SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Adı 'Şehitler Anıtı' Olmalı"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Malatya'da yapılacağı belirtilen '15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın adının şehitler arasında ayrımcılık yapmak anlamına geleceğini belirterek, anıtın 'Şehitler Anıtı' diye adlandırılması önerisi yaptı.

Küçükşahin, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Basından edindiğimiz bilgilere göre “15 Temmuz Şehitler Anıtı”nın yapımı için karar aşamasına gelinmiş durumda! Henüz karar verilmediğine göre Yeşilyurt CHP İlçe Başkanlığı olarak önerilerimiz şunlardır.

1. Anıtın ismi “15 Temmuz Şehitler Anıtı” değil, “Şehitler Anıtı” olmalıdır. Zira şehidin, “15 Temmuzu”, “Güneydoğusu”, “Kıbrıs Harekâtı”, “Kore’si”, “İstiklal Savaşı”, “Çanakkale’si” vb. olmaz. Şehit, şehittir. Şehitler bu ülkenin bekası için canını vermiş kişilerdir. Bunun hangi zaman diliminde şehit olduğu önemli değildir. Böylesi bir sınıflandırma, şehitler arasında ayrımcılık yapmak anlamına gelir. Şehitler arasında yapılacak bir ayrımcılığa hoşgörü göstermek mümkün değildir.

2. Yapılacağı yer; daha önce adı konulmuş bir park veya meydan olmamalıdır. Yeni bir yerde inşa edilmeli, ismi bu vesileyle konulmalı ve belleklere böyle kazınmalıdır. Bu yer, Malatya’dan her geçenin görebileceği şekilde Kuzey Çevre Yolu üzerinde bir yerde olmalı ve merkeze de uzak olmamalıdır.

3. Bununla birlikte 3-4 mahallenin kavşak noktasında bir yer olmalıdır. Örneğin Yeşilyurt İlçesinde Çarmuzu, Melekkbaba, Kaynarca, Kiltepe, İlyas mahalleleri arasında bir bölgede olabilir.

4. Oluşturulacak olan anıtın çevresi geniş tutulmalı, daha sonra yapılması muhtemel ilave düzenlemeler için yeterli alana sahip olmalıdır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız