SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ABD'nin Ürdün Kralına Desteği Tam

0
Güncellendi - 2021-04-06 00:42:41
ABD'nin Ürdün Kralına Desteği Tam
A- A+ PAYLAŞ

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ürdün'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek "Ürdün Kralı 2. Abdullah ABD'nin kilit bir ortağıdır ve ona desteğimiz tamdır." açıklamasında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Ürdün'de 3 Nisan'da gerçekleşen Prens Hamza bin Hüseyin'in ev hapsinde tutulması ve 20 kişinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olaylara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ürdün'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve yönetim ile yakın iletişim halinde olduklarının altını çizen Psaki, "Ürdün Kralı 2. Abdullah ABD'nin kilit bir ortağıdır ve ona desteğimiz tamdır." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığından da destek açıklaması

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price da düzenlediği günlük basın toplantısında, Ürdün'deki olayları yakından takip ettiklerini vurguladı.

Price, "Ürdün, ABD'nin stratejik ortağıdır ve bu ülke ve Kral 2. Abdullah ile ilişkimize çok değer veriyoruz. Kral Abdullah'ın vizyonuna değer veriyoruz. Hafta sonu yaptığımız açıklamada da söylediğimiz gibi, Kral 2. Abdullah'a desteğimiz vardır." dedi.

Ürdün ve ABD'nin, Filistin ve İsrail konusunda iki devletli çözüm, bölgedeki güvenliği tehdit eden aşırıcılıkla mücadele, Suriye'deki insani krizin azaltılması, DEAŞ'nın yenilmesi gibi birçok noktada ortak çıkarları olduğunu vurgulayan Price, "Ürdün'ü sınırlarındaki herhangi bir tehlikeye karşı destekliyoruz buna DEAŞ tehlikesi de dahil." diye konuştu.

Washington, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız