SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ağbaba'dan Bakana 'Torbacı' Personel Soruları

0
Güncellendi - 2021-11-17 19:49:43
Ağbaba'dan Bakana 'Torbacı' Personel Soruları
A- A+ PAYLAŞ

RESMİ ARAÇLA UYUŞTURUCU SEVKİ VE 'TORBACI' YAKALANDIKTAN SONRA TORBACILARIN KURUMA GELİP UYUŞTURUCU ARADIKLARI İDDİALARI.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde, müdürün makam şoförlüğünü yapan F.D. personelde, evinde ve müdürlük binasında uyuşturucu hap ele geçirilmesini skandal olarak değerlendirdi, "Başka ülkede olsa yer yerinden oynardı, bizde kimsenin kılı kıpırdamıyor, konu en az zararla kapatılmak isteniyor” dedi. Ağbaba, koruma altındaki çocuk ve gençlerin güvenilerek teslim edildiği kurumda meydana gelen bu akıllara durgunluk verecek olayın Malatya’nın adının bir kez daha lekelenmesine sebep olduğunu kaydetti.

"ÖZEL ŞOFÖR TUTUKLANDI, MÜDÜR YERİNDE DURUYOR"

Ağbaba, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a; “Malatya İl Müdürlüğü binanızda 5 bin sentetik hap bulunması başlı başına bir skandalken, kurum müdürünün halen görevde kalması da skandalın bir başka yönüdür. Bakanlığınız tarafından özel şoförü uyuşturucu ticareti yapmaktan 31 Ekim 2021 tarihinde tutuklanan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü’ne soruşturma açılmış mıdır?” sorusunu yöneltti.

9 BİN 300 HAPIN 5 BİNİ KURUM BİNASINDA ELE GEÇİRİLDİ

CHP’li Ağbaba, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde “31 Ekim tarihinde Malatya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik operasyon gerçekleştirildiği, yapılan çalışmalarda toplam 9 bin 300 adet sentetik ecza hap ele geçirildiği 9 bin 300 adet sentetik hapın yaklaşık 5 bin adetinin Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün deposunda ele geçirildiği ortaya çıkmıştır.Operasyon ile ilgili gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan F.D isimli kişinin 2017 yılında Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde kamu işçisi olarak göreve başladığı,2018 tarihinden itibaren süresiz işçi kadrosundan teknisyen yardımcısı olarak atamasının yapıldığı, 01.04.2018 tarihinden itibaren ise İl Müdürünün “Özel Şoförü” olarak görev yaptığı belirtilmektedir.”ifadelerine yer verdi.

"KURUM RESMİ ARACIYLA UYUŞTURUCU SEVKİ YAPTIĞI İDDİA EDİLİYOR"

Ağbaba’nın, TBMM Başkanlığına verdiği önergede Bakan Yanık’a yönelttiği sorular şunlar:

1-Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün deposunda 5 bin adet sentetik hap ele geçirilmesi bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

2-Bakanlığınızın kurum binaları uyuşturucu deposu olarak kullanılırken bugüne kadar konuyla ilgili hangi işlemler yapılmıştır?

3- Konuyla ilgili yerel basında haberlerin çıkmasının üzerinden 2 hafta geçtikten sonra Malatya Valiliği tarafından açıklama yapılarak olay doğrulanmıştır.Operasyon sonrası İl Müdürünüzün ve Bakanlığınızın günlerdir sessiz kalmasının sebebi nedir?

4-Kurum personeli İl Müdürünün özel şoförlüğünü yapmaktan faydalanarak söz konusu araçlarla uyuşturucu hap ticareti yaptığı, polis noktalarını rahatlıkla geçebildiği, satabilmek ve dağıtımını yapabilmek için söz konusu kurum araçlarını kullandığı iddiaları doğru mudur?

5-Malatya İl Müdürlüğü binasında 5 bin sentetik hap bulunması başlı başına bir skandal iken, kurum müdürünün halen görevde kalması da skandalın bir başka yönüdür. Bakanlığınız tarafından özel şoförü uyuşturucu ticareti yapmaktan 31 Ekim 2021 tarihinde tutuklanan Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü’yle soruşturma açılmış mıdır?

6-Tutuklanan kurum personelinin kurum içerisinde disiplinsiz davranışlarda bulunduğu,mesai saatlerine uymadığı, kuruma köpek getirip tüm katları gezdirdiği ancak buna rağmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı iddiaları doğru mudur?

7-Uyuşturucu satıcısı Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personelinin tutuklanmasının ardından kuruma torbacıların geldiği, kurum deposunda uyuşturucu hap aradıkları, kurum müdürünün bu olayla ilgili de herhangi bir işlem yapmadığı iddiaları doğru mudur?

8-Bakanlığınız bünyesindeki bir idareciyle ilgili işlem yapılması için daha ne yapması gerekmektedir?"

malatyahaber.com- Bülten

ARŞİV FOTO: Cevherizade Mahallesi Mücelli Caddesi'nde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Gelde cocuklari bunlara guven bir is yerinde Olunsuz insanlik disi uyusturucu olaylari varsa idarecinin kesin haberi vardir bu nedenden dolayi mudurude soforude baska birileri varsa tutuklansin ve gorevlerine son verilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Sayın Ağba birde Sultansuyu Tigem öüdürünün maksm şöförünün oğlunu araştırsın uyuşturucu esrar satış ve pazarlamasınds 15 yıl mahkum oldu son aftan çıktı Tigemde işe girdi onu işe alanlar hesap vermeli işe girmek için esrar ve hapmı satalım lütfen bu olayın takipcisi olun mahkeme kararı ile suç sabit
    0
    0
    Yanıtla
  • muhittin (2 yıl önce)
    isin en aci ve trajikomik yani 20 yildan beri memleketi yönetenler tertemiz püri pak. Olan biten bütün kötü seylerin müsebbibi de muhalefet! pes arkadas
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (2 yıl önce)
    Bazı sosyal medya sitelerinde yalan haber diyenler oldu.Sizin hiç mi yüzünüz kızarmadı.Utanın her şey saklanmaz.Bu iş devletin içinde Malatya nın göbeğinde oluyor.Birilerini niçin koruyorsunuz.Sahip çıkanlara yazıklar olsun.Onlarında evi aranmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Arkadaş bu nasıl bir iş aklım almıyor. Ülkenin geldiği hâle bakın ve en üzücü olanı kimsenin gıkı dahi çıkmıyor. Tam tersine bu skandalın başındakiler bir zaman sonra terfi ettiriliyor. Vah ki vahhh.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Veli Agbaba adamdır. Hemde güzel bir insan Allah yar ve yardimcisi olsun
    0
    0
    Yanıtla