SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ADD'den Bakanlığa 'Andımız' Soruları

0
Güncellendi - 2021-03-17 07:07:32
ADD'den Bakanlığa 'Andımız' Soruları
A- A+ PAYLAŞ

"TÜRK MİLLETİ OLARAK GÖZÜMÜZDE HÜKMÜ YOKTUR".. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, çözüm süreci döneminde okullarda okutulmasından vazgeçilen 'Andımız'la ilgili Milli Eğitim Bakanlığı kararının Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen, uygulanmayan bu kararının geçtiğimiz günlerde Danıştay üst kurulu tarafından bakanlığın itirazı üzerine iptal edilip, 'Andımız'ın okutulmaması yönünde verilen karara tepki gösterdi ve "Andımızın okullarımızda yeniden okunması için mücadelemizi sürdüreceğimizi Türk Milleti'ne duyuruyoruz." dedi.

Millioğulları, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'na 3 soru da yöneltti şunları söyledi:

"ANDIMIZ ile ilgili aşağıdaki soruları -eğer cevaplayabilirseniz- cevaplayın!

1- ANDIMIZ’da geçen cümlelerden hangisi sizi rahatsız etmiştir?

a) Türküm, doğruyum, çalışkanım.

b) İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak; yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

c) Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir.

d) Ey Büyük Atatürk!

e) Ne mutlu Türk’üm diyene!

2- “Varlığım Türk varlığına armağan olsun.” Cümlesi size ne çağrıştırmaktadır?

a) Bölücülük

b) Yıkıcılık

c) Irkçılık

d) Gericilik

e) Şeriatçılık

3- Size göre kimin açtığı yolda ve gösterdiği hedefte yürünmesi sakıncalıdır? (*Bu açık uçlu sorudur. Boşluğu doldurunuz.)

……………………………………………………………………………………………………………

Sayın Milli Eğitim Bakanlığı;

Sınav kağıdını doldurmaya cesaretinizin olmadığının bilincindeyiz.

Sınavdan Sıfır (0) aldınız ve yıllardır sınıfta kaldığınız için okuldan atıldınız.

Biliniz ki içinizden her ne geçiriyorsanız, o cevapların, Türk Milleti olarak gözümüzde hükmü yoktur.

ANDIMIZ’ın okullarımızda yeniden okunması için mücadelemizi sürdüreceğimizi Türk Milleti’ne duyuruyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ali rıza (3 yıl önce)
    Abd ti rahatsızediyordur birde küçük ortagını
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Andımızın içeriğinin kime zararı vardı? Türk toplumunu bir arada tutan cümleler vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Saolsun bizi hep bir arada tuttu. Asla alevi_sunni sag_sol turk_kurt ulkucu_kominist catismasi hic yasamadik. Ama ne zamanki andimiz kalkti surekli catisir olduk. Derhal andimiz gelmeli yoksa bu ayrismalar asla sona ermez. Andimiz sayesinde bu halk dogru caliskan ve ureten bir toplum oldu bu sayede ulkemiz zengin bir ulke olmustu. Ama andimiz kalkti halkimiz tembellesti uretmez oldu. Onceleri cok durussttuk malesef ne dogrulugumuz nede durustlugumuz kaldi. Andimiz gelirse bakin nasil bu ulke ekonomisi guclenip halki caliskan ve dogru olup cagdas medeniyetler seviyesine yukseliyor.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Çözüm sürecinde iş tuttukları HDP'lilere 'Andımız'ı kaldırma sözü vermişlerdi. O zaman bahane oydu. Ama anlaşıldı ki, ümmetçi yapı bunu esas isteyendi. Bir de iktidara en son ortak ettikleri,ı 'milliyetçi'leri alet ederek taçlandırdılar. MHP'nin iktidar yoldaşlığına, misyonunu tamamlandığı için son vermek istiyorlar, o da ayrı bir soru. Aşağıdaki yazı Türkiye'de Türklük andını kaldıranlara gelsin: https://odatv4.com/turkiyenin-savasta-yenilmesi-gerekiyor-16032122.html
    %0
    %100
    Yanıtla