SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adem Büyük'ten Açıklamalar.. "Odak Noktam Malatyaspor"

0
Güncellendi - 2021-03-30 09:13:25
Adem Büyük'ten Açıklamalar..
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un takım kaptanı ve ileri uç oyuncusu Adem Büyük, kariyer planlamasında oynayabildiği kadar futbol oynamak olduğunu ifade ederek, “Şuan ki tek odak noktam Malatyaspor. Kulübümü, camiamızı seviyorum. Bu seneden sonra bir sene daha kontratım var. Tabii ki futbol bu, yarın ne olur bilemeyiz. Ama oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Malatyaspor’da devam edebilirim” dedi.

Süper Ligin yayıncı kuruluşu beIN Sports’a açıklamada bulunan Büyük, lige verilen milli arada Antalya’da kamp çalışması yaptıklarını ifade ederek, Antalya kampının kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Tecrübeli futbolcu, kampta her şeyin yolunda gittiğini vurgulayarak, milli takımda olan arkadaşları nedeniyle eksik ama iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Büyük, Antalya’daki kamp çalışmalarının verimli geçtiğini belirterek, “İyi bir kamp dönemi geçirdik. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık” dedi.

“ZOR BİR SÜRECE GİRDİK”

Takım olarak zor bir sürece girdiklerini kaydeden Adem Büyük, “Futbolcu grubu olarak bu psikolojiden çıkmak kolay olmuyor. 10 maç çok az bir süre değil çünkü bir kazanamadığınız zaman ‘Acaba bir sonraki maçı da mı kazanamayacağız?’ psikolojisine girmeye başladık. Bunu önlemek adına önümüzde güzel maçlar var. Başakşehir maçıyla beraber başlıyoruz. Biz, özellikle bu sene büyük ya da hedefleri olan takımlara karşı daha iyi performans sergiliyoruz. Bundan sonrada böyle olacağını tahmin ediyorum. İnşallah Başakşehir maçıyla beraber tekrar bir galibiyet serisi başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“LİGİ EN İYİ YERDE BİTİRMEK İSTİYORUZ”

Tecrübeli futbolcu, teknik direktör değişikliklerinin her zaman takıma olumlu yönde yansıdığını dile getirdi.

Takımla yolları ayrılan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile iyi günler geçirdiklerini anımsatan Büyük, “Hamza hocamıza da teşekkür ediyorum. Ama şimdi yeni bir teknik adam, farklı bir mantalite… Tabii ki ilk başta kolay olmuyor çünkü birbirinden oyun mantalitesi ve planlaması açısından farklı iki teknik adamla çalışıyoruz. O yüzden ilk hafta biraz zorlandık ama şuanda İrfan hocanın neler istediğini, bizden ne yapmamızı istediğini daha iyi biliyoruz. Daha net anlıyoruz. O yüzden Antalya kampı iyi oldu. Bu anlamda milli arayı iyi değerlendirdik” dedi.

Büyük, takımın yeni teknik patronu İrfan Buz’un biraz daha heyecanlı olduğunu belirterek, “İsteyen, iletişimi de iyi olan bir teknik adam. Umarım onunla beraber iyi bir uyum içerisinde bu seneyi en iyi yerde bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOK ZORLUKLAR YAŞADIM”

Süper Lig’de çok geç oynama şansı elde eden futbolculardan birisi olduğuna dikkat çeken Büyük, şunları söyledi: “Ben 25 yaşında bu şansı yakaladım. O zamana kadar gerçekten çok zorluklar yaşadım. Tabii bunda benim hatalarımda oldu. Hatta çoğunlukla benim hatalarım olmuştur ama özellikle Manisa’da olduğum dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadım. Bu Manisaspor’u kötüleme anlamında değil, kesinlikle öyle bir şeyim yok ama orada çok büyük zorluklar yaşadım, bana çok büyük zorluklar yaşatmışlardı. Belki oradan daha erken ayrılsaydım, benim için tamamen değişik ve farklı olabilirdi. Bana en yakın orada geçirdiğim yıllar oldu. Manisa’da oynadığım dönemden sonra Mersin İdmanyurdu’na kiralık olarak gitmiştim. İyi bir performans sergileyip daha sonra kulübüme geri dönmüştüm. Ciddi fedakârlıklar yaparak dönmüştüm ama maalesef karşılığını alamamıştım. Daha sonra Kasımpaşa’ya gitmem benim hayatımdaki en büyük dönüm noktalarından bir tanesidir. Sayın Turgay Ciner’e de çok teşekkür ediyorum. Üzerimde emeği çok büyük, gerçekten o dönem bana çok yardımcı oldu. Arkamda durdu. Ben çok zorluklar yaşadım, agresif taraflarımda olduğu için kendisiyle iyi anlaştık. Bazen anlaşamadık ama benim hayatımdaki dönüm noktam Manisa’dan ayrılıp, bonservisle Kasımpaşa’ya gidip, Turgay Beyin bana o şansı vermesiydi.”

“VİCDAN OLARAK RAHATIM”

Galatasaray’da forma giydiği için gururlu olduğunu ifade eden Büyük, “Geçen sene ilk Şampiyonlar Ligi maçımı oynadım. Kazansaydık benim için daha anlamlı olacaktı. Rüya gibi, her futbolcunun rüyalarını süslüyor. Bütün büyük takımlar için böyle. Her futbolcunun hedefi önce büyük takımda oynayıp, sonra milli takım ve Avrupa’ya gidebilmektir. Ben bu şansı geç yakaladım ama Galatasaray gibi büyük bir camiada bu formayı giydim. Bunun için gururluyum. Sayın Fatih Terim hocama bana bu şansı verdiği için çok teşekkür ederim. Bende verdiği şansı genel olarak iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Mücadeleden kaçmayan, her zaman sorumluluk alan, hiçbir zaman savaşmaktan gocunmayan, savaşan bir yapım olmuştur. Orada da bu şekilde devam ettim. Vicdan olarak rahatım. Çok güzel günlerim geçti. Çok güzel insanlar tanıdım. Çok iyi arkadaşlarım oldu. Her şey çok iyi ve mükemmeldi. Çok iyi bir sezon geçirmememize rağmen her şey çok güzeldi. Galatasaray, hayatımda çok iyi bir yere sahip, böyle de kalacaktır” diye konuştu.

“ODAK NOKTAM MALATYASPOR”

Büyük, şuan ki odak noktasının tamamen Malatyaspor olduğunu kaydederek, “Kulübümü, camiamızı seviyorum. Bu seneden sonra bir sene daha kontratım var. Tabii ki futbol bu, yarın ne olur bilemeyiz. Ama oynayabildiğim kadar oynamak istiyorum. Malatyaspor’da devam edebilirim. Tabii ki bu iki taraflı bir şey ama dediğim gibi kariyer planlamam şuan oynayabildiğim kadar oynamak” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Aydin (3 yıl önce)
    Adam gibi adamsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan Adıgüzel (3 yıl önce)
    Adem iki zaman halinde görüyorum seni, 1. Bir önceki sezonun Ademi şımarık, maçlarda zaman öldüren, bencil, yersiz kartlar gören, Adem 2. Şu sezonun Adem i, olgun, kendini şehire ve ailesine adamış adam gibi adam Adem. Teşekkürler. Malatya seni seviyor kardeş. Böyle dürüst ol biz seni hep seveceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAGDUYU ZAMANI (3 yıl önce)
    Adem büyük futbol emekçisi hangi takımın ekmeğini yiyotsa o takım için elinden geleni yapıyor takdir ediyoruz.kalan 11 maçta da kaptan olarak takımı toparlayıp başarıya ulaşacağına eminim.malatyaspor camiasında oktay çevik nasıl yer bulduysa bugün bile iyi olarak hatırlanıyorsa eminim adem de bu izi bırakacaktır gönlümüzde.kendi kariyeri için uygun büyük takım tercihi karşısına öıkmadığı müddetçe malatyasporda devam etmesinde kendisi içinde takım içinde yarar vardır.başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayati (3 yıl önce)
    ODAK NOKTAM : PARA demek istemiş. Parasını vermeyin bakalım Odak noktası kalıyor mu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dervişin fikri neyise zikrida udur demeki senin kutsalin paradir
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen çalıştığın yerden paranı alamazsan ne yaparsın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Adem Büyük, soyadı gibi büyük yürekli bir insan her şeyden evvel. 3'ncü sezonu bu takımda. Bir kaptan olarak takımı toparlayıcı lider futbolcu olma vasıfları var. Y. Malatyaspor'a büyük katkısı var, kim ne derse desin. Futbol bilmez cahillerin Adem'i eleştirmeleri tam bir cahil cesaretidir. Kaptan Adem sahanın her yerindedir. Büyük bir efor harcıyor. İster istemez bu da zaman zaman performansa yansıyor. Ama kalkıp burada Adem oynamıyor demek tam bir cehalet örneğidir. Kaldı ki faullere maruz kaldığı birçok pozisyonda hakemlerin bunu görmezden gelmesi ise izah edilemez bir durumdur. Erol Bulut'un olduğu dönemdeki takım ruhu, kaptan Adem'in de katkıları ile olduğunu ve Avrupa kupalarına bu uyumlu takım olma sonucu gittiğimizi unutmamalıyız. İyi ki varsın kaptan Adem. Taraftar seni seviyor.
    0
    0
    Yanıtla