SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tam Donanımlı 9 Ambulans Hizmete Başladı

0
Güncellendi - 2021-02-08 14:22:01
Tam Donanımlı 9 Ambulans Hizmete Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı tarafından Malatya İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 9 tam donanımlı ambulans, 112 Komuta Merkezi’nde düzenlenen törenle 112 Acil Servis İstasyon sorumlularına teslim edildi. Son gelen ambulanslar ile birlikte Malatya 112 Acil Sağlık Hizmetleri bünyesinde toplam ambulans sayısı 80’e yükseldi.

Ambulans anahtar teslim törenine; Vali Aydın Baruş, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli ve sağlık çalışanları katıldı.

Ambulans anahtar teslim töreninde konuşan Vali Baruş; “112 Acil Sağlık Hizmetlerimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçları çerçevesinde daha süratli onların taleplerine uygun bir şekilde görevlerini yerine getiriyorlar. Acil Sağlık Hizmetlerimiz noktasında şu an bir eksiğimiz yok. Burada çalışan arkadaşlarımız gece-gündüz Acil Sağlık Hizmetlerini yerine getirmek için mücadele ediyorlar. Bu salgın sürecinde bu mücadele daha bir anlam kazandı. 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde çalışan tüm arkadaşlarımıza göstermiş oldukları fedakârlıklar için çalışma azimleri için özellikle teşekkür ediyorum. Bugün teslimi yapılan bu ambulanslarımızın vatandaşlarımıza ve sağlık teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Baruş’a bilgiler veren Prof. Dr. Recep Bentli, 1 adet Yenidoğan Ambulansı ile acil durumlarda yenidoğanların taşınmasında hayati öneme sahip mekanik ventilatör ve oksijen sistemleri içeren kuvöz ve yoğun bakımda ihtiyaç duyulan diğer tıbbi ekipmanlar bulunuyor diyerek ambulansın teknik, teçhizat ve donanımından bahsetti.

Ayrıca gelen bu ambulansın hizmet vereceği noktaları söyleyen Sağlık Müdürü Bentli, 3 adet ambulansın Battalgazi İlçesinde, 1 adet Yeşilyurt İlçesinde, 1 adet Akçadağ İlçesinde, 1 adet Akçadağ İlçesi Kozluca Mahallesinde, 1 Adet Kale İlçesinde ve son ambulansın Doğanşehir İlçesi Erkenek Mahallesinde hizmet vereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından ambulans teslim törenine geçildi. Vali Baruş ambulans anahtarlarını istasyon sorumlularına hayırlı olsun temennileriyle verdi. Sağlık Müdürlüğü 112 Komuta Merkezi filosuna katılan yeni ambulanslar görev yerlerine uğurlandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • 44 (3 yıl önce)
    Sayın valimize teşekkürler malatyamiz için herşeyini ortaya koyuyor sağolsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (3 yıl önce)
    Sayın editörüm verilen araç sayısı doğru lakin aktif kullanılan ambulans sayısı 35-36 adet çünkü 112 acil sağlık istasyonu sayısi belirli.80 adet ambulans denildiğinde bakmayın o rakam sağlık il müdürlüğüne ait filodaki toplam rakam .gelen araç sayısı az olmamakla birlikte Malatya için hayırlı olması dileğiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    9 tane Ambulans deniliyor yazılanlar toplandığında 8 tane oluyor 1 ambulansa ne oldu? :)
    0
    0
    Yanıtla
  • 1 tane de yenidoğan ambulansı diyor
    0
    0
    Yanıtla