SON DAKİKA
SON DEPREMLER

81 İlde 11 Milyon Fidan Toprakla Buluştu

0
Güncellendi - 2019-11-11 21:32:10
81 İlde 11 Milyon Fidan Toprakla Buluştu
A- A+ PAYLAŞ

"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı fidan dikme etkinliği düzenlendi.

|

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede. Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok. Bunların derdi Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Geleceğe Nefes" projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak saat 11.11’de 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ankara’da düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Batıkent Çakırlar mevkiinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte kendi adına olan fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikiminin ardından konuşma yapan Erdoğan, “11.11.2019 tarihinde saat 11.11’de toplam 11 milyon fidan ve ağacı geleceğe nefes olması ümidiyle toprakla buluşturuyoruz.

Hedefimiz zümrüt yeşili bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkarmaktır. Geleceğe nefes seferberliğimiz gördüğü yüksek ilgiyle hedeflerini aşarak dünyaya örnek olacak bir kampanyaya dönüştü. Rekorumuz bugün Guinness Rekorlar Kitabı yetkilileri tarafından Çorum’dan takip edilecek ve kayıtlara geçirilecek. Milletimizin özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın kampanyaya ilgili bu tarihin ve saatin önümüzdeki yıllarda da ağaç günü olarak değerlendirilmesi fikrini ortaya çıkarttı. Biz de bu fikri destekledik ve 11 Kasım’ın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararını geçtiğimiz hafta imzaladım. Bundan sonra her yıl milletimiz takvimler 11 Kasım’ı ve saatler de 11.11’i gösterdiğinde fidan dikmek üzere belirlenen alanlarda olacaktır. Ne kadar çok ağaç dikersek geleceğe o kadar büyük miras bırakırız. 82 milyon hep birlikte ortaya koyacağımız eserlerle ve diktiğimiz fidanlarla oluşturacağımız ormanlarla gürlemeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçmişte birilerinin ağaç bahanesiyle şehirleri talan etmeye kalktığını hatırlatan Erdoğan, “Haftalarca sokakları ateşe vermişler, esnafımızın malını mülkünü yağmalamışlardı. Nerede o ağaç diyerek ortalığı karıştıranlar. Çevrecilik adına 17 yıldır bize söylemediklerini bırakmayanlar nerede. Hiçbiri ortada yok, dikili ağaçları yok. Bunların derdi Türkiye’yi bir çıra gibi yakmaktı. Bu yaz olanları duydunuz. Bodrum’da, Marmaris’te, İzmir’de, Antalya’da ormanlık alanları nasıl yaktıklarını izledik. PKK denen bölücü terör örgütü onların yan kolları kendileri bunları açıkladılar. Onlar yaktılar biz diktik. Onarın derdi çevreyi korumak değil birileri adına Türkiye’yi kuşatmaktı. Allah’ın yardımı ile bu tuzakların hepsini boşa çıkarttık. Ağaçlandırma seferberliğimizde de milletimizle gönül gönüle, el ele çalışıyoruz. Onlar sakalımızı tıraş ettiler ama tıraş edilen sakal daha gür çıkar. Biz onların kollarını kesiyoruz. Bizim kültürümüzde toprağı hem ana hem de yar olarak görmek suyu aziz bilmek ekmeği öpüp alna götürmek vardır. 17 yılda toplam 4.5 milyar fidanı toprakla buluşturarak orman varlığımızı 22.6 milyon hektara çıkarttık. Böylece erozyonla kaybettiğimiz toprak miktarını yıllık 500 milyon tondan 154 milyon tona kadar düşürdük. Bizim yeşil sevgimizi kimsenin terazisi ölçmeye yetmez” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) komuta kademesi, "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında Harbiyelilerle 1111 fidan dikti.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında Milli Savunma Bakanı Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu'na geldi.

Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı ve Dekan Prof. Dr. Tufan Gündüz tarafından karşılanan Akar, Harbiyelilerin bulunduğu tören kıtasını selamladı. Daha sonra fidan dikimi alanına geçen Akar ve komutanlar, saat 11.11'de Harbiyelilerle fidan dikti, can suyu verdi.

Kara Harp Okulu yerleşkesine 1111 fidanın dikildiği etkinlikte Sıfır Atık Projesi kapsamında Kara Harp Okulu'nda sağlanan kompozit gübre de kullanıldı. Akar ve komutanlar, fidan dikiminin ardından, aralarında misafir askeri personelin de bulunduğu Harbiyelilerle sohbet etti.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız