer akçe olarak kadim değerlere kıymet verin ki, öldükten sonra da yaşayasınız.... Adaleti hakim kılın ki, izzetiniz artsın, Emaneti ehline verin ki doğru yolu bulasınız, sıratel müstakimden ayrılmayın... vesselam, Hayatımız Film.... Vaziyetimiz Vahim... kokuşmuşluk her yere sirayet etmiş durumda. malesef..
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (2 yıl önce)
    Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Ablası gidince bakalım ne yapacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Tatar (2 yıl önce)
    Bunlar Malatya halkına az bile, siz hala %75 oy verip başımıza bela etmeye devam edin bunları. Bakkalı kasabı baytarı hepsi müteahit oldu malatyalı siyasetçilerin. Allahtan korkuları yok, kanundan korkuları yok. Her şeyi kendilerine hak görüyorlar. Sizde dış güçler masalıyla savunmaya devam edin bunları
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    haber dilini iyi okuyun. iddia ediliyor, belirtiliyor, konuşuluyor. eskiden zaman gazetesinde fetöcüler yapardı bunu kumpaslarına zemin oluşturmak için. tam bir fetö dili bu haber dili. EDİTÖR'den: Sizin yaptığınız tam bir FETÖ'cü taktiği.. Olanları ve sadece bir bölümü yansıtılanları dahi anlamaktan aciz, biidrak (idraksiz,kavrayış yoksunu) bir haldesiniz. Muhataplarının dahi iddialara cevap veremeyip, tehdit, engellme, nüfuz ticareti ve istismarı ile yetkili makamlar üzerinde baskı oluşturmayla kanunsuzlukları örtbas etme çabası, geçmişin 'FETÖ Zurnacısı', jetonla çalışan fosseptiklerle malatyahaber.com'a ve mensuplarına en aşağılık iddialarla- yalanlarla saldırmaları, yazılanların ne kadar doğru ne kadar isabetli olduğunu ortaya koyuyor. Daha yazılacaklar hariç! Niyetiniz halis olsa, haber dilini değil, yazılanları sorgularsınız. Ama sizdeki kafa aynen 'dezenformasyon' uzmanı FETÖ'nün kafası gibi işlediği, öyle eğitildiği için bu yazdıklarınızı kendinize vazife görürsünüz.. Sizin yaptığınızı, geçmişte bugün 'Terör Örgütü' olduğu tescillenmiş kumpasçı FETÖ'nün elemanları yapardı.. Ve ayrıca, sizin şimdi yaptığınızı, bir zincir grup aynen, tek merkezli olarak yapmaya devam ediyor. Tıpa tıp FETÖ taktiğiyle.. Değişik naylon isimlerle yazan bir grup var (Tam bunu yazarken, bu kez tanınmış sporcu Rıza Kayaalp adını kullanan bir başka 'zurna'nın sizinkine paralel mesajı düştü, çöpe gitti tabi).. Ve dezenformasyona alet olmamak için, sadece sizin mesajınızı koyduk, o da bu açıklamayı yapma gereğini duymamız nedeniyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yener A (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten sizden olmayanlara Fetocu damgası vur gitsin Uyandı halk uyandı. Halk sizden büyüktür
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Hala uygulanıyor.Bu tam bir fetö taktiği.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (2 yıl önce)
    rektör hanımın yaptığını devlet bir müfettiş ataması yapacak soruşturacak yol geçen hanı değil burası devlet bağlı kuruluşu muz cumhuriyeti değil burası türkiye cumhuriyeti manevi yanınıda allaha havale edecksin allahın takdiri er veya geç tecelli edecektir.sıradan vasıfsız kişileri alıp örnek sağlık memuru alper efendi gibileri öğretim görevlisi yapıp daire başkanı yapacaksın sonra dürüstülkten bahsedeceksin kimse enayi değil yaptıklarınız alanen belli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Robin hood (2 yıl önce)
    Bunlar yarın başkan olup memleket yönetecekler öyle mi ? Daha kendi iradesine söz geçiremeyen insan halka söz geçirir mi ? Sırf birilerine yalakalık olsun diye yanlısı savunurmu? Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yener A (2 yıl önce)
    Yiyin ey insanoğlu bu dünyada belki göremeyiz Tüyü bitmemiş yetimin hakkını ama burnunuzdan fitil fitil gelecek. Makam mevki geçicidir. Bu kadar Koltuk sevdalısı olmayın o kadar haberler cıktı hangısını yalanladınız? Hangisi için yorum yaptınız? Allah gözünüzü doyursun
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    sizde yiyin patlayıncaya kadar milletin hakkını yiyorsunuz bu böyle gitmez
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Gün olur devran döner, bu makamlar geçici size de kalmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Demir (2 yıl önce)
    Ziyaretçilerin sicilleri ne ki? Güzel bir deyiş var: Hacı hacıyı Mekke' de, hoca hocayı tekkede bulurmuş."
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinirli (2 yıl önce)
    Memurlar net sitesinden şuanda gündem olan bir kişinin başvurduğu bir ilan var, gündeminize alır mısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu ülkenin en büyük sorunu Dalkavukluk
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (2 yıl önce)
    Hani Öznur Çalık bu işlere karışmıordu. Ama bacısının cilalatmak için ekibi hazır kıta üniversiteye göndermiş. Bu gidenler acaba, "hoca hoca 3 yılda senin 3 villa aldığını yazmış gazeteler, bu iş nedir" sorusunu sormuşlar mı?
    0
    0
    Yanıtla