SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğu Anadolu'nun En Büyük Tesislerinden Biri"

0
Güncellendi - 2021-01-30 02:27:17
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Şeker Fabrikası arazisi üzerinde Merkez Spor Salonu’nun yanına beş yıldızlı tam olimpik kapalı yüzme havuzu yapıldı. 5 bin metrekare alanı kapsayan ve bin 500 seyirci kapasiteli olan ve her ayrıntının düşünüldüğü havuz, üç kattan oluşuyor.

Şeker Fabrikası üzerinde Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binası, Merkez Spor Salonu ve tenis kortlarının bulunduğu alana inşa edilen tam olimpik kapalı yüzme havuzu tamamlandı.  5 bin metrekare alanı kapsayan yüzme havuzunda zemin katta tam olimpik yüzme havuzu, çırpınma havuzu, protokol odaları, basın toplantı ve dinlenme odaları, antrenör, cankurtaran, il temsilcisi, sporcu giyinme odaları, ses odası, kayıt odası,  jüri odaları alanları bulunuyor. Havuzun alt katında antrenör odaları, il temsilcisi odaları, sauna, fin hamamı, giyinme odaları, 4 adet cep salon, tartan pist, dart antrenman salonu yer alıyor. Tesisin içerisinde yüzme branşının yanı sıra sutopu, modern pentatlon, atletizm, okçuluk, tekvando, satranç, eskrim, dart ve fitness branşları da faaliyet verecek.

Tam olimpik yüzme havuzunun tamamlanmasının ardından içerisinde çalışmalar devam ederken, tesis amirliğine de BESYO mezunu olan ve İnönü Üniversitesinde doktora eğitimini sürdüren Yalçın Aydın atandı. Yeşilyurt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü de faaliyet gösterecek. Bu kapsamda Yeşilyurt İlçe Müdürü Mehmet Durmuş Özgül’de tesisle ilgili yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, Gençlik ve Spor Kompleksi içerisinde yer alan, Doğu Anadolu’nun en büyük yüzme havuzlarından biri olan tam olimpik yüzme havuzu tesisini Malatya’ya kazandırdıkları için gururlu olduklarını ifade etti.

Tesisin açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyaretinde gerçekleştirildiğini anımsatan Kayhan, “Tüm dünyayı olumsuz etkileyen korona virüs pandemisi spor müsabakalarımızı ve tesislerimizi de etkin bir şekilde kullanmayı maalesef etkilemiş oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında; tüm Türkiye’de havuzların kapanmasıyla havuz faaliyetleri hali hazırda ikinci bir emre kadar ertelenmiş durumda. Önümüzdeki süreçte umarım en kısa sürede havuzların açılması talimatı ile beraber halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Kayhan, tesisin Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük tesislerinden birisi olduğunu kaydederek, “Tam olimpik kapalı yüzme havuzu 5 bin metrekare alanı kapsamakta bin 500 seyirci kapasiteli ve üç katlıdır. Birinci katta seyirci tribünü, dinlenme alanları, kantin, fitness salonu. Zemin katta, tam olimpik yüzme havuzu, çırpınma havuzu, protokol odaları, basın toplantı ve dinlenme odaları, antrenör, cankurtaran, il temsilcisi, sporcu giyinme odaları, ses odası, kayıt odası,  jüri odaları alanları bulunuyor. Alt katta ise, antrenör odaları, il temsilcisi odaları, sauna, fin hamamı, giyinme odaları, 4 adet cep salon, tartan pist, dart antrenman salonu, kantin mevcut” diye konuştu.

Tesisin içerisinde farklı branşlarında faaliyet göstereceklerini aktaran Kayhan, “Tesisimizin içinde yalnızca yüzme branşı değil bunun yanın da sutopu, modern pentatlon, atletizm, okçuluk, tekvando, satranç, eskrim, dart ve fitness branşları da faaliyet verecektir. Havuzumuzun halkımızın hizmetine girmesiyle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projesi olan il müdürlüğümüzce yürütülen ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinde hedefimiz Malatya’da birçok gencimize yüzme öğretmek olup, müsabık sporcularımızı ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlayıp buradan şampiyonlar çıkarmak ve havuzumuzda ulusal ve uluslararası müsabakalar almak olacaktır. Malatya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Sıradan vatandaş (3 yıl önce)
    Üstteki metinde ismi geçenler ile altta yorum yazan vatandaşlarımızdan hiçbirinin yüzme sporu ile ilgisinin olmaması ve haberin bir olimpik havuz açılması üzerine olması ülkemizdeki spor anlayışı olarak çok şey anlatıyor maalesef...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Bu yatırımlar yerine fabrikalar yapılsa, fabrikalardan alınan vergiler ile sosyal tesisler yapılsa dahi iyi olmaz mı? Tekel fabrikası, sümer fabrikası satıldı. 45000 boğaza bakıyordu. Satılma yerine işletme, kiralama vs model olmaz miydi? Satıldı ekonomi kötü idi, şimdi bu tesisi yapmaya para var ise açık- kapalı stadyumların yerine bu tarz üretim esaslı kompleksler yapılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali der (3 yıl önce)
    4,5 yıl olmuş başlayalı mütehattiler sürekli el değiştirmiş ne olduğu belirsiz eski stadın yanındaki 1.5 senedir kapalı yüzme havuzu yok ee siz daha teşekkür ediyorsunuz bir sorun niye gecikti bu kadar kuzey çevre yolu 15 yılda biterse bazıları onaya alkış tutar
    0
    0
    Yanıtla
  • Erzurum'daki Malatyalı (3 yıl önce)
    Malatyama hayırlı olsun ama Erzurum'da çok daha büyükleri var ve adamlar bu işe ciddi kafa yoruyorlar. Almanya, Sırbistan ve daha bir çok ülkenin yüzme milli takımları Erzurum'daki devasa tesislerden çıkmıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Müco (3 yıl önce)
    Elinize sağlık inşallah bi gün gider görürüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Zafer sen taraflı bir yandaşsın nasıl banane eski gençlik yüzme havuzuna gittinizmi yok yıkıldıktan sonra nereden faydalandık cevap yok bu işin 4.5 yıldır bitmesini bekliyoruz böyle hizmet olmaz kuzey çevre yolu 15 yılda bitse siz ona da çıkar yine bitti ya dersiniz işte siz böylesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    güzel olmuş. malatyamıza hayırli olsun.. emeği geçen çalışıpta parasını işi yapan adıyamanlı müteahhitten parasını alamayan onlar ca malatyalı kardeşimiz var. devlet yetkililerimiz parayı alıp ta çalıştırdığı kişilerin parasını vermeden giden meteahiti araştırsınlarda böylelerine ihale vermesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Ordan baktığımızda zeki Müren bizi görecek mi. Şekeri sat yüzme havuzu yap allah akıl versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin Çalışkan (3 yıl önce)
    Başta Malatyalı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler. Bu vesileyle Malatya'da da Atatürk'ün işaret ettiği nice zeki, çevik ve ahlaklı sporcunun yetiştirilmesi dileğiyle...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergüder Akçadağlı (3 yıl önce)
    Bu eserleri ve daha nicesini Malatyamıza kazandıran asıl mimar Gençlik ve Spor bakan yardımcısı hemşehrimiz İhsan Selim Baydaştır sonsuz teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    Ali kardeş muhalefet olacağına teşekkür etmeyi bil, kardeşim sonuçta bu tesis kazandırılmış, emeği geçen herkesten Allah razı olsun, inşallah pandemi dönemi biter gidip çocuklarımız yüzer.Spor adamlarının tesislerde olması, yönetimde olması isabetli olmuş, bazı işler demek ki düzeliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Kaç yılda tamamlandı kaç müteahhit değişti iş yarım kaldı acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya için çok büyük bir yatırım yapılmış ve sonuca başarıyla ulaşılmış. Sizin amacınız ne ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanane sonuçta bitti ya boş yapma...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (3 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Sadece gülüp geçilir bu yoruma..Takdir etmek çok zorunuza gidiyor sanırım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eski stad ve spor tesisleri neden yıkıldı anlam veremedim. Onlarda kullanılsaydı iyi olurdu. Kullanım ömürleri vardı aslında..
    0
    0
    Yanıtla