SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AGİT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı Sona Erdi

0
Güncellendi - 2017-07-12 03:28:03
AGİT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın Mauerbach kasabasında yapılan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısı sona erdi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’nın Mauerbach kasabasında yapılan AGİT Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısı sona erdi. AGİT'e üye ülkelerin dışışleri bakanlarının katıldığı toplantıya Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız katıldı. Dışişleri Bakan Yardımcı Ahmet Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin AGİT’e verdiği önem gözler önündedir. Başta Ukrayna olmak üzere Azerbaycan, Karabağ sorunlarının ülkelerin toprak bütünlüğü içerisinde çözülmesi gerekmektedir. Terörizm, radikalleşme tehdidi, İslamafobiya'yı zirveye ulaştırmıştır. Bu unsurlarla başarılı mücadele, yalnız üye ülkeler arasında daha fazla işbirliğini teşvik edecek tutarlı ve bütüncül stratejilerin geliştirilebilmesiyle mümkün olabilir" dedi.

“Türkiye şu anda dünyadaki en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke”

Yıldız, "Yoğun toplumsal göçün birlikte hareket edildiği taktirde üstesinden gelinebilecektir. Türkiye şu anda dünyadaki en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülke. Aldığımız destek çok yetersiz. Bu oransızlık sürdürülebilir değil. Güzel ayrıntılar ve kuru sözlerin artık tek başına bir anlam ifade etmediği noktadayız" diye konuştu.

Artan İslamofobi'ye ilişkin ise Yıldız, "Toplumları tehdit eden unsurlarla mücadele edilirken, meşru güvenlik endişeleri ile temel özgürlükler arasında doğru dengenin sağlanması gerekiyor. Haklar da sorumluluk gerektirir ve istismar edilmemelidir. Bir tarafta insan hakları ve temel özgürlükler, diğer tarafta hoşgörü ve ayrımcılık yapılmaması, aynı madalyonun iki yüzü. Bir kimse, ayrımcılık veya ötekileştirme kusuruna bulaşmışken haklardan bahsedemez. İslamofobi gibi artan kötü eğilimlere karşı mücadele yürütmek durumundayız" dedi.

“Dürüst olmak gerekirse istisnalar dışında hayal kırıklığına uğradık”

FETÖ terör örgütüne ilişkin ise Yıldız, "Türkiye’nin yaklaşık bir yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan başarısız bir darbe girişimine maruz kaldığını bildiriyorum. Böylesine zorlu bir deneyim esnasında arkadaşlarımızdan ve demokratik değerlerin korunması gerektiğini dile getirenlerden tam destek bekliyorduk. Dürüst olmak gerekirse, istisnalar dışında hayal kırıklığına uğradık. Üstelik bugün adalet arayışımız üzerine tek yanlı ve önyargılı değerlendirmelerin artmasına tanık oluyoruz. Gerçek şu ki darbeyi planlayanlar güvenilir kaynak olarak kabul ediliyor. Bu ise büyük talihsizlik ve çok yanlış bir örnek teşkil edebilir” şeklinde konuştu.

“AGİT'in öncelikli hedefi Avrupa'da bütün terör ağlarının etkisiz hale getirilmesidir”

Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz ise, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, “AGİT bölgesinden yaklaşık 10 bin yabancı terörist savaşçı terör gruplarına katılmıştır. AGİT'in öncelikli hedefi Avrupa'da bütün terör ağlarının etkisiz hale getirilmesidir. Şiddet içeren aşırıcılık ve terörizm Avrupa’da hissedilir oranda artış gösterdi. Bu gelişmeler birlikte radikalizm ve terörün her şekliyle mücadele etmemiz gerektiğini gösteriyor. AGİT bölgesinden yaklaşık 10 bin yabancı terörist DEAŞ gibi terör gruplarına katılmak üzere bulundukları ülkeleri terk ettikler. Bu teröristler hem gittikleri ülkelerde hem de döndükleri taktirde Avrupa’da ciddi oranda tehlike oluşturacaklar. Bu nedenle bizim hedefimiz, Avrupa’da yuvalanan bütün terör ağlarını etkisiz hale getirmek. Halihazırda AGİT’de genel sekreterlik başta olmak üzer 4 önemli pozisyonun boş ve kısa sürede doldurulması gerekiyor. Söz konusu yönetici kadrolarının doldurulması için görüşmeler sürüyor. Gelecek hafta içerisinde kesin bir sonuca ulaşılacağına inanıyorum” dedi.

Viyana, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız