SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ağaçlar ve Ekinler Kurudu.. Bu Sorunu Çözün"

0
Güncellendi - 2017-07-12 04:16:23
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesinde yaşayan çiftçiler, sulama suyunun yetersiz olmasından dolayı bahçelerinde bulunan kayısı ağaçlarının ve ekinlerinin kuruduğunu iddia ederek yetkililerden yardım istediler.

Çiftçilerden Mehmet Kavukçu, çok mağdur olduklarını ifade ederek, “Bahçemiz susuzluktan kurudu, burada 20 dönümlük alana yonca ektim, susuzluktan dolayı onlar da kurudu. Bu hangi vicdana sığar? Yetkililer bize yardım etsinler” ifadelerini kullandı.

Dilek Mahalle Muhtarı Osman Karaavcı ise, sulama sorunundan Battalgazi Sulama Birliğinin sorumlu olduğunu ileri sürerek, “Susuzluktan dolayı vatandaşlarımızın birçok ağacı kurudu. Burası Battalgazi Sulama Birliğine aittir. Sulama Birliği bizimle ilgilenmiyor, millet perişan oldu. Sulama Birliği sakalardan talimat alıyor. Kimsenin vatandaşı mağdur etmeye hakkı yoktur. Sulama Birliği Başkanı derhal istifa etmelidir ve bu işi Büyükşehir Belediyesine bırakmalıdır. Ben de mahalle sakinlerim adına şehrimizin yöneticilerinden destek istiyorum” şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Bekir Aslan da, Mahallede uzun süredir bir su sorunu olduğunu dile getirerek, “Ben Battalgazi Sulama Birliğine daha önce bu konuyu defalarca ilettim. Temmuz ayının ortasında olmamıza rağmen ben daha ilk sulmayı yapıyorum. Eğer ben kayısı hasadına başlayacağım bir dönmede daha ilk sulamayı yapıyorsam burada büyük bir su sorunu vardır. Battalgazi Sulama Birliği, belediyeler ve valiliğin bu sorunu kesinlikle çözmesi lazım” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış