SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba, Çınar'ın Bilmediği (!) Listeyi Açıkladı

0
Güncellendi - 2021-04-16 03:23:42
Ağbaba, Çınar'ın Bilmediği (!) Listeyi Açıkladı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin aracılığıyla yurt dışına gidip dönmeyenlerle ilgili skandalda her geçen gün yeni bir boyut ortaya çıkarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın, hizmet pasaportu gri pasaport' verilmesi için Valiliğe yazdığı yazının ekinde yer almasına rağmen, 'bilmediğini' öne sürdüğü 45 kişilik listeyi açıkladı. Listede yer alanların 20-30 yaş grubunda oldukları dikkat çekerken, 'insan kaçakçılığı' olarak yorumlanan bu durumla ilgili soruşturmalar konusunda ise kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmemesi dikkat çekti.

Olaya karışan organizatör, aracı ve 'ilticacı' konumunda oldukları anlaşılanların anlatımlarındaki olaylar, tarihler, bu yasa dışı işlemin, Yeşilyurt Belediyesi kullanılarak birden daha fazla sayıda olduğu kuşkularını güçlendirirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, kimlerin yurt dışına gittiğini bilmediğini söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'a, "onların merakını gidermek için elimizdeki 45 kişilik listeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum." dedi ve 'son posta' olduğu değerlendirilen 45 kişilik listeyi gösterdi.

Ağbaba, şunları söyledi:

"Malatya Yeşilyurt Belediyesi'nin yapmış olduğu insan kaçakçılığı konuşuluyor. Bu her gün yeni bir boyut kazanıyor. Belediye meclis üyelerimiz soruyorlar, ‘bu insanlar kimlerdir' diye Yeşilyurt Belediyesi, ‘bilmiyoruz biz de merak ediyoruz' diyor.

Onların merakını gidermek için elimizdeki 45 kişilik listeyi kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. İsimleri, doğrum tarihleri, TC numaraları hepsi burada. Birçoğu 30 yaşındaki insanlar ve önemli bir skandala imza atılmış durumda.

Yeşilyurt Belediyesi’nin elinde olduğu halde valiliğin elinde olduğu halde bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmıyorlar. Bu bilgileri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

45 kişi gitmiş 2 kişi gelmiş 43 kişi Almanya'ya iltica etmiş durumda. Anlaşılıyor ki bu sadece Malatya Yeşilyurt Belediyesi değil birçok AKP'li belediyesi eliyle insan kaçakçılığı yapılıyor.

İddia odur ki Elazığ Baskil Belediyesi, Elazığ Arıcak Belediyesi ve Ordu Korgan belediyesinde benzer projeler adı altında yurt dışına insanlar götürmüşler. Açık bir organize iş var, açık bir suç var, insan kaçakçılığı var.

AKP'nin bu icadı daha önce dünyada Avrupa'ya gitmek için yola çıkan ülkelere örnek olacak bir icat. Şeytanın aklına gelmeyecek bir yöntemle insan kaçırılıyor. Normalde insanlar deniz yoluyla ya da Ege veya Meriç üzerinde hayatlarını riske atarak gidiyorlar.

Burada insan kaçakçılığı belediye başkan yardımcılarının başkanlığında uçaklara binilerek yapılan bir kaçakçılık ve devletin eliyle yapılan bir kaçakçılık. Belediye hizmet pasaportu istiyor valilik hizmet pasaportunu veriyor ve insanlar yurt dışına kaçırılıyor. Burada müthiş bir para var. Ayrıca bir FETÖ bağı var mı mutlaka araştırılması lazım."

sozcu.com.tr- gerçekgundem.com- malatyahaber.com

BELGE 1: Yeşilyurt Belediyesi'nin, Valiliğe gri pasaport verilmesi için gönderdiği 45 kişilik liste..

BELGE 2: Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'ın imzasıyla Valiliğe gönderilen listenin 3 Eylül 2020 tarihini taşıyan üst yazısı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

44 yorum yapılmış

  • İhsan emre (3 yıl önce)
    Bidaha ne zaman götürülür acaba başvurular nerde yapılıyo
    0
    0
    Yanıtla
  • ömür (3 yıl önce)
    her derneğin gazına gelip etkinliklerine ortak olursanız olacağı bu iş patlamasa yıl sonu raporlarında bu kadar genci Almanya gezisine götürdük dersiniz bu olayda büyük bir kumpas tezgah var yoksa çınar ihtiyaç sahibi bir adam değil varlıklı biri bir organizasyon işi iyice araştırılınca ortaya çıkacaktır sadece net konuşmak lazım hem vekiller hem başkan çıkıp biz bu süreci takip ediyoruz bu olay kabullenemez şeffaf bir biçimde ,açıklamalarda bulunmak lazım düşünmeden ve iyice araştırılmadan yapılan bu tür olaylar AKP seçmenini ve Türk milletini derinden üzmektedir. bu işe imza atmadan önce 1 45 kişinin masrafı yeme içme konaklama ve yol en az 7 bin Euro 2 Bu zengin adamı tanıyan eden var mı inmidir cin mi 320 bin Euro para döksün bu tür bütçeli işleri kalkınma ajansları yada Avrupa fonları karşılar 3 Dernekler ile ilgili belediyeden bir araştırma yapılmış mı dernek faaliyetleri güvenilirliği 4 Kimler ön ayak ricacı oldu aradaki isim kim belediye başkanı tereddüt etmeden imzalamış
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut (3 yıl önce)
    Acaba diorum Veli Ağbaba Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuk karı içinde hdpli belediyelerle bu denli mücadele etmişmi onlar insan kaçakçılığı yapmıyo demi Veli bey. Şunu da belirtmek isterim Yeşilyurt belediyesinde kim buna sebep olduysa yenilir yutulur deil varsa öyle birşey asla kabul edilemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Diyarbakır anneleriyle bunu ne alakası var. Yeter ki sizinkilere bir şey olmasın memleket batsın değil mi. Diyarbakır annelerinin de aslında kimin güdümünde olduğunu herkes biliyor o ayrı konu.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    veli ağbaba sokak kedileri icin ne yapmış ki burada konuşuyor !
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    d.bakır aileleri bir provokandadır önemli olan onları kimin nasıl neden dağa çıkardıklarıdır.Ne vaadler verildi?Büyük bir kısmı abd nin maaşlı askerleri öldürülenlerin çoğunun ceplerinde dolar çıktı.Şemdinlide askerlik yapan birisi olarak yöre halkında bir yerli araba göremezsin heryer dağ ne ekersin ne biçersin.Kaçakçılık ve terorizme destekten başka yaptıkları birşey yok bazı kitlerinin hepsini değilse bazıları gerçekten ultra lüks yaşıyor bizim şehirde hayal ettiğimiz hayatı hemde.Önce bu dolaylı yolların kesilmesi aşirey önderlerininin bağlantılarını bulunmalı.Devlet babadır bizde evlatlarıyız baba evladını ayırt etmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    Diyarbakır annelerinin üzerinden kimin nemalandığını belki sen bilmeyebilirsin fakat az buçuk aklı çalışan anlar??
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkusuz korkak (3 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    Mesut bey bu olayı hdp li belediye yapsa terörist kaçırdı lar yurtdışına chp li belediye yapsa fetöcü yurtdışına kaçırdı denilirdi yaw neredeyse 1 sene olacak olay yeni gündeme geliyor adalet herkes için eşit olacak
    0
    0
    Yanıtla
  • alican (3 yıl önce)
    Acaba bu yurt dışına çıkarttıklarından kelle başı kaç lira aldılar?Bide yazık yav valilikteki çalışanı açığa alıyorlar asıl belgeyi yazıp gönderen hala orda .Ne o memur garibanda ondanmıdır bu nasıl adalet?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba listedeki kaç kişi Malatya nüfusuna kayıtlı onuda açıklasaydınız iyi olurdu
    0
    0
    Yanıtla
  • Dürüst Adam (3 yıl önce)
    Bu dilekçede ki imza şimdi derler ki sahte:)))) Benim değil:)) ağlarlar şimdi... O imza kime aitse asıl suçlu odur:))) Hani haktan,hukuktan, kul hakkından bahsediyorunuz ya ? Beş vakit namaz kılıp Allah (c.c.) hesap veriyorsunuz ya!!!! Bu işin sorumlusu o imzanın sahibidir ve o imzanın sahibi görevden alınmalı savcılığa müfettişler tarafından suç duyurusu yapılarak verilmelidir. Yargılanmalıdır!!! Bunu ortaya çıkaran sn.vekilimiz Ağbaba teşekkür ederiz. İnsanlar artık görsün bu sorumluların gerçek yüzünü... Bu işler reçel satarak olmuyor... git reçel helva yap savunacağına... Sn.Gürkan Açıklamalarına cevap ver... Söylenecek çok şey var ama gerek yok mide bulandırıcı! ( Kişisel fikrimdir kimseyi bağlamaz)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedim (3 yıl önce)
    Şimdi heryere yazdım birileri okudu yayınlandı bazılarınında zoruna gitti yayınlamadı herneyse; Özetle ortada bir alavere iş var arkadaş.! Kimse kusura bakmasın eski insanlar kalmadı artık herkes dolaylı dolaysız okuyor yada istişare ediyor var diyenleriniz var evet var ama onlara kimse ne yanlışı ne doğruyu anlatamaz.Mevcut hükümet ne kadar Islami politika yürüttü bence Islami dayanaklı ne varsa kullanıldı kimse kusura bakmasın elhamdulillah müslümanım inşallah kalbende bunu yaşıyorumdur..Kalp ile dil aynı olmalı kanaatimce.Herneyse bu kadar torpilin döndüğü bir yerde islami olarak bu mümkün mü?Sorarım bir başkasının hakkını gasp ederek sırf alkışçı diye ona hak tanırırsa ben gibi herkes müslümanlığınızı sorgular.Velhasıl kelam ülkenin insanlarını alet etmeyin din ile bu sandal vallahide yürümez insanlar inançlarını sorgular oldu!Helaliyle adam bisiklet alamazken yakın insanlarınız adını bilmediğimiz arabalarda geziyor bu nasıl nerden geliyor.Vallahi gözüm yok ama zoruma gitmiyorda değil.Her mülakatımda yok şu yok bu dediniz yiyorsa merkezi atama yapıpta oy potansiyelinizi öyle görelim.Herneyse ülke için çalışan inançı ne olursa olsun dürüst insanlara selam olsun diğerlerinide rabbim nasıl bilirse öyle yapsın.Belediye başkanısın yada zenginsin diye 4 rekat namazın kılınmayacak.Yazıyı hakkıyla dikkatice okuyup anlayanlarda selam olsun umarım yayınlanır..
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (3 yıl önce)
    Cesur yürek Veli Ağabey teşekkürler...??
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)
    veli ağbaba öyle bir ateş yaktı ki bu ateş çok adam yakacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Yanmaz hiçbir şey olmaz çünkü suçlu chapeee
    0
    0
    Yanıtla
  • adil (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Bu kararı valiliğe gönderen adam hala koltuğunda ama gelen yazıyı onaylayan adam görevden alındı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (3 yıl önce)
    Arkadaşlar veli veyalancıları iftira kampanyası başlatmış allah için bu adammalatyaya bir çiviçakmışmı işi gücü yalan ortalığı karıştırmak çamur atmadığınız kimse kaldımı şimdide Yeşilyurt belediye başkanı hedef aldınız....yorum yapanların çoğu bunun adamları
    0
    0
    Yanıtla
  • Atı alan üsküdarı geçmiş almanyaya gitmiş.neyin kafasını yaşıyorsun.ortada bayağı bayağı adam kaçırma işi var.birileri belediyeyi kullanmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Şahin isimli kullanıcı yorumuna
    yav he he..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen Aliyi.. Veliyi bırak..Belediyede kanıtlanmış,yaşanmış bu işe bak..Buna yorum yapabilirmisin?Bu iş partiler üstü bir durum.Bak içişleri bakanlığı her gün birilerini görevden alıyor.Sen şimdi Bu işin olmadığınımı ima ediyorsun?Onu söyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeş ben ak partiliyim ve yine vereceğim ama yiğidi öldür hakkını yeme adam iktidarda mı ki iş yapsın tabiki muhalefet yapacak ve güzelde yapıyor helal olsun doğruları tüm türkiyenin gözüne soktu bu tarafgirliği vırakın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya444 (3 yıl önce)Şahin isimli kullanıcı yorumuna
    Allah aşkına ben bir akp li olarak, soruyorum iftira olan nedir. başkan yardımcısı görevden neden alındı 2 memur neden görevden alındı. Doğruları okadar iyi biliyorsunuz ki doğruları yalanlayacak ve saklayacak kadar rahatsınız. Atanmış kişiler üstlerine seçilmiş kişiler millete hesap vermek zorundadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURATHAN (3 yıl önce)
    Bunun AKP lisi CHP lisi yok beyler. Kendinize gelin. İşin siyasi boyutunu geçtim, evet bu resmen insan kaçakçılığı, tabi araştırmak lazım iyice incelemek lazım, burda medya ya büyük görev düşüyor. Veli Ağbaba nın yayınladığı listeyi malatya haber niye bulamıyor. Yenilir yutulur bişey değil bu..Ben bilmiyordum benim haberim yok demekle olmaz. Çık delikanlı gibi söyle. Ya evet bu adamlar gitti ama gelmedi. Bunun adına iltica mı dersin, PKK lıları kaçırdı mı dersin, FETÖ cüleri kaçırdımı dersin. Ucu açık bir olay
    0
    0
    Yanıtla
  • 45 kişiyi gönderen Belediye bile Belediye meclis üyelerine yazılı sorulmasına rağmen aylarca bilgi vermez iken, haber patlayınca da gidenler kim bilmiyoruz, araştırıyoruz derken Malatyahaber ne alaka?
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Sahin sen uzaydami yasiyorsun okuman yazman yoksa ogren yesilyurt belediye Baskanin yazisin iyi oku ona gore yorum Yap uyumayin
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (3 yıl önce)
    helal olsun ağbaba işimleri açıkladığın için , 4 vekil neredeler 8 tanesi daha 18 yaşında
    0
    0
    Yanıtla
  • şahin (3 yıl önce)
    Rahmetli mevlüt aslan oğlunu mumla arıyoruz bu adam tam bir şovmen işi gücü asparagas malatya haber bu şahsın haberlerini yapmayın aziz mubarek günü başka habermi yok malatyanın dünyakadar derdi var bu şahıs kimki sürekli bunun haberini yapıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)şahin isimli kullanıcı yorumuna
    ülke bu haberle çalkalanıyor sen asparagas diyorsun üstün zekalı arkadaş bravo sana
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)şahin isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen malatya haber com şahinbeyin engin tecrübelerin den yararlanın asparagaz mış şahin bey gercekten bu haberlerin yalan oldugunu falan mı inanıyorsnuz, yazık, azıcık mantık azıcık çıkar odaklı bakmayın biraz gercekçi bakınız. Mesele memleket meselesi mesele fakir fukara hak meselesi geç bunları kimse bu saatten sonra artık inanmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)şahin isimli kullanıcı yorumuna
    Bu şahıs kim ki dediğin Malatya'da onbinlerce oy almış CHP Milletvekili Veli Ağbaba. Yalan dediğin olayı patlatıp yetimin hakkını koruyan adam. AKP'li belediyeler toplanmış adam kaçırıyor senin şu yazdıklarına bak. Sen karışma, biz olayın takipçisiyiz; sen aziz mübarek günde bedava patates ve soğanı bekle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kendinizi burada aklamaya mı çalışıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu olayı basit bir olay gibi görmek normal bir durum olmazsa gerek.. Ne iş...Yoksa kendini aklamaya mı çalışıyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)şahin isimli kullanıcı yorumuna
    Sen kimsin ki görüşünü yayınlıyor ??
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (3 yıl önce)
    Sayın vekilim helal sana, bu işin içinde daha çok şeyler çıkacak. Neden kayyum atanmıyor hala anlayamadım. Sen , nasıl başkanlık yapıyorsun imzalıyorsun bu listeyi ve tanımıyorum diyorsun. o koltukta kukla diye mi oturuyorsun. AKP yi rezil ettin.
    0
    0
    Yanıtla
  • diler (3 yıl önce)
    inanın yeşilyurt şelalenin arka bahçesi olmuş. selahattin başkan yolladı bu aldı besledi. yeter artık bu olayda görevden alınıp el çektirilmeli. valla malatya malatya olalı hiç bu kadar basiretsiz adamların eline kalmamışdı. malatya ya ömer faruk öz lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    45 kişiye bilmem ne pasaport çıkacak belediye başkanı haberdar edilmiyecek.ilçe belediyesi.barı insanlar ile kafa bulmaya çalışmayın.bir an önce istifa etmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (3 yıl önce)
    Utanmadan sıkılmadan haberim yok, bilmiyorum vs. diyorlar. Tabi bizde yutuyoruz. Sandıkta görüşeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Merhem (3 yıl önce)
    Ağbaba olmazsa ,Çinar ,belediyenin yerini unutacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Organize işler (3 yıl önce)
    Organize işler Yeşilyurt versiyonunu izliyoruz gelinen nokta çok vahim güzelim ülkede ve bu adam hala koltukta oturuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (3 yıl önce)
    Ay'a yol yapılacağına inanan bir kitle Mehmet Çınar ın "kim olduklarını bilmiyoruz, araştırıyoruz" demesine mi inanmayacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    İmzayı atmışlar ancak haberleri yok. Bunlar nasıl bu şehri yönetiyorlar. Attıkları imzadan haberleri yok. Hiç mi sormadınız, sorgulamadınız? Bu adamlar nasıl bu şehri yönetir? Bunlar muhtarlık bile yapamaz. Koca Malatya da belediye başkanlığı yapacak doğru düzgün bir adam bulamadınız mı? Yanlışlıkla attıları imzalarla bunlar şehri bile satarlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Sayın Ağbaba kim diyor haberleri yok. Hepsi inde haberi var. Yoksa böyle planlı bir organizasyon yapılabilirmiydi? 43 tane aynı örgüt üyesi nasıl birarada geldi? İnsanlar İn aklıyla dalga geçmesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (3 yıl önce)
    Adamlarin. Listeden haberi yok veli veli baba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Adamın kralısın sayın Ağbaba..
    0
    0
    Yanıtla