SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Abdal Musa Lokması'nda Birlik Mesajları

0
Güncellendi - 2018-11-13 05:22:22
Abdal Musa Lokması'nda Birlik Mesajları
A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj kıyısındaki Zeynel Abidin türbesinde Abdal Musa Birlik Lokması yapıldı. Lokma etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Abdal Musa Birlik Lokması Zeynel Abidin Türbesinde gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, CEM Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman,  Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Anadolu erenlerinden olan Abdal Abdal Musa anlatılırken, Anadolu'nun islamla tanışmasında oldukça büyük emekleri olan Anadolu Erenleri anıldı.

Birlik ve beraberlik vurgusunun  yapıldığı programda konuşan , Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Kültür Vakfı Başkanı Doğan Karaduman, Anadolu’nun bu değerli erenini anmanın huzurunu yaşadıklarını söyledi. Karaduman,  “Abdal Musa Sultan on birinci yüzyılda Hacı Bektaşi Veli Hazretlerinden sonra doğmuş ve yaşam boyunca doğruluk, sevgi, birlik ve beraberlik semalarını Anadolu halkına öğretmeye çalışmış bir erendir. Bugün burada hep birlikte birlik lokmamızı yiyerek Anadolu’nun bu değerli  erenini anmakla olmanın huzuru içerisindeyiz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a  Vakfa verdiği destekleri açıklayan Karaduman, Gürkan’ın desteklerini anlattı. Karaduman, “Battalgazi Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan beyefendi  türbemizi ziyaret ederek, vatandaşlarımızın  kış aylarında da üşümeden rahat bir şekilde kurbanlarını kesmeleri ve lokma sunmaları için açık olan bu sundurmayı  kışın kullanmamız için PVC ile kapatmıştır. Elektrik kesintileri için karanlıkta kalmamamız için jeneratör hediye etmiştir. Birlik ve beraberliğimiz için hayrı için desteklerinden dolayı  sayın Battalgazi  Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Bey'e ve ekibine teşekkür ederiz. Bu birlik lokmamıza katkılarda bulunan tüm canlara çok teşekkür eder saygılar sunarım” ifadelerini kullandı.

Lokma programında konuşan Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan Dede, “Bedir’den Kerbela’ya,Kerbela’dan Çanakkale’ye,  Çanakkale’den günümüze tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anarak ve hepinizi ehlibeytin sevgisiyle ve saygısıyla kucaklıyorum.  Dün 10 Kasımdı. Bugünleri bizlere hediye eden Türkiye Cumhuriyetini bizlere hediye eden büyük devlet adamı her asırda ancak bir kişinin geldiğini söyleyen ingiliiz başbakanı bu dönemin devlet adamıda Türklere nasip olmuştur diye bir metinle  vasıflandırdığı Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Değerli misafirler bugün birlik lokması bunun anlamı insanların bir araya gelip birbirleriyle sevinçlerini problemlerini paylaşmalarıdır. Allah bizi Ehlibeytin şefaatinden mahrum etmesin. Ülkemizin birliği,  beraberliğini daim olsun. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlerede fırsat vermesin. Son olarak  değerli başkanım Selahattin Gürkan'a bize bu güzel mekanı bize sağlamakla bizlere sunmuş olduğu yardımlardan dolayı ve diğer emek ve yardımı geçen tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. lokmanız helal olsun hızır yoldaşınız olsun” dedi.

Programda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada ise adil ve adaletli bir şekilde paylaşıma dikkat çekti. Gürkan sözlerine şöyle devam etti:

“Abdul Musa lokmasının paylaşım lokmasının hep birlikte güzel bir mekanda birlikte paylaşmanın zevkini, hazzını ve muhabbetinin  mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu ortamı sağlayan Doğan dedemize ve değerli yönetim kuruluna ve ekibini teşekkür ediyorum. Abdal Musa hazretleriyle ilgili Eşref dedem de,  Doğan dedem de tarihde güzel anekdotlar ve biyografilerini kısaca anlattılar. Burada bizim alacağımız esas ders birlik ve beraberlik ruhudur. Abdal Musa'nın temel esası da bu lokmanın temel esası da herkesin evinden getirdiği herkesin katkıda bulunduğu bir şölen havasında yenilecek lokmanın hazırlanması ve paylaşılmasıdır. Yani paylaşım olgusu ve herkesin katkılarının olması orada birlik ve beraberliği  oradaki fotoğrafta ben de varım anlayışının temel felsefesidir. Eğer Osmanlı Devleti 600 yıl futahatla ve üç kıtaya 22 milyon kilometre kareye hükmetmişse temelinde Abdal Musa felsefesi,  temelinde Hacı Bektaş felsefesi ve temelinde Ehli Beyt sevgisi olmuştur.  Eğer bu olmamış olsaydı bu 600 yıl değişik milletleri bünyesinde barındıran ve birlik ve beraberlik içerisinde kimseyi kırmadan dökmeden adil ve adaletli yönetim anlayışı Hacı Bektaşı Veli dergahında yetişen o felsefenin egemen olgusundur. Bizim temennimiz ve dileğimiz o dur ki ehlibeyt ruhuna hiyanetlik etmeyelim ehlibeytin gerçek felsefesini gerçek düşüncesini gerçek inancını bütün Anadolu topraklarına yayalım ve Hacı Bektaş-ı Veli ruhunu ve Abdal Musa ruhunu da hep içimizde yaşatalım. Bu bulunduğumuz mekanda Doğan dedemiz bizlere böyle bir mekana ihtiyaçımız olduğunu söylediler. Bizde dedik başımız üstüne. Arkadaşlarımıza gerekil talimatları vererek böyle bir kapalı alanın yapılması, özellikle kış aylarında vatandaşlarımızın hemşehrilerimizin dışarda kalmamaları noktasında böyle daha güzel bir ortam içerisinde birlik ve beraberliği ve sosyal anlamdaki aktivitelerin gidermeleri noktasında mekanın olmasını talep ettiler. Bizde bu noktada talimatımızı verdik. Kendilerinin de biraz önce belirttiği gibi bu bölgede sık sık elektrik kesintilerinin olduğunu ifade ettiler. Bizde jeneratör alınıp verilmesi noktasında gerekli talimatımızı verdik. Jeneratörümüzde geldi binamızda yapıldı. Allah hayırlı uğurlu etsin.  İnşallah güzel sohbetler olsun, birlik ve beraberliğimize temel olsun. Geçtiğimiz günlerde Hacı Bektaş Veli Derneğimiz asansör ve çevre düzenlemesi ile ilgili talepde bulunmuştu. Oradaki çalışmalarıda zannedersem arkadaşlarımız bitirdi. Önemli olan  özellikle bu topraklarda yaşan insanlarımız.  Şehrül Emin olarak bizlere düşen hükümlülük sorumluluk çerçevesi içerisinde her şeyi adil ve adaletli bir şekilde paylaşıma sunmaktır” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • MALATYALI (5 yıl önce)
    ÇOOOOOKKKKKKKKKKKK GÜZEL , KARDEŞLİĞİMİZ DAİM OLSUN . . . .
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    hak, muhammet.ali lokmalarınız kabul ola muratlarınız hasıl ola yardımcınız hızır ola bir lokmanız bin belaya karşı gele hak dergahına yazılmış ola dil bizden nefes hünkarı pirden ola gerçeğe hü mümine ya ALİ....
    0
    0
    Yanıtla
  • kazım (5 yıl önce)
    Alevi değilim ama bir defa lokma etkinliğine gitmiştim. Çok güzel, kardeşçe ve samimi muhabbet ortamı vardı. Özellikle Doğan dede çok güzel sohbet etmişti bizlerle. En kısa zamanda tekrar gidicem. Emeği geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • pütürgeli (5 yıl önce)
    selahattin gürkanın büyükşehir başkanı olması gerek arkadaş. hizmetse hizmet, tüm halkı kucaklama ise kucaklama, dürüstlük doğruluk ve kişilik hepsi selahattin gürkanda var. başkan yapılsın ki büyükşehirin yolsuzluklarını temizlesin
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Rantcılar, arsacılar, rüşvetciler köşe dönücüler, Yiyiciler Selahattin Başkan'ın Büyükşehir belediye başkanı olmaması için, her yolu deniyorlar. Sayın Gürkan Büyükşehir belediye başkanı olur ise çok şey kazanır Malatya. Yoksa, herkesin kim olduğunu tahmin edebileceği "O" ve taifesi gelir ise belediyenin başına, Allah sonumuzu hayreyleye...
    0
    0
    Yanıtla
  • ziya (5 yıl önce)
    Asıl sorun iktidar değil asıl sorun muhalefet
    0
    0
    Yanıtla
  • ÖZMALATYALI (5 yıl önce)ziya isimli kullanıcı yorumuna
    Bu ne alaka yorum şimdi . Trol müsün arkadaş? Bu cümlede klişe oldu be arkadaş yemiyoruz artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Allah.lokmanizi.kabul.etsin.birlik.beraberliginiz.. Allah.ayirmasin.emegi.gecenlere.tesekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Devrim44 (5 yıl önce)
    Merhaba sayın Selahatti̇n Gürkan beye vermiş olduğu destek ve gayretinden dolayı kutluyorum gerçekten belediyecilik anlayışını hakkı işe yapan tek adam Selahatti̇n bey Malatya ya senin gibi temiz kalpli menfaatini düşünmeyen siyasetçi lazım .veli AĞBABA nerde kendisini görmedik lafa gelince her türlü konuşuyorlar ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz Malatyalı (5 yıl önce)Devrim44 isimli kullanıcı yorumuna
    Güzel kardeşim Selahattin Başkana güzelleme yapacağım diye gerçekleri görememek ne acı. Sor bakalım çağırmışlar mı dernek yöneticileri Selahattin başkandan başka bir kişi. Ağbaba diyorsun sor bakalım adam Malatyada mı? Ne geldiyse başımıza bilmeden konuşanlardan geliyor. Ömrümüzde bu kişilerle uğraşmakla geçiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Toroğlu (5 yıl önce)
    Malatya’yı hertürlü iflastan kurtaracak kişi
    0
    0
    Yanıtla