SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD Askeri Diye Dolandırmaya Kalkıştılar

0
Güncellendi - 2020-01-16 03:00:16
ABD Askeri Diye Dolandırmaya Kalkıştılar
A- A+ PAYLAŞ

POLİS 2 OLAYA MÜDAHALE ETTİ.. Malatya'da, kendilerini Suriye ve Libya'da görevli ABD askeri olarak tanıtıp, vatandaşları dolandırmak isteyen şahısları, polisin müdahalesiyle iki olayda engellendikleri belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"İlimizde son günlerde teşebbüste kalan dolandırıcılık olaylarında vatandaşlarımızla sosyal medya üzerinden irtibata geçen şüpheli şahıslar “Kendilerini SURİYE veya LİBYA’da ABD askeri olarak tanıttıkları, bu ülkelerde DEAŞ’a ait 1 Milyon dolar para ele geçirdiklerini, bu paraları ülke dışına çıkarmak istediklerini ancak şuan için bu paraları kullanamadıklarını parayı ülke dışına çıkarttıklarında kendilerine yardım edenlere bu paranın %30’unu vereceklerini vaat ederek vatandaşlarımızdan kargo parası adı altında para talep ettikleri anlaşılmıştır.

Söz konusu Dolandırıcılık yöntemi ile İlimizde iki ayrı olayda vatandaşlarımızın dolandırılması engellenerek dolandırıcıların yeni yöntemleri görevlilerimiz tarafından deşifre edilmiştir.

İlimizde meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi amacıyla vatandaşlarımızın bu tarz Dolandırıcılık olayları konusunda dikkatli ve duyarlı bulunmaları, bu kişilere asla itibar etmemeleri ve buna benzer bir dolandırıcılık teşebbüsüyle karşılaşmaları durumunda vakit geçirmeksizin “155 Polis İmdat” Hattını aramaları önemle tüm vatandaşlarımıza duyurulur."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız