SON DAKİKA
SON DEPREMLER

63 FETÖ Davası Daha Sonuçlandırıldı

0
Güncellendi - 2019-10-13 03:13:55
63 FETÖ Davası Daha Sonuçlandırıldı
A- A+ PAYLAŞ

42 SANIĞA CEZA, 21 SANIĞA BERAAT.. Malatya Adliyesinde terör davalarına bakan 3 ayrı Ağır Ceza Mahkemesi'nde (ACM) 5 Eylül -10 Ekim 2019 tarihleri arasında FETÖ Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülen yargılamalarda toplam 63 ayrı dosyada karar verildi. Bu kapsamda; 42 sanık hakkında hapis cezası verilirken, 21 sanık ise beraat etti.

-Malatya 1. ACM

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan; tutuklu sanık öğretmen Reşit B.’ye 9 yıl 1 ay, tutuklu sanık öğretmen Mehmet Fuat Ç.’ye 8 yıl 1 ay, öğretmen Mustafa T. Ve Ahmet T.’ye 7’şer yıl 6’şar ay, öğretmen Ayşegül K., üniversite öğrencisi Ömer E. ve Kur'an Kursu Öğretmeni Sevim C.’ye 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

Mahkeme Heyeti, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanan üniversite öğrencisi F.K.’ye 1 yıl 6 ay 22 gün, Mustafa B.’ye 2 yıl 6 ay, B.S.’ye 2 yıl 6 ay, T.P.’ye 2 yıl 1 ay, A. Ü.’ya 2 yıl 6 ay, M.Ş.C.’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası vererek, cezalarında indirime gitti. 2 yılın altıda hapis cezaları olan sanıkların cezaları hükmün açıklanmasının geri bırakılması ile ertelendi.

“Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan polis İsmail Ş., 3 yıl 1 ay 15 gün, Atilla D. 3 yıl 1 ay 15 gün ve Tuba S. 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Heyeti ev hanımı Şeyma S.., Burak Ç., Kenan K., Şevket B., Selma K., İlhami S. ve Nurhayat A. hakkında beraat kararları verdi.

-Malatya 2. ACM

FETÖ silahlı terör örgütü davalarının Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklu sanık öğretmen Aziz A.’ya 10 yıl, tutuklu sanık doktor Kürşat B.’ye 8 yıl 9 ay, tutuklu sanık öğretmen Gökhan K.’ye 8 yıl 15 gün, öğretmen Ali İhsan S.’ye 7 yıl 6 ay, Sabit K., öğretmen Turgut K. ve öğretmen Yusuf A.’ya 6’şar yıl 3’er ay hapis cezaları verildi.

Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanan ve cezalarında indirim uygulanan N.T.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün, M.T., R.E. ve D.K.’ya 1’er yıl 6’şar ay 22’şer gün hapis cezaları verildi. M.T., R.E. ve D.K.’nın cezaları hüküm ile birlikte ertelendi.

“Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan Kenan D. Ve Sema Ö.’ye 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası verildiği bildirildi.

Mahkeme Heyeti, sanık Özlem A., Kamuran S., Veysel G., Mümin Ö., Mustafa D. Ve Merve A. hakkında beraate hükmetti.

-Malatya 5. ACM

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ silahlı terör örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı terör örgütün verildi.

Etkin Pişmanlık hkümlerinden yararlanan ve cezalarında indirim yapılan M.B.’ye 3 yıl 9 ay, S.A.’ya 1 yıl 6 ay 22 gün, O.O.’ya 2 yıl 6 ay, M.A.T.’ye 2 yıl 1 ay, M.A.’ya 1 yıl 6 ay 22 gün, R. A.’ya 1 yıl 10 ay hapis cezaları verildi. Sanıklar S.A., M.A.. ve R.A.’nın cezaları hüküm ile birlikte ertelendi.

“Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan öğretmen İdris A.’ya 4 yıl 2 ay, işadamı Yalçın G.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün, öğretmen Mehmet T.’ye 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Sanıklar Cafer B., Hakan T., Seyfullah A., Hüseyin Gazi K., Ramazan Ş., Abdurrahman K., Birol A.'nın ise beraatlerine hükmedildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız