SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vali de Askıya Ekmek Yükledi

0
Güncellendi - 2022-01-14 02:42:13
Vali de Askıya Ekmek Yükledi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Aydın Baruş, Dilek Mahallesindeki yatırımları inceleyip, esnafların ve vatandaşların taleplerini dinlendiler.

Vali Aydın Baruş beraberinde Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Altın, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Müftüsü Veysel Işıldar,İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ile birlikte Dilek Mahallesini ziyaret etti.

Dilek Mahalle Muhtarı Ali Aslan’ı ziyaret eden Vali Baruş ve beraberindekiler burada mahalleli ile birlikte bir toplantı düzenleyerek vatandaşların sorunlarını dinleyip çözüm bulmaya çalıştılar. Dilek Halk Kütüphanesi, Dilek Eğitim Derneği ve Dilek Spor Kompleksini de ziyaret ederek tesislerin durumu hakkında bilgiler aldı.

Akabinde Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte esnaf ziyareti yapan Vali Baruş, bir süre esnaflarla sohbet ederek sıkıntılarını dinledi.

'Emanet Ekmek' de denilen askıda ekmek kültürünün devam ettiği bir fırında, ihtiyaç sahibi vatandaşların para ödemeden alabilmesi için parasını ödeyerek askıya ekmek bırakan Vali Baruş, birlikte yaşama, duyarlılık gibi kültürün önemli öğelerinin yaşatılmasının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yeşilyurt’ta son yıllarda hayata geçen dev yatırımlar sayesinde mahallelerdeki fiziksel ve sosyal gelişimin çok net gözüktüğünü ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Sayın Valimiz Aydın Baruş ve beraberindeki Kaymakamımız, İl ve İlçe Jandarma Komutanlarımız ve Kurum Müdürlerimizle birlikte ilçemizin en büyük mahallerinden olan Dilek’te ki yatırımlarımızı yerinde inceledik. Esnaflarımız ve mahalle sakinlerimizin taleplerini dinleyip, bölgede yapılması istenen hizmetler üzerine fikir alış verişinde bulunduk. Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm bölgelerimizin eşit seviyede gelişmesine büyük bir ayrıcalık gösteriyoruz. Verimli tarım arazileriyle birlikte güler yüzlü ve misafirperver hemşehrilerimizin huzur içerisinde yaşadığı Dilek mahallemizin de daha cazip gelmesi ve yaşam standartının yükselmesi adına son yıllarda önemli yatırımlar yaptık. Çocuklarımızın ve gençlerimizin modern şartlarda sportif aktivitelerini yapmalarına destek vermek adına hizmete sunduğumuz Mesut Özil Halı Saha ve Spor Kompleksimiz başta olmak üzere her yaştan vatandaşımıza yönelik sosyal, kültürel ve sanatsal hizmetlerimizi ulaştırdığımız Dilek Yeşil Konak Hizmet Binamız ile birlikte yol yenileme ve temizlik hizmetlerimiz, parklarımız ve çevre düzenleme çalışmalarımızla bu bölgemizin hak ettiği yatırımları teker teker gerçeğe dönüştürdük. Fiziksel ve sosyal yatırımlarımız neticesinde Dilek Mahallemizin yapısını daha güzel bir seviyeye çıkarttık, bu yıl içerisinde yapacağımız hizmetlerle de buradaki dönüşüm devam edecektir. Sayın Valimiz ve beraberindeki misafirlerimize Dilek mahallesindeki tüm yatırımlarımız hakkında detaylı bilgiler aktardık. Verimli ve güzel bir inceleme ziyareti oldu, esnaflarımızın ve mahalle sakinlerimizin taleplerini yerine getirme konusunda gerekli çalışmaları hemen başlatacağız.” şeklinde konuştu.

Dilek mahallesindeki inceleme ziyaretine; Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Altın, Yeşilyurt İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ahmet Boyacıoğlu, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebubekir Kayhan ve Dilek Mahalle Muhtarı Ali Aslan’da eşlik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    osman can haklisin burasi devletin okulu degil burasi akp vekilerin okulu olmus kapicida odacida memuruda ogretim gorevlisi olarak da atama yaparlar okulun idarecisi kim vekilin kardesi soylenecek soz yok Allah malatyaya yardim etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman can (2 yıl önce)
    Vali uyumasın , gidip ekmekcilerde düğmeye basacağına , turgut özal üniversitesinde ki yolsuzluğa ve temizlikçinin öğretim üyesi olmasına düğmeye bassın sayın vali bunları biliyorsunuz ve duruyorsunuz, unutmayın ki haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Sizi seviyoruz lütfen bu işe El atın emin olun bu iş ahirette sizi de yakar
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖMERFARUK (2 yıl önce)
    Tabı askıda ekmek istediklerinde sanki babasının hayrına veren fırıncılarada şahit oluyoruz elinde kalmıs en bayat ekmegı veriyorlar malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Hayır yaparken reklam yapmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Usul yanlıştır. İhtiyaçlı içeri girip fırıncıya "askıda ekmek almak istiyorum" kimse diyemez demez bu gurur ve onur meselesidir. Kapı önüne bir dolap konur ihtiyacı olan oradan açar istediği kadar alır bu işin yolu bu..Ha! birde askıda alınmayan ekmek art niyetli bazı işletmeciler tarafından işletmeye kaldığı dedikodusu da var..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)Taylor isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın..bende askıda ekmeklerin gerçekten verildiğinde inanmiyorum şu dönemde sadece yaziyor bence
    0
    0
    Yanıtla