SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba 4. Kez Genel Başkan Yardımcısı

0
Güncellendi - 2020-08-11 17:19:50
Ağbaba 4. Kez Genel Başkan Yardımcısı
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı.Kılıçdaroğlu Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya tekrar genel başkan yardımcılığı görevi verirken, Ağbaba, İşçi Sendikaları, Esnaf - Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları’ndan sorumlu olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25-26 Temmuzda gerçekleştirilen 37.Olağan Kurultayın ardından seçilen Parti Meclisi (PM) içinden yeni dönem politikalarının uygulamasında en üst parti organı olarak çalışacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi.

İŞÇİ SENDİKALARI, ESNAF - SANATKÂR VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI’NDAN SORUMLU

CHP Parti Meclisi üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kılıçdaroğlu tarafından tekrar genel başkan yardımcısı görevine getirildi.  Ağbaba, önceki dönem İşçi Sendikaları,Meslek Örgütleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak yürüttüğü görevini, bu dönem İşçi Sendikaları, Esnaf - Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları ismiyle yürütecek.

2014'TEN BERİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Veli Ağbaba, 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili seçildikten sonra 2012 yılında Parti Meclisine seçildi. 2014 Mayıs ayından itibaren ise Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaya devam ediyor. Ağbaba üst üste 4. Kez Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilerek Malatya siyasi tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

KARDEŞ BELEDİYELER,EMEK BÜROLARI, ÇALIŞTAYLAR, FORUMLAR…

Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde ‘Kardeş Belediyeler projesi’ ve ‘Büyük Buluşma’ adı altında çok sayıda iz bırakan projeye imza atan Ağbaba, İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de yurt genelinde emek bürolarının kurulmasını sağlamış, Kıdem Tazminatı, Taşeron İşçilik, Sokak Ekonomisi , Sosyal Güvenlik Sistemi ve EYT ,Uluslararası Suriye gibi çalıştayları düzenlemiş, “OHAL’de Yeter Forumu” gerçekleştirerek emek cephesinde unutulmayacak çalışmalara imza atmıştı. Veli Ağbaba, pandemi döneminde esnaf ve sanatkarlar ile emek cephesinin yaşadığı sorunları hazırladığı raporlar ve çalışmalar ile gündeme getirmiş, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bu kesimler ile buluşmasını organize etmişti.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı CHP MYK’da görev dağılımı şöyle:

  1. Fethi Açıkel (Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu)
  2. Onursal Adıgüzel (Bilgi ve İletişim Teknolojileri)
  3. Veli Ağbaba (İşçi Sendikaları, Esnaf - Sanatkâr ve Sivil Toplum Kuruluşları)
  4. Ahmet Akın (Enerji, Alt Yapı Projeleri)
  5. Muharrem Erkek (Hukuk ve Seçim İşleri)
  6. Gökçe Gökçen (Gençlik Politikaları)
  7. Gamze Akkuş İlgezdi (Tanıtım ve Halkla İlişkiler)
  8. Lale Karabıyık (Eğitim Politikaları)
  9. Gülizar Biçer Karaca (İnsan Hakları)
  10. Bülent Kuşoğlu (İdari ve Mali İşler)
  11. Faik Öztrak (Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütleri) – Parti Sözcüsü
  12. Ali Öztunç (Doğa Hakları – Çevre)
  13. Oğuz Kaan Salıcı (Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme)
  14. Yüksel Taşkın (Sosyal Politikalar)
  15. Seyit Torun (Yerel Yönetimler)
  16. Selin Sayek Böke (Genel Sekreter)

İL BAŞKANINDAN KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR..

Bu arada CHP'de yeni seçilen MYK ile ilgili değerlendirme yapan Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın genel başkan yardımcılığı görevine getirilmesi nedeniyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti.

Kiraz, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"25-26 Temmuz’da gerçekleştirilmiş olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 37. Olağan Kurultayı’nın ardından Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bugün itibariyle MYK’yı belirledi. MYK genel başkan yardımcıları ve genel sekreterden oluşmakta. Malatya’mızı ilgilendiren asıl durum ise Sayın Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba 4üncü defa bu MYK’da görev aldı. Sayın Veli Ağbaba Sivil Toplum Örgütleri ve Sendikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine yeniden getirildi. Sayın Veli Ağbaba’ya bugüne kadar başarılı çalışmalarını takdir ettiğimizi önümüzdeki süreçte de başarılı çalışmalar yürüteceğine yürekten inanıyoruz. Hem Malatya milletvekili olarak hem de uzun süredir partimizin üst yönetim kademelerinde yaptığı görevlerde başarılı çalışmalara imza atıyor. Parti Meclisine yüksel oyla seçildikten sonra Genel Başkanımızın onayıyla genel başkan yardımcısı olması Malatya örgütümüz adına önemli gurur verici bir durumdur. Bu onayı veren ve tekrardan genel başkan yardımcılığı görevini Malatya’ya layık gören Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya’ya verdiği önemi göstermektedir. Malatya Cumhuriyet Halk Partisi açısından önemli bir kenttir. Bu bir kez daha Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle belgelenmiştir. Malatya’nın önemi bir kez daha ön plana çıkarılmıştır.

Sayın Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba bu görevi hak ettiğini bir kez daha belgelemiştir. Sayın Veli Ağbaba’ya bir kez daha hayırlı olmasını diliyor, başarıların devamını diliyoruz. MYK’da görev alan ve görevlerine devam eden bütün parti büyüklerimize hayırlı olsun diyoruz. Seçilen bu kadro Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak olan kadrodur. Bu kadro çok büyük bir önem ifade etmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını kuracaktır ve Türkiye’yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtaracaktır. Bizlerde örgütler olarak bu kadroya güç vereceğiz.

Malatya’ya verilen bu önemin de farkında olarak, bu sorumluluğun bilincinde olarak hareket edeceğiz. Malatya’da bir genel başkan yardımcısı olması elbette ilçe örgütlerimizin, kadın ve gençlik kollarımızın, meclis üyelerimizin, belediye başkanlarımızı, il örgütümüzün ve il başkanı olarak şahsımın sorumluluğunu bir kat daha arttırmaktadır. Bu sorumluluk bilinciyle ve inançla çalışmalarımızı en yüksek seviye de en olumlu şekilde partimizi büyütecek iktidar yapacak çabayla sürdüreceğiz. Malatya örgütlerine verilen bu güvene layık olmak için elimden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız.

Parti Meclisi’ne ve Genel Başkan Yardımcılığına seçilen başka Malatyalı olan parti büyüklerimizde var. Onlarla gurur ve onur duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyor, görev alan herkese başarılar diliyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Aziz (3 yıl önce)
    Hayırlı olsun malatyanın surunlarını gündeme getirecek tek kişi
    0
    0
    Yanıtla