SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Afganistan'da Türkmenler Sokağa Döküldü

0
Güncellendi - 2019-02-12 05:30:15
Afganistan'da Türkmenler Sokağa Döküldü
A- A+ PAYLAŞ

Afganistan’da Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Cevizcan'da Devlet Başkanlığı tarafından Vali Yardımcılığına atanan Türkmen asıllı Abdulkadir Maliye’nin Valilik tarafından kabul edilmemesi üzerine Türkmenleri sokaklara döktü.

Afganistan’da Türkmenlerin çoğunlukta bulunduğu Cevizcan iline Devlet Başkanı Muhammed Eşref Gani tarafından, Vali Yardımcılığına atanan Abdulkadir Maliye’nin, Vali Lütfullah Azizi tarafından tanınmaması üzerine, Türkmenler sokaklara döküldü. Cumartesi günü Devlet Başkalığından aldığı atama mektubunu Valiliğe getiren Maliye’yi kimse karşılamamış Vali Azizi ise Cünbüş Partisinin baskısı üzerine atama mektubunu kabul etmemişti. Türkmenler adına konuşan Hacı Muhibay yapığı açıklamada, “Son seçimde biz Cünbüş partisini destekledik ama bize sahip çıkmadı. Biz devletimizin yanındayız ve desteğini bekliyoruz. Bizi bu mafyalardan kurtarsın. Devlet yetkililerine sesleniyoruz. Haksızlığa karşı tek ses olmalıyız, dernekler ve vakıflardan da yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkmenlerin hakkı üçüncü defa çiğneniyor 

Muhibay yaptığı konuşmada, Cünbüş partisinin 2 Devlet Başkanlığı atamasını daha engellediğini hatırlatarak, “Üçüncü defa hakkımızı istiyoruz. Yerel yönetim ve silahlı gruplar bizi hakkımızı vermiyor. Sadece Türkmenlerin hakkı değil bütün Cevizcan halkının hakkı çiğneniyor” diye konuştu. Geçtiğimiz aylarda da Cünbüş Partisi, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Devlet Başkanlığı tarafından atanan Abdul Gaffar Dehkan’ı tanımamış ve geri göndermişti.

Emniyet Müdürü: “Atama meşrudur” 

Cevizcan Emniyet Müdürü Fakir Muhammed Cevizcani, yaptığı açıklamada protestolarda hiçbir adli vakanın yaşanmadığının altını çizerek, “Vali Yardımcısı meşrudur. Valiye atamayı tanıması için çağrıda bulunuyorum” dedi.

Şibirgan, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız