SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Adıyaman'da 96 Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-11-25 02:58:41
Adıyaman'da 96 Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman’da tütün eylemi ile başlayan ve daha sonra provoke edilen gösterilerde 96 kişi gözaltına alındı.

Adıyaman’da Cuma sabah saatlerinde başlayan tütün ile gösteriler kontrol altına alındı. Polisin ikazlarına rağmen provokatörlerin ortalığı karıştırdığı Adıyaman’da gergin bir gün yaşandı. Saatler boyu süren olaylara polis ve jandarma ekipleri müdahale etti. TOMA ve zırhlı araçların yanı sıra çevre illerden takviye güvenlik güçlerinin geldiği Adıyaman’da emniyetten alınan bilgiye göre 96 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 2’si polis olmak üzere 10’un üzerinde kişinin yaralandığı öğrenildi.

Adıyaman Valiliği yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklama yaparak, gerçek tütün üreticilerinin provokotif gruba destek vermediği açıklandı.

Valilik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz merkezde gerçekleşen tütün eylemi ile ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Yapılan bu eylemin, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununu ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında, Valilikten izin alınmadan yapıldığı, bu eylemin durdurulması noktasında güvenlik güçlerinin bütün ikazlarına rağmen, bazı provokatörlerin eylemi kendi amaçları doğrultusunda provoke etti. Kentin ana yollarını trafiğe kapatarak, aynı zamanda kentin değişik noktalarında birleşerek, belirli gruplar halinde yasadışı sloganlar atıp Valiliğe yürümeye çalıştıkları görülmüştür. Güvenlik güçlerinin yasadışı olan bu yürüyüşü sonlandırmaları için bütün iyi niyetli uyarı ve ikazlarına rağmen, kalabalık kitle içerisinde bulunan yüzleri maskeli bazı provokatörlerin güvenlik güçlerine gaz bombası ve taşlarla saldırmaları üzerine bazı güvenlik güçleri yaralanmış, göstericilerin saldırgan tavırlarını sürdürmeleri üzerine müdahale edilmiştir.

Güvenlik güçlerimiz, sağduyulu davranarak olayları büyümeden kontrol altına almıştır.

Bu eylemde, yasal bir zemini olmayan tütün ekimi ve ticaretini üretici lehine düzenleyen kanun tasarısını bahane ederek, huzur ve hoşgörü kenti olan ilimizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan provokatörlere destek vermeyen gerçek tütün üreticileri ile Adıyamanlı hemşehrilerimize gösterdikleri sağduyudan dolayı teşekkürü bir borç biliyoruz”.

Adıyaman, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Baybars (6 yıl önce)
    İnsanların ekmeğiyle oynanmasın ya. Ne Tütünü bıraktılar Ne Şeker Fabrikasını Ne İçki Fabrikasını Ülkede yerli olan ne varsa satıyorlar 2019 da malatyadan oy moy yok bunlara...
    0
    0
    Yanıtla