SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belge Hırsızları Yakalandı

0
Güncellendi - 2022-01-16 02:13:04
Belge Hırsızları Yakalandı
A- A+ PAYLAŞ

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ile Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonlarda, bir işyerinden çok sayıda kimlik fotokopisi, senet ve malzeme çalan şahıslar yakalanırken, bazı faili meçhul olaylar aydınlatıldı, silah ve uyuşturucu ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerce yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilerek durdurulan şahısların üzerinden toplam 550 adet uyuşturucu hap, 1 adet tüfek, 1 adet kurusukı, 3 adet tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirilmiştir.

-03.01.2022 günü meydana gelen otodan hırsızlık olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda neticesinde olayı gerçekleştiren 2 şüpheli şahıs tespit edilerek yakalanmış ve sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanmıştır.

-09.01.2022 günü meydana gelen faili meçhul 4 adet Otodan Hırsızlık olaylarının 4 şüphelisi tespit edilerek yakalanmış, konu ile ilgili 4 adet teyp muhafaza altına alınmış tahkikata başlanmıştır.

Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğimizce görevlilerince yapılan çalışmalarda;

-Sağlık Caddesinde bir işyerinden 10.000 TL çalınması olayıyla ilgili yapılan 3 günlük çalışma neticesinde, olayı gerçekleştiren faili meçhul şahıs tespit edilmiş ve çalmış olduğu 10.000 TL ile ele geçirilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Yaklaşık 1 aylık çalışma sonucu 13 ayrı suçtan Malatya, Elazığ, Bakırköy, Derik ve Aksaray mahkemelerince arama kaydı olan bir şahsın Başharık Mahallesinde bir adreste saklandığı tespit edilmiş ve şahıs yakalanarak tahkikata başlanmıştır.

-Akpınar Mahallesinde bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren 4 şüpheli şahıs, 99 farklı şahsa ait kimlik fotokopileri, resimler, adli sicil kayıtları, 40 farklı kişiye ait kambiyo senedi, çok sayıfa floresan lamba, beyaz poşet içersinde çok sayıda fosforlu yelek ile birlikte yakalanmış, malzemeler müştekisine teslim edilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Kışla Caddesinde bir adreste meydana gelen 7.000 TL değerinde iki adet cep telefonun çalınması olayının Faili Meçhul şüphelisi tespit edilerek çalmış olduğu iki adet cep telefonu ile yakalanmış tahkikata başlanmıştır.

-Uçbağlar Mahallesinde bulunan metruk binalarda yapılan kontrollerde el arabasıyla çalıntı kalorifer peteği götüren 3 şahıs yakalanarak tahkikata başlanmıştır.

-Buhara Caddesinde meydana gelen açıktan hırsızlık olayının şüphelisi yakalanmış, bahse konu çalıntı telefon müştekisine teslim edilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Kernek Mahallesinde meydana gelen kesici aletle yaralama olayı ile ilgili faili meçhul 2 şahıs tespit edilerek olayda kullanılan suç aletiyle beraber yakalanmış tahkikata başlanmıştır.

-Ferhadiye Mahallesinde meydana gelen kasten yaralama olayı ile ilgili olarak olayın şüphelisi bahse konu suç aleti bıçak ile birlikte yakalanarak tahkikata başlanmıştır.

-Hanımınçiftliği Mahallesinde şüphe üzerine durdurulan şahsın yapılan GBT-UYAP sorgulamasında Kullanmak İçin Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak Ve Kullanmak suçundan arandığı tespit edilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Hanımınçiftliği Mahallesinde meydana gelen faili meçhul evden hırsızlık olayının şüphelisi içerisinde takım anahtarları, tornavida, pense, gömme anahtarı ve makas bulunan 1 adet takım çantası ile birlikte yakalanmış tahkikata başlanmıştır.

-Yıldıztepe Mahallesinde bir şahsın çöp kutusunda 12 adet uzun namlulu tabancaya ait fişek, bulduğunu beyan ederek tarafımıza teslim etmesi üzerine tahkikata başlanmıştır.

-İstiklal Mahallesinde durdurulan bir şahsın yapılan GBT sorgulamasında kayıp şahıs olarak arandığı tespit edilmiş tahkikata başlanmıştır.

-Hacı Abdi Mahallesinde durdurulan bir şahsın yapılan GBT sorgulamasında kayıp şahıs olarak arandığı tespit edilmiş tahkikata başlanmıştır.

-ŞÖNİM görevlilerinin bir kadından haber alınamadığını bildirmesi üzerine şahsa ulaşılarak işlemler için Battalgazi Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğine teslim edilmiştir."

Büten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Maşallah emniyet görevlisi arkadaşlara. Son günlerde çok olay oluyordu özellikle hırsızlık olayları. Faillerin hemen hemen hepsi yakalanmış. Allah eksikliğinizi vermesin.
    0
    0
    Yanıtla