SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Ligde

0
Güncellendi - 2021-05-10 15:33:03
Adana Demirspor ve Giresunspor Süper Ligde
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig'de son haftada konuk olduğu Menemenspor'u 4-1 mağlup eden Adana Demirspor, averajla şampiyon tamamladığı ligde Süper Lig'e çıkmayı başardı.

Menemen İlçe Stadı'nda oynanan müsabakanın ilk yarısını Pa Dibba, Francis Ezeh ve Hasan Kılıç'ın golleriyle 3-0 üstün tamamlayan Adana Demirspor, ikinci yarıda Sinan Kurt'un golüyle farkı 4'e çıkardı. Menemenspor'da Simon Zenke'nin golüne rağmen Adana Demirspor müsabakadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 70'e çıkaran Adana Demirspor, gelecek sezon Süper Lig'de oynamaya hak kazandı.

Daha önce 1972-1973, 1986-1987, 1990-1991 ve 1993-1994 sezonlarında Süper Lig'e yükselmeyi başaran Adana temsilcisi, 1994-1995 sezonunda düştüğü Süper Lig'e döndü.

Süper Lig'de 26 sezon aradan sonra mücadele edecek Adana Demirspor'da Ümit Özat ve Cüneyt Dumlupınar'ın ardından bu sezon 3. teknik direktör olarak çalışan Samet Aybaba, 1996-1997'de Kayserispor ve 2016-2017'de Sivasspor'un ardından 3. kez bir takımı Süper Lig'e taşıdı.

GZT Giresunspor

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanan son hafta mücadelesinde Tuzlaspor karşısında Eren Tozlu ve Ibrahima Balde'nin golleriyle üç puanı hanesine yazdırarak puanını 70 yapan GZT Giresunspor, lider Adana Demirspor'un ardından averajla ikinci sıradaki yerini korudu ve Süper Lig'e çıktı.

Maçın bitiş düdüğüyle oyuncular, teknik heyet ve yönetim kurulu üyeleri büyük sevinç yaşadı.

Kurulduğu 1967 yılından 4 sene sonra 1970-1971 sezonunda bir alt ligden Türkiye'deki en üst seviye lige yükselen ve üst üste 6 sezon (1971-1972, 1972-1973, 1973-1974, 1974-1975, 1975-1976, 1976-1977) mücadele eden Karadeniz temsilcisi, 1977'den bu yana Süper Lig'e hasret kalmıştı.

TFF 1. Lig'e yükseldiği 2014-2015 sezonundan bu yana kesintisiz 7 sezondur bulunduğu ligde mücadele veren GZT Giresunspor, yalnızca 2016-2017 sezonunda ligi ilk 6 içerisinde 6'ncı sırada bitirerek play-off hakkı elde etmişti.

Bu sezon istikrarlı bir grafik sergileyen yeşil beyazlı takım, ligin son haftasında da hata yapmadı ve Adana Demirspor'un ardından Süper Lig'e doğrudan yükselen ikinci takım oldu.

Play-off eşleşmeleri

Süper Lig’e son bileti almak için Samsunspor, İstanbulspor, Altay ve Altınordu takımları Play-Off’da mücadele edecek.

TFF 1. Lig’de son hafta müsabakaları bugün tamamlandı. Ligde Adana Demirspor ve Giresunspor, 67 puanla ilk iki sırada yer alarak Süper Lig’e yükselen ekipler oldu. 67 puanla ligi üçüncü tamamlayan Samsunpor ile 64 puanla İstanbulspor, 63 puanlı Altay ve 60 puanlı Altınordu, Play-Off’da mücadele etme hakkı kazandı.

34. ve son hafta müsabakalarının tamamlanmasıyla Play-Off eşleşmeleri ise şu şekilde oldu:

Samsunspor-Altınordu

İstanbulspor-Altay

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Malatyali (2 yıl önce)
    Ikisde seneye düser.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (2 yıl önce)
    Keşke Adanaspor çıksaydı, Demirspor'u sevmiyoruz, bizi küme düşürdüler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hepsi Bir 81 (2 yıl önce)
    Aynı vatanın aynı milletin insanları futbol için birbirine düşmanlık ve kin besliyor... Allahım sen bunları ıslah et, sen bunları cehaletten kurtar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Giresun'un kimse süper lige çıkacağına inanmıyordu sürpriz oldu,hala Eren tozluyu neden gönderdik anlamadim,Adana Demirspor a gelince oldu olası sevmediğim bir kulüp bunun adana şehri ile bir iliskisi yoktur Adanaspor a karsida sempatim vardır Adana'dan gelip bizde oynayan kaleci malik,sagbek Eren,forvet Feyzullah küçük (hakem zorbay küçük ün babası)ikinci ligde düşmeye oynuyoruz para pul yok transfer yapamıyoruz yil1998 40 yaşına merdiven dayamış Feyzullah devre arasında vefa örneği göstererek futbolu bıraktığı halde geliyor tekrar Malatya'nın formasini giyerek gençlere kaptanlık yapıyor,hiç unutmuyorum orta sahada durarak milimetrik bitirici paslar atarak ligde kalmamıza katkı sağlamıştı,ibrahim ismini unuttuğum bir kaç oyuncu daha var hepsini saygıyla anıyorum,Adana Demirspor 1989 yılında bolu ile mahkeme kararı ile tescillenmis şike yaparak bizi ligden düşürmüştür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gün gelir bizde intikamımızi alırız gardaş.
    0
    0
    Yanıtla