SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Belediye Memurunun İşleri Tıkırında!

0
Güncellendi - 2021-08-03 06:12:17
Eski Belediye Memurunun İşleri Tıkırında!
A- A+ PAYLAŞ

54,5 MİLYONLUK BİR İŞİ VAR, O DA ŞİMDİLİK!. Ahmet Çakır'ın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde iki yıl Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yürüten, bu sırada, demode teknolojisi, aşırı yüksek maliyeti ve toplu taşıma sorununa çözüm üretemeyen kapasitesi ile yoğun eleştiri konusu olan "Trambüs" projesinin fikir babası olarak gösterilen Arif Emecen'in, emekli olduktan sonra, hisselerini devraldığı şirket aracılığı ile büyük ihaleler almaya başardığı öğrenildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalışırken, Ahmet Çakır'ın ikinci döneminde Malatya'nın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanmasından sonra, bu oluşumun ilk genel sekreteri olarak, 'AKP üst siyasetinde etkili çevreler tarafından Malatya'ya tayin edilen' ve yaklaşık 2 yıl (Ağustos 2014 - Mayıs 2016), Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter olarak görev yapan Arif Emecen, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü'ne geçiş yapmıştı.

Dönemin İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifası sonrası, İBB Meclisi tarafından sonra İBB Başkanlığı'na seçilen Mevlüt Uysal tarafından görevine son verilen Arif Emecen,2019 yerel seçimlerinde AKP'den Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu.

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nden 54,5 milyon TL'lik ihale aldı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre, emekli olduktan sonra, Habil Kıymet'e ait Kristal Elektrik Raylı Sistemler firmasının hisselerini satın alan Arif Emecen, AKP'li Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği 58.8 milyon tahmini bedelli, “Libadiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Otopark ve Pazaryeri Yapım İşi” için bir başka şirketle ortaklaşa teklif sundu ve bu ihaleyi  54,5 milyon TL teklif vererek kazandı.

Arif Emecen, halen tartışma konusu olan, yüksek maliyetli 'döviz ödemeli' Malatya Trambüs projesinin fikir babası ve projeyi Ahmet Çakır'a kabul ettiren kişi olarak biliniyor.

malatyahaber.com- sozcu.com.tr

İlgili bazı haberler:

[embed]https://malatyahaber.com/haber/trambus-isini-bitirmisler/[/embed]

[embed]https://malatyahaber.com/haber/bu-trambuste-ne-dogru-ki/[/embed]

https://malatyahaber.com/haber/vay-be-ne-trambusmus-emeceni-iettye-ucurmus/

[embed]https://malatyahaber.com/haber/istanbulda-trambusu-agzina-bile-almiyor/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yerken tatlı olur ama size kusturturlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sule (2 yıl önce)
    Adam kalifiye bir müdür Kayseri gibi Büyükşehirden gelmiş İstanbul da büyük işler yapmış Malatya ya da hizmet etmiş hasetlik yapmak Malatya nın adını iyice hasut millet e çıkarıyor biraz nazik olmakta fayda var kul hakkıdır ayrıca hiç şık bir haber olmamış.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Sezgin Haktanır (2 yıl önce)
    "Gazetecilik, habercilik nasıl yapılmaz?" sorusuna verilebilecek örnek bir haber olmuş. Başlık kenar mahalle dedikodusu gibi. Haberin internet linki ise kahvehanede okey masasında kifayetsiz muhteris dostlar arasında konuşulan dili andırıyor; link şöyle; "malatyahaber.com/haber/5-yil-onceki-belediye-memuru-parayi-buldu/". Haberi okuyorsunuz, Trambüs iyi mi, iyi ise neden iyi, kötü ise neden kötü objektif hiçbir neden yok. "Haber" haber niteliğinden çok itham etmeye ve istifham oluşturmaya dönük. Belediye memuru yolsuzluk mu yapmış, kanıtı nerde, ima yoluyla habercilik olur mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    öhhh hö Malatya'yı uyandırmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANONĞLU (2 yıl önce)
    trambüs e karsı çıkanlar raylı sistemler hakkında ne kadar bilgi sahibilerki atıp tutuyorlar. raylı sistemlerdede katener hattı bulunmak zorundadır. kaldıki raylı sistemler hat boyunca hareket ve sollama esnekliğine sahip olmayıp beraberindede kendine özgü değiştirilemez sorunlarıda beraberinde getirmektedir. sabit elektrik beslemeli düşük yakıt gideri ile mevcut çevreyolu için en uygun toplu taşımacılık sistemi rusyadaki uygulamalarınıda görmüş birisi olarak trambüs en doğru seçenektir. ayrıca günümüz pil batarya teknolojisi dünyada istenilen noktaya ulaşamadığından katener beslemeli enerji desteği demiryolu elektrikli taşımacılık sisteminde olduğu gibi enuygun uygulama seçeneğidir fayda maliyet açısından bakıldığında trambüs malatya için doğru bir karardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayıp ya...dalga mı geçiyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • Antalya,konya, Gaziantep,Kayseri gibi sehirler uyuyorlar doğruyu yanlizca Malatya yapmış,ağam bizimle alay ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANONĞLU (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    söz konusu illerin her kararı ayet miki doğru kabul edilsi ! öneemli olan toplu taşımacılık değilmi? trambüs gidiş ve geliş istikametinde şerit iptaline sebeb olmamakla birlikte alt yapı sorunuda oluşturmamaktadır. ayrıca raylı sistem bakım maliyetleride kendine özgü kademe oluşumu ve teknik servis gerektirmektedir. Diğer bir hususta batarya maliyeti ve kullanım amortismanı göz önüne alındığında elazığ belediyesinin aselsan işbirliği ile yaptığı çalışma iktisadi değildir. ve beraberindede şarj ve bakım sorunuda getirmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • 5 yıl rusya da okudum karış karış sokaklarına kadar gezdim bilirim . Adamlar yer altı metro hattı ile çalışıyor ve rusların kullandığı trambüsler tofaş marka arabalardan daha eski ve dökük asla yolculuk için kullanılmıyor ve kaldırılıyor hepsi teker teker. Bir yorum yazarken gaz yaparak atmayın görmesem inanacağım yorumunuza .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat TORAMANONĞLU (2 yıl önce)Ali osman tatar isimli kullanıcı yorumuna
    st ptersburgdada moskovadada kiev dede elektrikli treleybüsler aktif kullanılıyor ayrica Malatyaya yer altı metro yapmak hangi iktisadi kaynak ve gerçeklikle sağlanır lütfen biraz gerçekleri görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Allah var Malatya ve Türkiye için ibretlik bir yatırım oldu. Malatya'dan sonra birkaç belediye gelip inceledi, vehameti görünce akıllılık yapıp vazgeçtiler. Elazığ Belediyesi de garabeti anlayınca trambüs yerine elektirikli otobüsü tercih etti. Trambüs belası yüzünden alt ve üst geçitler yapılamadığı için çevre yolu keşmekeş yolu oldu. Emeği geçenleri anıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Tranbüs güzel bir hizmet bence. Niye bu kadar eleştiriliyor anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt63 (2 yıl önce)
    Bu güzel Ülkemize ve Şehrimize yazık oluyor. Bunların hesabının sorulması gerekiyor. Gerçi onu da hemen oy birliği ile iptal ederler..yani izahtan uzak bir durum..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    trambüs alınmasına çakır onay vermeye mecburdu.yoksa akp aday göstermezdi.çetrfilli bir iş trambusu yapan firma akp üst yönetimi ile bağlantılı.çakır adaylığını garantilemek için trambuse karar kıldı.geriye dönüp bakın ogünlere sekreter demek akp nin belediyeleri kontrol etmesi yönlendirmesi için parti adına çalışan kimse demek bu olayda da bu doğrulanıyor.vatandaş memnun her şey allah rızası için yapıldı.sorgulamaya gerek yok artık.ihale almış yok oğlu orada çalışıyormuş yalan kardeşim yalan bunlar inanmayın!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırın yandaşı mısın sen
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)reis isimli kullanıcı yorumuna
    yazının sonundaki ! (ünlem) ne demek istediğimi anlatıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Artık hiç şaşırmıyoruz.Yıllardır ,yılın 365 gün 24 saati skandal yaşıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Çok fazla uğraşmaya gerek yok arif emecenin oğlu ö.f.emecen malatyanın tranbüsünü yapan firmada çalışıyordu, hemde ihaleden önce. Sadece google da arama yapın görürsünüz. Başka ülkede böyle birşey olsa sıkandal denirdi. Hele o tranbüs ihalesi akıl alacak iş değildi, TL ile teklif ver sonra euro la sözleşme yap. 40 milyona sözleşme imzala belki 100 milyonun üstünde ödeme yap. Bir memur iş hayatına atılıyor ve dikine yükseliş başlıyor sanırım. Bide tuz kokmaz diyorlar. Yazık memleketime
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Tipik bir AKP klasiği,şaşırmaya gerek yok ki.zengin daha zengin,fakir daha fakir.ama eleştirmeyelim Vatan haini oluruz,onlar çalsada,kayırsada,yolsuzluk yapsada sonucta MÜSLÜMAN bizim partilimiz,her şey mübah....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asya (2 yıl önce)
    Bu İşin hesabını şimdi kime sormak lazım size sorarım size yazık değil mi bu milletin parasıyla sırf birilerini zengin etmek için sarf edilen bu çabanın sorumlusu kim sorarım size daha da doymayıp bu zihniyet değil mi genel sekreterliğe yakın çevre bir ilden getirilerek arkasında belli bir süre sonra yolsuzluk olayının çıktığı şimdi Malatya'da bir algı oluşturulmuş birileri artık vekillikten belediye başkanlığına geçecekmiş neden çünkü rahat hareket edemiyorlar artık bu zihniyete bir dur demek lazım uyan artık Malatya uyan
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Ahmet Çakır'ın hataları olmuştur. Ama Selahattin Gürkan döneminden 5 kat daha fazla hizmet yaptı. Salahattin Gürkan bilbort belediyeciliginde bir numara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kasada para yokki selo başkan birşeyler yapa.çakır borç yaptı,sela başkan ödüyor.kada tam takır kuruu bakır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Delibattalgazi (2 yıl önce)
    Değneğin temiz yeri orta idi oda şey oldu be. yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Diyecek kelime yok ...........
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (2 yıl önce)
    Trambüs yerine elektirikli otobüs olsaydı trambüs kazığı yüzünden eski Ssk ve İstasyon kavşağı trafiği felç oldu. ne alt geçit ne de köprülü kavşaklar yapılamıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Asıl yapılması gereken raylı sistemdi. Bu trambüs denilen ucube sistem ile Malatyanın ulaşım geleceğini kararttılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahit Var (2 yıl önce)
    sonuç ne olacak ki!
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (2 yıl önce)
    emecen ki büyüyesin
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan (2 yıl önce)
    Bunların yatacak yeri yok Allah sizi bildiği gibi yapsın
    %100
    %0
    Yanıtla