SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeler Yine 'Kar Altında' Kaldı

0
Güncellendi - 2022-01-22 03:31:27
Belediyeler Yine 'Kar Altında' Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

HABER- YORUM.. Malatya, ülkenin birçok şehri gibi, ‘metrekare başına düşen zemin kar yükü’ bakımından son yılların en yoğun kar yağışına sahne olurken, yerel yönetim birimleri, kar yağışının doğal sonucu olarak ortaya çıkar bir dizi sorunu ortadan kaldırmak konusunda çok kötü bir sınav verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün, kar yağışına ilişkin öngörüleri yüzde yüze yakın bir tahminle gerçekleşirken, bu öngörülerden yararlanmayı düşünmeyen Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyeleri, kar yağışının başlamasından kısa süre sonra kentin arterlerini oluşturan yolların kapanmasını seyretmekle yetindi.

Emekçi belediye personelinin emeklerini de yok saymadan söylenebilir ki, adı geçen belediyelerdeki koordinasyon ve organizasyon bozukluğu, Malatya kent merkezinin kara esir düşmesine yol açarken, kar yağışının başladığı gecenin sabahından itibaren insanlar, iş yerlerine ulaşmakta büyük zorluk çekti, tedarik zincirini sağlayan kişi ve kurumların çalışmaları aksadı, otomobiller ve diğer motorlu araçların büyük bölümü trafiğe çıkmamasına karşın, trafiğe çıkmak zorunda kalanlar ya yollarda mahsur kaldı, ya kara saplandı ya da milim milim ilerleyen trafikte yakıt tüketmekten başka bir şey yapamadı.

Tedarik zincirinde çalışan ve bu nedenle trafiğe çıkmak zorunda kalan ve bu süre içerisinde 5 dakika 10 dakika bir yerlere park etmek zorunda olan araçlar, yol kenarlarına toplanan kar nedeniyle park edemedi. Resmi kurumların araçları görev yerlerine ulaşmakta büyük sıkıntı yaşadı.

Arterlerdeki (ana yollardaki) zemin kar yükünün yağıştan 3 gün sonra bile  temizlenmemesi ya da bir toplama alanına transfer edilememesi nedeniyle, kentin merkezi niteliğindeki Malatya Valiliği’nin çevresinde bile kardan geçit vermez bir görüntüler oluşturdu.  Hele merkeze uzak mahalle ve sokak yolları neredeyse karın yoğun yağdığı günde olduğu gibi. Birçok sokak hala ulaşılamaz haldeydi.

Bu tür durumlarda, genel kaide toplu ulaşım araçlarının işlediği güzergahların bulunduğu, kamu kurumlarının yerleştiği, hayatın olağan akışını sağlayan kuruluşların konumlandığı merkezden, çevreye doğru bir temizleme ve yol açma harekatı yürütülmesiydi. Oysa, bizim belediyelerimiz, herhangi bir planlama yapmadan, kara düzenle ve çoğunlukla da çevreden merkeze doğru yönelen tersine bir hareketle iş yapmanın çabasına girdi. Böyle olunca da ortaya çıkan, kar altında kalan bir yerel yönetim anlayışı ve bir şehir oldu.

Trafikteki çile, araçların kendi açtıkları izlerle giderilmeye çalışılırken, yayalar da belediyelerin değil araç tekerlerinin açtığı izleri takip ederek yürümek zorunda kaldı. Yürümek ama nasıl? Her türlü tehlikeye açık bir yürüme: Kayarak düşme tehlikesi, betona kafayı vurma tehlikesi, ayağını, bacağını kırma tehlikesini içeren bir riskle yürümek…

Daha da kötüsü, kaldırımlara kar-kış- buz koşulları düşünülmeden sadece desen yapmak için döşenmiş olan ve yıllardır gündeme getirilmesine rağmen uygun mevsimlerde değiştirilmeyen parlak yüzeyli açık renk taşların oluşturduğu 'buz tuzağı'nda  ölümle dans ederek yürümek zorunda kaldı Malatyalı vatandaş…

Hatta bir vatandaşımız, Malatya’daki belediyelerin kar temizleme, yolları açma, kaldırımları yürümeye uygun hale getirme görevlerini hakkıyla yerine getiremediği için maalesef yaşamını yitirdi.

Bu vatandaşımızın yakınları, Malatya belediyeleri hakkında, ‘İlgili yasanın emrettiği görevlerini ihmal etmek ve savsaklamak sonucu kişinin ölümüne neden olmak’ gerekçesiyle bir dava açsalar, Malatya yerel yönetim birimlerinin mahkûm olması kesindir. Çünkü, kentin en merkezi noktasındaki bir ana yolda güvenle yürüme hakkı elinden alınan Rahmiye Eren (54), kaldırımlar temizlenmediği için yürümek zorunda kaldığı karlı ve buzlu yolda ayağının kayması ve belediye aracının altında kalması sonucu hayatını kaybetti.

Tabii ki yerel yöneticiler, ‘Takdir-i ilahi’ diyerek olayı geçiştirecekler; ama bu geçiştirme çabası, onların görevlerini yapmak konusunda kötü bir sınav verdiğini ve kar yağışına hazırlıklı olmak yerine başka işlerle uğraştığı gerçeğini değiştirmeyecektir.

Tuzlama yetersiz, yol açma yetersiz, kaldırımları yürüyüşler için mümkün olduğu kadarı elverişli hale getirmek yetersiz…

Malatya’nın protokol listesinde ne kadar isim varsa topladıkları törenlerle yüzlerce iş makinesi aldıklarının propagandasını yapanlar, bu araçların sevk ve idaresinde yetersiz…

Ama belediyelerimizin, belediye başkanlarımızın sosyal medya hesaplarına bakarsak olağanüstü bir yönetim becerisi var…

Sadece şehir merkezi de değil, köy yolları, köyleri ilçe merkezlerine bağlayan grup yolları da kapalı.

Köylerde ağıllar yıkılmış, çadırlar yıkılmış; yüzlerce hayvan telef olmuş ama bu durum Malatya Tarım İl Müdürü Tahir Macit ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın’ın dışında kimsenin umurunda değil. Her iki isim, kar, tipi, fırtına demeden köyden köye, dağdan dağa koşarak yetiştiriciye bir nebze de olsa yardım etmenin çabasını veriyor.

Lafa gelince Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın 12 bin 313 kilometrekarelik yüzölçümünün her santimetrekaresine hizmet götürüyor.

Gerçeğe baktığında ise kapısının önündeki karı temizlemekten aciz.

Profesyonel taksi şoförünü bile müşterisine ulaşamamaktan şikâyetçi, dükkânına girmek için bir metre yükseklikteki karı temizleyerek patika yol açan esnaf şikâyetçi, yolda yürürken düşüp bir yerini kırma korkusu yaşayan vatandaş şikâyetçi…

Ama bizim belediye başkanlarımıza bakarsanız, her şey günlük güneşlik…

Güneş demişken; bereket ki, kar yağışından hemen sonraki iki günde güneş eksik olmadı da Malatya halkına biraz olsun hareket özgürlüğü sağladı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

59 yorum yapılmış

  • hamdi (2 yıl önce)
    sayın başkan karları almadınız onu biliyoruz bari şu yığılan karları alınız görüntüsü malatyaya yakışmıyor bence ya sizce..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Deniz (2 yıl önce)
    Fahri Kayahan da oturuyor ve çalışıyoruz. Şehrin farklı yerlerine gitme fırsatımız oldu. Maalesef kar temizlemenin altinda kalmıştır Büyükşehir Belediyesi. Karayolları çevre yolunu da açmasa trafik sağlanamayacak. Üzgünüz. Kızgınız. Kirginiz. Size oy moy yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    Belediyeler çalışıyor. Facebook da twitter da iki tane resimle bir de müzik eşliğinde...Sanal dünyada, resim ve film çekmekte başarılılar... tebrik ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gel bi bak sanayi bölgesine yalakalık yapma forum olanı konuş
    0
    0
    Yanıtla
  • PÍRASA (2 yıl önce)
    Belediye yönetimi istifa etmeli yazık 50 santim kar. Görünce Malatya fetc oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Çelebi (2 yıl önce)
    Ben ortopedik engelli bir vatandaşım. Mahalleme öyle bir kaldırım yapmışlarki hepsi desenli taşlar. Karı bırak azıcık bir yağmur yağmasında bile sabun gibi kaydırıyor. Yahu kardeşim o kadar iş makinası almış belediyenin önünde sergilemişssin ama malasef sınıfta kalmışsın. Malatyama çözüm olamadıktan sonra Gözüne çakılsın o iş makineleri...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bu millete ne yaparsan yap begenmez.nankor olmayin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (2 yıl önce)
    Yaka mahallesi tamamen kapalıydı. Belediye otobüsü mezarlığın ALT kısmında yolcuları indirdi. Millet geri kalan yolu yürüyerek tamamladılar. Tam bir rezaletti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Gaziantep B.Belediye Bsk.fatma şahin açıklama yapıyor 161 araçla sahadayız diyor. Bizim başkan 600 araçla sahadayız dedi.Bu kadarı pes dedirtti. 2milyok ihaleyi 20 bine yapar 2 bin km asfalt yol yaptım der 30 km çıkar Battalgazi de tarihî eserleri ben yaptım der içinde tek bir lirası çıkmaz hepsini vakıflar yapmış ispendereyi ben yaptım der tüm parasını kültür bakanlığı vermiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hava kaya ince (2 yıl önce)
    Malatya belediyesinin çalışmaları gayet güzel eleştiri yaparken yada haber yaparken doğruları söyleyin bari ben dağ köyünde yaşayan biri olarak çok memnunum kar yağışının ardından hemen yollarımız açıldı ve daha birçok köyünde yolu açılmış durumda nankörlük yapmayın rabbim bugünleri size arattırır bi kerede muhalefet olmayın destek olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylediklerine kimse inanamıyor hanım efendi orası hangi köy •́ ‿ •̀
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahir (2 yıl önce)
    Kaldırımların kenarında ve girişlerinde araç girmesin diye yapılan çok sayıda beton, kompozit vb. dubalar, badallar olmazsa mini iş makinaları ile daha hızlı KAR TEMİZLİĞİ yapılabilirdi. Milli ekonomiye araç çizilmeleri nedeniyle olan zararı ve insan kazalarına sebep olduğuda bir gerçektir.Gereksiz, çirkin ve israf olan bu uygulamaya bir son verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehemet (2 yıl önce)
    Baskan ve ekibi bir malatyada calisiyor ama o malatya nerde biz onu bir turlu ogrenemedik bu kadar rezalet bir belediyecilik olamaz resmen kaderine terkedilmiş bir malatya var ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyyah Tarihçi (2 yıl önce)
    BANAZI sahipsizdi çünkü karla kaplanan yollar günlerce açılmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Sayin cinar baskan bu millet aldigin emlak vergisi nerede harcadin kar temizlemede belediye demek hizmet her tarafa pankart yapistirma benzemez
    0
    0
    Yanıtla
  • gri pasaport tayfaya gitti paralar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ismet (2 yıl önce)
    Buna benzer kar 1992 yılında yağmıştı.Üstelik üstüste birkaç kez aynı şekilde yağmıştı.Dönemin belediye başkanı Sayın Münir Erkal çizmelerini ve yağmurluğunu giymiş işçilerle birlikte kar temizliyordu ve hiçbir şekilde vatandaş mağdur edilmemişti. Bugünkü yetkililere önemle duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)ismet isimli kullanıcı yorumuna
    O gün başarı Münir Erkal bey kadar milli görüş belediyeciliği başka bir deyişle efsane liderimiz sayın rahmetli Erbakan'nin idi , Erbakan denince hep 28 Şubat aklıma gelir, keşke o gün hocamın önü kesilmesi veya hocam 28 Şubat'ta bu millete milli güvenlik kurulunda yaşadıklarını anlatıp istifa etseydi veya seçim kararı alıp millete gitseydiler diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    2019 yılı sandığa gittim kabine gitmeden açıktan sayın Selahattin Gürkan a oy verdim sandık başkanı ne yapıyorsun dedi ben dedimki Parti'ye değil hizmet yapacağına inandığım Selahattin Gürkan a oy verdim dedim, sayın Gürkan geldiği gün bir borç açıkladı sonra yanlış ise çıkıp yanılmışım demeleydi doğruysa sonuna kadar gitmeliydi işte o gün ipler kopmuştu, maalesef kendi çalışma ekibini kuramadi ,benim gördüğüm gizli bir el sayın Gürkan in adeta başarılı olmasını engellemek için çalıştı,sayın başkanım iki yılınız kaldı lütfen siz gittikten sonrada bu hizmetleri sayın Gürkan yapmış denilecek büyük projeler bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Rezillik ortada beldiye yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdem (2 yıl önce)
    F. Kayahan S. Semercioglu Cad De. İkamet ediyoruz.Ne otobüs ve dolmuş güzergahında bulunan yolumuz doğru düzgün temizlendi ne de kaldirimlarimiz.Yogun nufusun oldugu böylesi yerleşim yerinde bile ne Malatya büyükşehir belediyesi ne de Yeşilyurt belediyesi maalesef hizmet getirmedi.Egitim seviyesi yüksek olan seçmenler bu günleri unutmaz ilk yerel seçimde ilgili belediye temsilcilerini hak ettiğ ve layık olduğu yere gönderir .
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    o zaman bir dahaki secımlerde ne yapıyorsunuz. tabıkı yıne bunları secıyorsunuz balık hafızalı hemsehrılerım benım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Malatya değil, bunlara oy vermeyenler bunları hak etmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tomugi (2 yıl önce)
    Çak açık bir şekilde yanlı haber yapıyorsunuz yazık size.Bırakın karın tadını çıkaralım 30 yılda bir yağıyor zaten yapmayın yanlı haber yapıpda kötülemeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen nostalji yapıyor olabilirsin ama millet işine gücüne gidiyor. Kaldırımlar kapalı yol ortasında yürüyor millet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaldırım degil yolda yürüyoruz. Tadını çıkarıyoruz yolların. Ah ah bu kafalarınız nasıl sizin. ne içiyorsunuz gardasımm. Az şakşakılıgı bırakın adam olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Beydağılı (2 yıl önce)
    Kendini öve öve bitiremeyenler ve sonuç... Yollar kapalı otobüs seferi yok..... İşine giden toplu taşıma kullanan vatandaşlar ne yapsın.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci (2 yıl önce)
    Belediye yönetimi istifa etmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (2 yıl önce)
    Yılbaşında Milletin Cebinden Yandaşlara Hediyeler Göndereceklerine 5 Kilo Tuz Alalardı Eyiydi..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanli (2 yıl önce)
    Harika yorum tebrikler ?? Gerçekten şehir merkezi böyleyse köy yollarıni düşünemiyorum. Allah'tan okullar tatil oldu da çocuklar ve aileler için risk biraz azalacak. Ama bunun hastadi var hamilesi var. Allah yardımcımız olsun. Destan şehri BÜYÜK ŞEHİR MALATYA sana da selam olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdür (2 yıl önce)
    Anadolu'ya Anayurt yapan başkan ortalıkta yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankara'daymış.haberi geldi.reise kılıç hediye etmeye gitmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Atilla (2 yıl önce)
    Belediyemiz karla mücadele sınıfta kaldı. Bir teyze öldü kaldırımda yürümek münkün olmadığı için mecburen yolda yürüdü ve kamyonun altında kaldı. Başta salahattin gürkan olmak üzere tüm yönetimi ve personeli ayakta alkışlıyorum. Siz kurban kesmeye devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan (2 yıl önce)
    Baştakilerin suçu yok ki , bu adamları biz seçtik, biz istedik . Reklam yapan her işte başı çekerler ama iş hizmet konusuna gelince kimsenin umrunda değil. Kimse kusura bakmasın bunu seçmen olarak biz istedik. istediğimizi aldık. Geçmiş olsun Malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • esnaf (2 yıl önce)
    Gerekli herşeyi yazmışşınız .yazacak çok şey yok ama..gerçekten malatyanın çoğu yeri diz boyu kar ve rezalet halde...ama internette bakarsanız her yer temizleniyor belediyeler çalışyor resimleri!!! yani her zamanki gibi show peşindeler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Maalesef kar temizleme konusunda başarısız buluyorum. Yollar yeterince temizlenmedi. Kaldırımlarda yuruyemedik. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah rahmet etsin. Park yerleri yoktu toplu ulaşım çok kalabalık ve yetersiz. Araba sürmek ayrı çile minibüs otobüs ayrı çile. Daha iyi bir yaşamı Malatya lilarin hak ettiğini düşünüyorum. Ulaşım ve kar temizlemede belediye daha iyi olmalı bence eleştirileri yapıcı amaçlı yapıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Yakınca da oturuyorum. Saat akşam 17.00ue kadar yollar sokak araları kapalı kaldı yakınca merkeze otobüsler 2gun giremedi. Başta yeşilyurt bld ni ve yakınca muhtarlığını kınıyorum. Bah köyleri sahipsiz malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çalıuşaklı (2 yıl önce)Metin isimli kullanıcı yorumuna
    Belediyeyi kınamanı anladım da güzel kardeşim, muhtarı neden kınıyorsun. Muhtar sabaha kadar yakınca merkezde kar temizleme çalışmalarına katıldı. Eğer ki bu söylediğimde şüphen varsa Yakinca merkezde ( kileyikte) oturan üç beş kişiye sor sana fotoğraflarla, videolarla ispatlasınlar. Haaaa muhtarın elinin altında dozeri, kepçesi vardı da kullanmadı mı? Ya da emrinde çalışan onlarca personeli vardı da göndermedi mi? Eleştirirken lütfen objektif olalım. Keşke her muhtar Mevlüt Tunç gibi mahallesine sahip çıksa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur Halktan Biri (2 yıl önce)
    Yazacak o kadar şey var ki. Selahattin Gürkanın kırmızı kurdelalarla süsleyip belediye önünde şovunu yaptığı makinalar nerde abiii 4 gündür vatandaş rezil oldu ulaşım yok araçlar çıkamıyor. Bu sınavda herkes dersini aldı hepsine yazıklar olsun. Hiçbirinden hiçbirşey olmaz artık anladık biz hakkımız haram olsun. Bittiler Malatya halkı için. Seçim zamanı yalvaracaklar ama asla daha oy moy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • beşiktaşlı (2 yıl önce)
    şahane yorum çok güzel tespitler ama dünya çıkar dünyası olduğu için kimse olumsuz birşey yazmaz merak etmeyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    24 yildir almanya dayim istisnasiz almanya nin neresine giderseniz gidin, köyünden kasabasina sehir merkezine kaldirim taslari tektir aynidri ve cok düzenlidir! Hani su memleketi kiskanan almanya var ya hah iste ol almanya!
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı (2 yıl önce)
    lise yıllarımda Mehmet Yaşar Çerçi Belediye Başkanıydı. kar yağdığı zaman tüm personel gece mesai yapar sabaha kadar kaldırımlarda kar bırakmazlardı. soğukta ne emekle özveriyle vatandaşa hizmet ederlerdi. hey gidi günler hey...
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Hayati önem taşıyan bir soruna parmak bastığınız, gündeme taşıdığınız için tsk ederim. Parlak, kaygan granit taşlarla doldurulmuş kaldırımlar herkes için çok büyük tehlike Aman dikkat. Kar temizleme konusunda 3 merkez belediye de sınıfta kaldı. Bütün ana caddeler ve sokaklar perişan durumda..
    0
    0
    Yanıtla
  • Birdost (2 yıl önce)
    Sadece kar temizleme konusu değil toplu taşıma konusunda da sınıfta kaldı. Otobüsler yetersiz kaldı insanlar duraklarda 1 saatten fazla bekledi. Özellikle Yakınkent Bostanbaşı bölgelerinde insanlar araç çıkaramadıkları için otobüs kullanmak istediler Doğal bir durum olmasına karşın otobüs seferleri hafta sonu moduna alınıp yedek araçlar çıkarılmadığından yeterli gelmedi İşin ilginç yanı şikayet için arandığında hafta sonu moduna aldıklarını yedek araçların çıkmadığını kendileri söyledi.Varlık içinde yokluk çektirdiler.pes yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Akrep828 (2 yıl önce)
    Saldım çayıra mevlam kayıra...ne bekliyordunuz ki reklam görüntü yapmaktan başka bir şey ellerinden gelmeyen sayın rezidans sakinlerinden.sol göğüste el anayurt haydi ya Allah bitti gitti işte...
    0
    0
    Yanıtla
  • Byram (2 yıl önce)
    Az bile yazmışsınız... Yıllardır bu derece bir organizasyon bozukluğu ve beceriksizlik hatırlamıyorum... Önceki yıllarda gündüz gece demeden işmakinaları çalışır kent merkezindeki karlar taşınırdı... "2.Kar dalgası geçsin de öyle temizliğe başlayalım" diye mi düşünüyorlar anlayamadım... Özellikle otobüs durakları rezalet durumda, vatandaş binerken ve inerken akla karayı seçiyor. Bir an önce otobüs durakları temizlenmeli yoksa Allah göstermesin her an başka birilerinin de ayağı kayabilir ve araçların altına girebilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Malatyalı kendi eliyle başlarına bela etti bu ekibi...Bir daha seçim olsa bir daha oy verir getirirler...Şimdi bu yollar niye kapalı niye temizlemiyorsunuz ? İnsanlar yolda kayıp çöp araçlarının altında can veriyor diye sorsanız ilk cümleleri LİDERİMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN diye cümleye başlarlar,bildikleri öğretilen bu kadar çünkü...
    0
    0
    Yanıtla
  • Müdür (2 yıl önce)
    Bir müteahhit şehre bir iyilik yapıp bir greyderi bir günlüğüne sadece şehirde gezdirseydi bütün yollar açık olurdu belediye zaten ortada yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet Halkın Sopasıdır (2 yıl önce)
    :))))) havalar güzelken belediyelerin önüne iş makinalarını tek tek asker gibi dizip işte eyyy malatya halkı biz bu iş makinalarını aldık deyip boy boy fotoğraf çektirenler. milletin parasıyla sıcak koltuklarda mabadını ısıtanlar. bu halk seçim sandıklarında sizlere haddinizi bildirecektir. milletin parasıyla keyf sürenler o koltuklar sizlerede kalmaz. geliyor gelmekte olan, hesap günü yaklaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Ağzınıza sağlık fazlası yok eksiği var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Yine dünyada bir ilk! Sayın baskanlarımız güneş duasına çıkmişlar. Güneş dogsun da karlar erisin. Duaları kabul oldu. Guneş dogdu. Kar eridi. İnsanlarımız sokaklarda yurumeye iz buldu. Çok yaşa buyuk başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    İki gündür sabah 9.00 gibi fırına gidiyorum.Karda hiç bu kadar korkarak yürümemiştim.Kaldırımdan gidem diyorum açık deģil,iz yok,yoldan yürüyorum arabalar geçiyor arabanında kayma tehlikesi var yayanında.Hele birde şu kimsenin bisiklet için kullanmadığı kaygan mavi bisiklet yolu(amca bir düştü gidip kaldırdım ama bende zorla gittim yardıma)Birde o kaldırımlara konulan büyük büyük kafa taşları varya rezalet: Ta Ahmet Çakır döneminden eleştirmiştim o kafa taşlarını ve kaygan bisiklet yollarını.. Keşke Eski Malatya da başkan seçilemeseydin (Adıyamanlı -yerli çekişmesinde) bak bir kar yağmasında çuvalladın.Aslında Malatyaya seçilecek başkanı gönderceksin Konya da -Kayseri de bir yıl staj görecek... -şimdilik bu kadar sanki imamoğlu ne yaptı seçildiğinden beri
    0
    0
    Yanıtla
  • Çilesiz li (2 yıl önce)
    Tam bir fiyasko. Ara sokaklar berbat. Kaldırımlara kar buz olup dondu. 1 ay daha kalkmaz. Binlerce personel i var ama sahada 100 kişi yok. Çoğu kışın tadını çıkarıyorlar. Şu semt konakları ve diğer belediye lere ait binalarda çay, ıhlamur demleyip, kestane pişirip, çiğköfte yoğurup keyf yapıyorlar. Özellikle zabıtalar. Tam çiftlik lerini kurmuşlar. Selahattin Gürkan İn eseri bunlar. Malatya karın altında kaldı beceriksizler sayesinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergüder Ercan (2 yıl önce)
    Ne güzel özetlemişsiniz durumu. Bu hafta da kar yağışı görünüyor, bakalım sonumuz ne olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • TAKSİCİ (2 yıl önce)
    Gece 1 de gece 2 de gece 3 de gece 4 de sabah 5 de sabah 6 da neredesiniz?? İnsanların mesai başlangıcında yollara çıkıp insanların mesai bitiminde en işlek en çok kullanılan ana yolları kesipte o kadar araç trafiğini ara sokaklara yönlendirerek ara sokakları kaderine terk ettiniz.. Böylesine koordineli çalışan zekalarına hayran kaldığım amirleri ayakta alkışlıyorum tebrik ederim sizleri cani gönülden!!! Söyleyecek o kadar sözüm şuraya yazaacak o kadar kelimelerim varki inanın ben az söyleyeyim siz değerli okuyucular çok anlayın... Siz çok koordineli amirlerim sizleri tekrar tebrik eder iyi çalışmalar dilerim.. Bizzat hiç ara vermeden gece gündüz direksiyon sallayarak bizzat çalışmalarınıza gözlerimle şahit oldum.. Çok iyi çalıştınız çok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gizemli belediyeci (2 yıl önce)
    Kesinlikle Selahattin başkana ihanet edildi. Ankara’dan dönünce bir kaç kişinin istifa haberlerini duyarız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Istifa etmesi gereken kim iyi düşün
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Tebrikler gerçekten milletin düşüncelerine tercüman olmuşsunuz gerçekten doğru bir haber.. İşte biz bu haberleri bekliyoruz tarafsız ve korkusuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gurbet (2 yıl önce)
    Tebrik ederim başarılı calıştılar.Yollar tertemiz.Ölen vatandasimiza Allahtan rahmet dilerim.Şöyle diyecekler( Kader) Israr edenlere sizin kadere inanciniz vardir bu da kader diyecekler.inanç elbette lazım ama sorumlulukta lazım.isini iyi yapmak lazim.çarşiya cikin kar yagisi durali iki gun oldu degisen ve iyilesen ne var.Var oldugu soylenen is makinalari nerede goren varmi.
    0
    0
    Yanıtla