SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekmekte Fiyat ve Gramaj 'Ayarlaması'

0
Güncellendi - 2021-06-12 12:43:55
Ekmekte Fiyat ve Gramaj 'Ayarlaması'
A- A+ PAYLAŞ

GRAMAJI ARTTI, FİYATI 2 TL OLDU.. Malatya’da açık ve somun ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması yapılarak fiyatı 2 TL’ye yükseltildi. Un ve ekmeğin diğer girdilerine zam yapılması nedeniyle Malatya'da ekmekte fiyat ve gramaj ayarlaması gerçekleştirildi.

Malatya Fırıncılar ve Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, önceden 170 gramı 1,5 TL’den satılan pide ekmeğinin gramajı 200’e, fiyatı da 2 TL’ye çıkarıldı.

Somun ekmek olarak bilinen Francala ekmeğinin de 200 gramı 1,5 TL iken, gramı 230’a fiyatı da 2 TL’ye yükseltildi.

Bu arada, Malatya Büyükşehir Belediyesi Malatya Ekmek ve Gıda Sanayi A.Ş (MEGSAŞ) ekmeğinde ise şimdilik gramaj ve fiyat ayarlaması yapılmadı. 200 gram somun ekmeği 1,1 TL, çeşit ekmek ise 1,5 TL’den satılıyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • irfan (2 yıl önce)
    Malatya da 170 gram Ekmek 2 liraya satılıyor.Kimse kimseyi kandırmasın.Fırıncılar Başkanı doğru konuşmuyor.Fırınları denetleyen yok.Ekmek tartılarak verilsin.200 gram çıkan Fırına Madalya verilsin.yazıklar olsun hem zam hem gramajda çalanlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • birisi (2 yıl önce)
    MEGSAŞ neden kenar mahallelerde ekmek büfeleri açmıyor garip gurebayı sevindirmiyor mesele sekizbin nüfuslu dilek mahallesinde şok a101 açıldı diğre marketler fahiş fiyatlarla ürünlerini satarken şimdilerde hizaya geldiler.megsaş mademki halka hizmet diyor neden sadece şehir merkezinde oturanlara bu hizmeti veriyorda dilek topsöğüt orduzu gibi yerlere bu hizmeti götürmüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • can (2 yıl önce)
    yav şimdi ekmek aldım kayseride.ekmek belediye 1 tl diğerleri 1.5 gramajı da 200 gr burdakiler kazanıyorda ordakilere ne oluyor.ora farklı bir ülke mi
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif BİLİR (2 yıl önce)
    Megsaş'ın ürettiği ekmek 1,1 (yani 110 kuruş) ama, unundan mı, mayasından mı, işçiliğinden mi bilemiyorum kalite yönünden biraz düşük seviyede. Zincir marketlerden birinin sattığı ve yine malatya'da imal edilen somun ekmekle kıyaslayamıyorum bile. Megsaş ekmek kalitesini biraz arttırır ise vatandaşlarımız ve biz dar gelirliler daha çok rağbet eder, ekmeği daha ucuz yemiş oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Malatya büyükşehir belediyesi ve esnaf ve sanatkarlar odası bu milletle resmen dalga geçiyor ekmek avuç kadar siz neyin hesabını yapıyorsunuz bir gün çıktınız gezdinizmi fırınları böyle yönetim olurmu bugün su faturası iki üç kat olmuş atıksu içme suyu artık aynı ve bol bol kaldırım sök yeniden yap bumu belediye anlayışı yazık fukarayı perişan ediyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    50 kg un 170 ,180 tl oluyor bir simit bir poça 2.50 tl oluyorda 1 ekmek 2 tl olmuş işçilik zamlanmış ekmeği israf ediyorlar birde burdan bakmak lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Millet yiyecek ekmek bulamıyor.Neyini israf ediyorlar.tutturmuşsunuz israf ediyorlar.pahalı olunca israf yapanlar vaz mı geçecek.önce gramajları düzeltin sevgili fırıncı kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Chp belediyesi olsaydi 1 teleye ekmek satardi bakin Ankara Istanbul deger belediyeler ucuz ekmek satiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemali (2 yıl önce)
    Yazik vijdan ve merhametimizi kaybediyoruz.bile bile eksik gramajli ekmek satanlara ve her kolide 1 ve 2 yumurta curuk cikanlara hakkimizi helal etmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • babuğdu (2 yıl önce)
    ekmekler verilirken tartılsın. özellikle tartılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (2 yıl önce)
    Burada tek suçlu belediyedir.. acilen megsas üretimi arttırmayı ve ekmek satış noktasını cogaltmali ki herkes ulaşsın uygun ekmeğe... Ama ne yazikki ekmek bufeleri saat 5 gibi erkenden kapanıyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Fiyat Ve Gramaj Ayarlaması ?? Depremden bu yana 1.5 yıldır önce kira zamları ile başlayan zam serüvenimiz, sonrasında covid19 dönemi müthiş zamlarıyla milleti derinden yaraladı, şimdilerde marketlerde yağ desen gramaj düşük yüksek fiyat, gofret, peynir, en basiti çubuk kraker de bile düşük gramaj yüksek fiyat ile aynı bizde malatyada şuan ekmekte yaptıkları gibi şark kurnazlığı yapıldı, gram ve fiyat ayarlaması dedikleri bu tür bir zam haberi ile karşı karşıya kalıyoruz sürekli.... peki fakirin, dar gelirlinin doyması genelde ekmekle sağlanabilmektedir, bu zamdan hiç mi utanmıyorsunuz bu zammı organize edenler?? madem zam yapacaktınız madem fiyat ayarlaması yapacaktınız gramajını düşürün 150 gr a aynı fiyattan satmaya devam edin, ne istiyorsunuz dar gelirliden?? yazıklar olsun sizin gibi insanlara "Bir toplum kendini düzeltmedikçe-değiştirmedikçe Allah onları düzeltmez" (Rad-11) demekki bizim toplum olarak kendimizi düzeltmemiz lazım ki yöneticilerimizde düzelsin, önce ahlaklı bir toplum olmalı önce ahlak....!!!! ahlaklı bir toplum olmadan hiçbirşey düzelmeyecek....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Megsaş her mahalleye ekmek büfesi açsın, herkes daha uygun fiyatla ekmek alsın. Bu arada bazı pastacılar, tatlıcılar Megsaş'a gidip Megsaş'ın uygun fiyatla satılan pastalarını alıyorlar. Sonra da kendi iş yerlerinde onları fazla fiyatla millete satıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Megsas şu anki ekmek bufelerini saat 5 de kapatıyor.. ekmek satmamak için üretim kısıtlı tutuluyor... Düzen böyle.. yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Nouma44 (2 yıl önce)
    Evet uçmaya başladık artık durmak yok yola devam hedef 2023 ??? kıbrıs da petrol bulduk dediler aynı gece zammi yapistirdilar doğalgaz bulduk dediler zammi yapistirdilar nedense hep 2023 de hayat düzelecek Allah ıslah etsin yazık çok yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Bu zamma sebep olan politikalarından dolayi,İsmet İnönü'yü eshefle kınıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru söylediniz azizim. Lozan'ı da unutmayalım ama!
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Bunun haberi ilk çıktığında bu zam yapılır çünkü yapılmak zorunda demiştim de eksi yağmuruna tutulmuştum. Nitekim boş tepkilerin reel ekonomide sökmediğini bu zamla görmüş olduk. Bu memlekette maaşlı çalışan birinin yıllık kazancının neredeyse yarısı doğrudan ve dolaylı VERGİLERE gidiyor ve o vergilerle dolan devlet kasası talan ettiriliyor. Halk buna sessiz kalıp üstüne de %50 oy veriyorsa bu daha iyi günlerimiz. Ne yazık ki deniz bitti, her şeye zam sağanağı tam gaz devam edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • sinan (2 yıl önce)
    Şimdi şöyle bu sistem var ne ilginçtir ki; önce zam yaparken 200 gr deyip zammı yapıyorlar. Ardından fırıncılar mı her kim karar veriyorsa ekmeğin gramajı 170 gr yada daha aşağı çekiliyor ancak bunu halka duyurmak yok bu da gizli zam olmuş oluyor. Buna bir standart getirin mesala 200 gr.'sa bu Türkiye'nin her yerinde aynı olsun. Millet de ne aldığını bilsin marketlerde böyle örneğin yağ 4, 4.5, 5 lt yağ paketlenmiş ama millet kıyaslayamıyor. halkı bu zihniyetten devletin kurumları ve yasal düzenlemeler koruyamayacaksa kim koruyacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Vatandaş karnını ekmek ? ile doyuruyor yazık bu halka %33 zammın izahı olamaz... Şimdi bı kaç akıllı çıkar der ekmek çöpe atılıyor diye ....zaten. Ekmeği çöpe atan yine atacak emin olun ama gariban halk temel ihtiyaç olan ekmeğe muhtaç bırakıldı bunu bilin
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    gramaj yüzde 17,6 artmış, fiyat yüzde 30 artmış. şimdi bu ayarlama mi zam mı oluyor? zamın yeni adı "düzenleme, ayarlama" oldu, sadece halkı salak zannedenlerin oyunları bunlar. tek akıllı kendileri ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (2 yıl önce)
    Yayınladığıniz haberi bir okuyun ne içtiniz kendi kendinizi yalanlıyorsunuz basa bak ekmek zaten 200 Gr di fiyatida 1.5 TL şimdi yine 200 Gr 2 TL kafa iyi devam işinize geliyor almışsınız fırıncılar odasından biseyler ölümde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Zam değil yani.gramaj ve fiyat ayarlaması..
    0
    0
    Yanıtla