SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adis Jahovic Gol Krallığında Zirvede

0
Güncellendi - 2019-12-19 17:12:07
Adis Jahovic Gol Krallığında Zirvede
A- A+ PAYLAŞ

BtcTurk Yeni Malatyaspor’un Kuzey Makedonya asıllı golcüsü Adis Jahovic, ligde 15 haftada kaydettiği 10 golle zirvede yer alıyor. Gençlerbirliği’nde forma giyen forvet oyuncusu Sorin Bogdan Stancu, kaydettiği 10 golle Adis Jahovic ile birlikte zirveyi paylaşıyor. 

1,91 metre boyundaki golcü futbolcu, sezon başında BtcTurk Yeni Malatyaspor’a transfer oldu. 15’i lig, 1’i Ziraat Türkiye Kupası,  4’ü ise UEFA Avrupa Ligi ön elemesi olmak üzere 20 karşılaşmada forma giyen Jahovic, 13 gol kaydetti.

 Süper Lig’de şuana kadar bütün karşılaşmalarda forma giyen ve bin 350 dakika sahada kalan Jahovic, 10 gol, 1 asistlik performans sergiledi. Golcü futbolcu, 10.haftada deplasmanda Kasımpaşa ağlarını havalandırdıktan sonra geride kalan 4 haftalık süreçte gol atma başarısı gösterememişti. Ligin 15.haftasında deplasmanda oynadıkları Beşiktaş karşılaşmasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Jahovic, gol atamama serisini sonlandırdı.

 Lig öncesi UEFA Avrupa Ligi'nde sarı kırmızılı takımın formasını giyen Jahovic, oynadığı 4 karşılaşmada 3 gol kaydederek, sezona iyi bir başlangıç yapmıştı.

 Jahovic, Süper Lig’de geride kalan 15 hafta sonunda Yukatel Denizlispor karşılaşmasında 4, Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, MKE Ankaragücü, İstikbal Mobilya Kayserispor, Kasımpaşa ve Beşiktaş karşılaşmalarında ise 1’er gole imza attı. Adis Jahovic, şuana kadar kaydettiği 10 golün 4'ünü penaltı, 4'ünü ayakla, 2'sini ise kafayla attı.

 Konyaspor’da 47 karşılaşmada 13 gol, 1 asistlik performans sergileyen Jahovic, Göztepe formasıyla çıktığı 53 karşılaşmada 35 gol, 10 asistlik bir başarı elde etmişti.

Ferdi Durdu - Yeni Malatya Gazetesi / Malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Cumali Ayabakan (4 yıl önce)
    Birkaç haftadan beri formsuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Attığı 10 golün yarısı penaltıdan. Ayrıca 10 gölün 4'ü ikisi penaltı olmak üzere Denizlispor'a. Santrafor olarak vasat bir oyuncu. Ama şurası da bir gerçek ki forvetler dünyanın en pahalı oyuncuları. Üst düzeyde bir forvet oyuncusunu Türkiye'ye hele de Malatya'ya getirmek neredeyse imkansız. Bizim gibi bütçesi sınırlı Anadolu takımlarının sahip olabileceği en iyi forvet oyuncusu. Top ayağında değilken biraz daha orta sahaya yakın oynaması, pas trafiğine katılması, ilerde rakibe baskı uygulaması, birazda son vuruşları daha iyi yapabilmesi lazım. Umut Bulut'un alınmasına birçok kişi karşı çıkmış ama bence iyi bir alternatif Jahovic'e. Umut'un yaşına takılmamak lazım. Kendine iyi bakan, yaşantısına dikkat eden, antrenmanlarda iyi çalışan bir futbolcu 40 yaşına kadar rahatlıkla oynayabilir. Ronaldo 35 yaşında 100 milyon euro'ya Juventus'a transfer oldu. Yani Umut'la aynı yaştalar. Zaten eminim ki Malatyaspor az bir para karşılığında anlaşmıştır Umut'la. Haberlere göre Adana Demirspor'a gidecekken son anda dümeni Malatya'ya kırmış. Bu da isteyebileceği para konusunda bize bir fikir vermekte. Rekabet her zaman iyidir. Bakarsınız Jahovic'i yedek bile bırakabilir. Bence Eren'le olan anlaşma da karşılıklı feshedilmeli. Eren bir alt ligin oyuncusu. Kaç yıldır boşuna kadroda tutulmaktaydı. Yol verilmesi lazım artık.
    0
    0
    Yanıtla