SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"'Abi Sen Ölmedin mi?' Diye Soruyorlar..."

A- A+ PAYLAŞ

ÖLÜM HABERİNİ SORANLARA YANITI "HE ÖYLE BİR ŞEY VAR DA, ÖYLE BİR ŞEY YOK!" OLDU.. "YAŞIYORUM AMA NASIL?.." Malatya’nın renkli simalarından olan ve vatandaşların “'Boynu Eğri Tüpçü Yaşar” olarak bilerek bildiği 47 yaşındaki Yaşar Algil’in sosyal medya üzerinden vefat ettiği biranda şehir efsanesine dönerek yayıldı ve peş peşe baş sağlığı mesajları yayınlandı, ancak Yaşar Algil, şehir merkezinde gezince önce şaşkınlık, sonra mutluluk yaşandı.

Yaşar Algil, 47 yaşında ve yalnız yaşıyor. Malatya’nın renkli ve sevilen isimlerinden, fanatik Malatyaspor’lu. Malatya’da uzun yıllar tüp dağıttı, doğalgaz gelince, bir ara İstanbul’a gitti, geri geldi ve Soykan Parkının yanındaki Temelli Pasajı civarında seyyar tezgah kurarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Vatandaşlar onu “Boynu Eğri Yaşar” olarak tanıyor.

Ne olduysa sosyal medyada yayınlanan “Yaşar Algil vefat etti” bilgisi sonrası oldu. Kalacak yeri olmayan Yaşar Algil, bazı geceleri Devlet Hastanesi'ne sığınıyordu. Acil Servis'te Algil'i, sedyede yatar vaziyette hareketsiz görenler, öldüğünü zannedince, sosyal medya üzerinden haber bir anda yayınlandı. malatyahaber.com da, gece yarısından sonra ortaya çıkan bu haberi 'kısıtlı' kaynaklardan araştırmaya başladı. Cenaze Şehir Mezarlığı morguna götürülmüş müydü? İlgililere ulaşıldı, 'Biz de duyduk öldüğünü ama cenaze gelmedi" bilgisi üzerine, Yaşar'ın öldüğü haberi yayınlandı.

Haberi okuyunca, üzülenler oldu, dua okuyanlar oldu. Hatta Malatyaspor taraftarları, mezarlığı arayarak, “Yaşar abimiz için iyi bir yerde mezar yeri ayrın” talebinde bulundu.

Yaşar Algil, sabah saatlerinde şehir merkezinde 'sağ salim' ortaya çıkınca, görenler şaşkınlık yaşadı, ancak herkes mutlu oldu. Yaşar, yaşıyordu.

Algil, kentte dolaşırken, şaşkın bakışlara “Ölmedim, yaşıyoruz, öyle bir şey yok. ” diyor.

Yaşar Algil'in boyacılık yaptığı meydanda karşılaştığı 'komşusu' biyam (meyan) suyu satıcısı, ona öldüğü yolundaki haberleri sorunca, aldığı yanıt "He öyle bir şey var da, öyle bir şey yok" oldu.

-“Öldüğümü söylediler, dedim nasıl oluyor”

Yaşar Algil, “Şuanda ölmedim, öldüğümü sanıyorlar ama daha ölmedim, düşmanlarım çatlasın. Şuanda röportaj yaptığımıza göre demek ki yaşıyoruz. Nasıl olduğunu bende bilmiyorum, akşama doğru bir arkadaş geldi, “ya öldüğünü felan söylediler”, dedim ‘nasıl oluyor’. Öyle bir şey çıktı öyle bir şey yok. İyiyim çok şükür, şuanda hayattayım. Yolumu kesenler çok oluyor, çevirenler oluyor. ‘Ölmedin mi, yaşıyor musun’ şudur budur, öyle söyleyenler çok oluyor. Ama göründüğü gibi yaşıyorum. Sağlıklıyım Allah’a şükür."dedi.

-“Tekrar beni görüp yaşadığımı öğrenince seviniyorlar”

Algil şöyle devam etti:

“Arkadaşlar gördü beni, ‘Ya ölmedin mi’ dedi, ‘Niye öleyim kardeşim’. Telefonu bir çıkartılar, bir baktım sosyal medyada adım, resmim, ‘Allah rahmet eylesin, Yaşar Algil’i kaybettik.’ Öyle bir şey yok aslında. Bir yanlış anlaşılma mı oldu, birisi şaka mı yaptı, onu da bilmiyorum. Neyse, Allah sonumuzu hayır etsin. Görenlerin tepkisi biraz iyi bir şey. Öldüğümü sanıp, üzülenler olmuş. Tekrar beni görüp yaşadığımı öğrenince seviniyorlar. Benim Adım yaşar, yaşamaya devam.  Malatya’ya selam, yaşamaya devam.”

-Bir telefona baktı, bir bana baktı, ‘sen ölmedin mi’ dedi”

Algil, “Kemal Sunal hesabı oldum. Dün akşam hastaneye gittim, yanıma bir kişi oturdu, telefona bakıyor, yüzüme bakıyor, tekrar dönüp telefona bakıyor, sonra yüzüme bakıyor. ‘Abi sen ölmedin mi’ Bir baktım şok oldum. Lanet olsun dedim, ‘kardeşim ölmedim’ dedim.” şeklinde konuştu.

-“Başımı koyacağım bir evim olsun, ayakkabı boyarım karnım doyar”

Kalacak yerinin ve düzenli çalışacağı bir işinin olmadığını belirten Yaşar Algün, kendisine barınabileceği bir ev verilmesini istedi. Algil, “Yaşıyorum ama nasıl? Ben sokakta yatıp kalkıyorum, Sayın Valimize, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve sayın Battalgazi Belediye başkanımıza sesleniyorum, ya bana bir iş versinler ya da başımı sokacağım bir yer versinler. Benim bir evim olsun, Malatya beni biliyor, seviyor. Ben ayakkabı boyarım, maske satarım, 2 simit satarım yine benim karnım doyar. Benim için önemli olan bir ev. Başka bir şey istemiyorum.” dedi.

malatyahaber.com

GÖRÜNTÜLER: Burhan KARADUMAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • malatyalı (2 yıl önce)
    Malatyalı olarak yaşarı iyi tanırım bir zamanlar ailesi ile tanıştım iyi bir arkadaş kimseye zararı olmayan kendi halinde bir kişi gerçek anlamda yaşara hem sıcak bir yer hemde kendisine bir sağlansa geçinir kendi halinde olan ama şimdi şuda yabancı bir adam olsa en fazla iki başka dışarda kalmaz malatyalı yaşarına sahip çıkmış takdir ediyorum hadi belediye başkanları nerdesiniz hemşerimizi kollayın vali bey ümit bekleyen bir vatandaş şimdi bir himmet edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (2 yıl önce)
    Yaşarıma herhangi bir belediye çöp temizleme işi dahi verse toparlar kendini yaşar, İşte o zaman yaşar. Balık vermeyin balık tutmayı öğretin. Yaşar kendi halinde gariban çalışkan bir kardeşimiz. Atıp tutmaya gerek yok sadece bir belediye yaşara bir iş imkanı verse yeterli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tofaş Şahap (2 yıl önce)
    Habercilere biri dur demeli. Ya da Malatyahaberi de okumamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Suriyeli Afgan olsan kalacak yer verirlerdi Yaşar abi ama Malatya'nın yerlisi garibisin .
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (2 yıl önce)
    küçük şehirlerde yaşayan insanların kafa yapıları da küçük oluyor.. daha çok boş işlerle uğraşıyorlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)Turgut isimli kullanıcı yorumuna
    Sanırsın kendi hergün atomu parçalıyor ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz büyük şeyler düşünüyorsunuz galiba. Yaptığınız büyük işlerle ilgili birkaç örnek verseniz bize ilham olur belki.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (2 yıl önce)
    Memlekete mal olmuş böyle insanlara belediye bünyesinde iş vermek çokmu zordur illaki öldükten sonra mı kıymeti bilinecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Drejanlı (2 yıl önce)
    Bu demek oluyorki hergün tıkladığımız haber sitesi amatörce çalışıyor. Olayın aslını astarını öğrenmeden haber yapıyor. Hiç yakışmıyor böyle bir siteye. Bundan sonra haberlerinizi okurken acaba mı diye düşünmekten kendimizi alıkoyamayacağız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sabah çok üzülmüştüm ama şimdi çok mutluyum, Yaşar abiye belediye bünyesinde eğer iş imkanı , barınma imkanı sağlanmazsa varsa hakkım haram olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Öz yurdunda garipsin öz vatanında Parya. ( N.F Kısakürek) Bir şehrin yerlileri garip duruma düşmedikçe kıyamet kopmaz. ( Hadis-i Şerif)
    0
    0
    Yanıtla
  • sorgulayanadam (2 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    öyle bi hadis nerde var
    0
    0
    Yanıtla
  • hadis değil necip fazıl kısakürek sözlerinden
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Ekmeğini taştan çıkaran çalışkan birisi sabah üzülmüştüm yaşadığını duyunca mutlu oldum yaşar beye barinacagi bir konut temin etmesini sayın Selahattin Gürkan veya Battalgazi belediye başkanımız Osman beyden rica ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz... 5 milyon sığınmacıya ensar muhabbeti çekenler öz yurdunda parya olan yersiz yurtsuz gardaşlarımızı da görsünler biraz. Vergilerimiz toplanıyor ama hastanelerde Suriyeliler dolu, vergilerimiz toplanıyor Cengiz holdingin borçları siliniyor, vergilerimiz toplanıyor ama sosyal devletimizin 82 şirkette görevli bürokratlarına gidiyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)
    Kayseri den samsun dan Adıyaman dan elazığdan diyarbakır dan mardin den adam getirip belediyelerde işe sokanlar Malatya nın öz çocuğuna sahip çıksınlar sahipsiz kimsesiz olan yaşar abime sahip çıkın lütfen
    0
    0
    Yanıtla