SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Acım Büyük, Yaram Derin.. Nasıl Geçsin!"

0
Güncellendi - 2021-01-25 21:22:37
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ- Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki 24 Ocak 2020 depreminde Doğanyol ilçesinde eşi ve çocuğu yaşamını yitiren Nadir Say, acısını ilk günkü gibi yaşıyor.

Bazen çiftçilerin bahçelerinde bazen de inşaatlarda çalışarak ayakta kalmaya çalışan 39 yaşındaki Nadir Say, geçen yılki depremde eşi Gazel (32) ve oğlu Yusuf Ali Say'ı (5) kaybetti.

Doğanyol ilçesinde depremzedeler için tahsis edilen konteynerde yaşayan Say, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Ocak 2020'de yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde Çolak Mahallesi'ndeki kerpiç evlerinin yıkıldığını anlattı.

- Eşi ve oğlunu birbirine sarılmış vaziyette buldular

Deprem sırasında dışarıda olduğunu, yıkılan evin enkazından komşularının da yardımıyla eşi ve oğlunu birbirine sarılmış vaziyette bulduklarını belirten Say, "Hastanede nefes alamamışlar. Kalp masajı ve gerekli müdahaleler yapılmış ancak hayata tutunamadılar, vefat ettiler. Yalnız kaldım, ne yapacağımı şaşırdım, rahatsızlandım. Ertesi gün de defnettik, yasını tuttuk." dedi.

Acısının taze olduğunu, ayakta kalma mücadelesi verdiğini dile getiren Say, olayın ardından ilk 3-4 ay üzerindeki sıkıntıyı, stresi bir türlü atamadığını ifade etti.

İyi kötü hayata tutunmaya çalıştığını dile getiren Say, "Bahçelerde, inşaatlarda çalışıyorum. Yetkililerden iş talebinde bulundum. Şimdi konteynerde kalıyorum. Devletimiz, depremin ilk anından itibaren yanımızdaydı, devlet büyüklerimiz geldiler, maddi manevi destek verdiler. Konutlarımız yapılıyor, biter bitmez teslim edilecek. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin." diye konuştu.

- "Acım büyük, yaram derin, nasıl geçsin"

Depremin birinci yılında acılarının tazelendiğini belirten Nadir Say, "Dünya hali ne olacağını bilemiyorsunuz. Buna da çok şükür. Eşimi, çocuğumu çok seviyordum. Bulunmaz bir şeydi. Acım büyük, yaram derin, nasıl geçsin. Yavrumla eşimi kaybettim. Bu çok acı bir şey. Allah kimseye yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Çolak Mahallesi Muhtarı Osman Öz ise depremde ilçedeki birçok evin zarar gördüğünü, 2 kişinin de hayatını kaybettiğini belirtti.

Devletin yaraları sarmaya çalıştığını ifade eden Öz, "Bakanlarımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan geldi. Yatırımlar yapıldı, çok şükür şu anda konutlarımız hızlı bir şekilde yapılıyor. Allah devletimize zeval vermesin. Doğanyol şu anda adeta yeniden inşa ediliyor, kentsel dönüşüme alındı. Mahallemizde rezerv alanı olarak belirlenen yerde 200 civarı konut yapılacak. İnşallah herkes evine kavuşacak." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Ismail (3 yıl önce)
    Fakirin bu dünyada ne zaman yüzü güldü Rabbim bahtıni açık etsin kardeşim benim
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)
    fotoğraftaki binaya bakarsak yığma diye tabir edilen yöntemle bina yapıyorlar. yani kolonsuz kirişsiz, tuğlanın üzerine betonu koyuyorlar. bu depreme dayanıklı mıki? bilen biri var mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Bu abimize lütfen yardım edilsin bir yıl önceki cenaze namazındaki ve şimdide üzerindeki kıyafet aynı kıyafet
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (3 yıl önce)
    Allahim sana sabırlar versin güç kuvvet versin bir yandan eş evlat acısı bir yandan yokluk memleketin zenginleri hiç mi okumazlar böyle haberleri dün okuduğumdan beri gözüme uyku girmiyor keşke biraz imkanım olsaydı da insanlar için bişeyler yapabilseydim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    rabbim sana büyük sabır versin inşallah abim inşallah yüce allah sizi cennette buluşturur inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin gardaşım sanada sabırlar versin çok acı bir durum göz yaşlarımı tutamadım mekanları cennet nur olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (3 yıl önce)
    Koskoca 1 sene geçmiş ve hala adamın evi yok. Suriyeli olmak lazım bu memleketteeee
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet sinan (3 yıl önce)
    Eşi ve çocuğuna rabbim rahmet etsin. Kendisinede Rabbim sabır versin. Rabbim ayet i kerimede Elleżîne iżâ esâbet-hum musîbetun kâlû innâ li(A)llâhi ve-innâ ileyhi râci’ûn(Onlar ki, kendilerine bir musibet dokunduğu zaman: “Bizim bütün varlığımız Allah’ındır ve biz ancak O’na dönüyoruz” derler.)diyor.
    0
    0
    Yanıtla